Μακελάρηδες της δημοσιότητας

Α-Απόψεις

του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Ποια σχέση έχουν ο Νεοζηλανδός μακελάρης, που επιτέθηκε σε δυο μουσουλμανικά τεμένη σκοτώνοντας 50 άτομα κι ο στρατόκαβλος αλεξιπτωτιστής της Γκραικυλίας, που εν ώρα σοβαρής και επικίνδυνης επιχειρησιακής δράσης είχε πρώτο μέλημα να τραγουδά το εθνικιστικό φληνάφημα «Μακεδονία ξακουστή»; Μη βιαστείτε να πείτε: Ουδεμία! Πολύ περισσότερο μη μου προσάψετε παραλογισμό και ανισορροπία! Πρόκειται για καθόλα σχετιζόμενα θέματα με κοινή αφετηρία. Αρκεί να σημειωθεί ότι ο θεότρελος Νεοζηλανδός φασίστας μετέδιδε το πολλαπλό έγκλημα για πάνω από ένα τέταρτο της ώρας στο face(στικό) book κι ο Γκραικύλος εθνικιστής ιδεολογικός ξάδελφος βιντεοσκοπούσε με το κινητό δίκην σκυλάδικου πάλκου το «τραγούδι» του για τον ίδιο σκοπό, για να «ποστάρει» στον ιντερνετικό σκουπιδότοπο με τα άπειρα ψυχικά διαταραγμένα ψώνια. Αμφοτέρων αφετηρία των πράξεων τα πέντε λεπτά δημοσιότητας, που κάθε ζωντόβολο επιδιώκει στα Μέσα Κοινωνικής Μαλακίας (Social Media). Στόχος; Τζάμπα είδωλο, πλαστικός ήρωας σε ψηφιακό βούρκο.

Στων γενεών την σκυταλοδρομία οι παππούδες και οι πατεράδες, αγράμματοι ή της στοιχειώδους εκπαίδευσης, αγρότες ή μεροκαματιάρηδες, έκαναν το παν τα παιδιά τους να βγουν όλο και πιο μορφωμένα και κοινωνικά χρήσιμα. Κάθε φορά το χάσμα παλιών-νέων λειτουργούσε με προβλήματα πλην θετικά στην ανέλιξη του ανθρώπου, που δρούσε με σοβαρότητα, στόχο και αποτέλεσμα. Όλοι ποθούσαν και πάλευαν για καλύτερες μέρες. Με αγώνες και θυσίες προχωρούσε η ζωή. Ώσπου το Παγκόσμιο Κεφάλαιο κι ο Αμερικάνικος Ιμπεριαλισμός άρχισαν εντατική, πολύστροφη πλύση εγκεφάλου με λύματα της οθόνης και της τεχνολογίας και σαπούνι την αλόγιστη κατανάλωση φανταχτερών σκουπιδιών στην «λογική» η κότα κάνει το αυγό ή αντίστροφα; Προκειμένου να μείνουν μια μέρα παραπάνω στην παγκόσμια εξουσία και να κερδίζουν τα τελευταία ευρώ ή δολάρια της ανθρωπότητας δεν διστάζουν να κάνουν τον άνθρωπο πίθηκο και την φωλιά του πυρηνικό θερμοκήπιο.

Προϊόντος του χρόνου έχουμε απτά δείγματααυτής της ολέθριας καπιταλιστικής βιοτεχνολογίαςσε όλα τα επίπεδα της ζωής και της κοινωνίας. Σήμερα τ’ απολίτιστα, αμόρφωτα κι ακοινώνητα πιθηκάκια με πέντε διδακτορικά και άλλες τόσες ξένες γλώσσες το καθένα (αγνοούν την μητρικήτους, αλλά ποιος νοιάζεται!) χαμένα στην ασημαντότητα την πασπαλισμένη με άφθονη χρυσόσκονη σπουδαιοφάνειας, που παρέχει αφειδώς το σύστημα εξουσίας, το οποίο τυφλά υπηρετούν, δίχως έμπνευση, κύρος, αγωνιστική έξαρση, θεωρούν ότι αποκτούν προσωπικότητα, γίνονται κάτι μοναδικό όταν ποζάρουν φτηνοί και χυδαίοι μάγκες, εξυπνάκηδες της καρπαζιάς γράφοντας βαρύγδουπες ηλιθιότητες, φωτογραφίζοντας την ανούσια καθημερινότητα «ποστάροντας» την τοξική τους μαλακία στα Μέσα Κοινωνικού Αυνανισμού (Social Media).

Το πανάθλιο σύστημα εξουσίας του Κεφαλαίου και του Ιμπεριαλισμού πριμοδοτεί γενναιόδωρα με κάθε τρόπο την απανθρωποίηση με δημοκρατικοφή φερετζέ. Η δημοκρατία της σαχλαμάρας, της καταναλωτικής βλακείας, της ξοδεμένης άσκοπα συνείδησης, της άντλησης προτύπων συμπεριφοράς από καταιγισμό χυδαίων και κατ’ ουσίαν τρομοκρατικών διαφημίσεων, το «ιδανικό» του παράσιτου, που νομίζει ότι είναι κέντρο του κόσμου. Όλα ελεύθερα, διάβαζε ασύδοτα, όλα δημοκρατικά, πάει να πει ατιμώρητα, αρκεί να μην θίγονται του κόσμου τ’ αφεντικά και ν’ αυξάνουν με γεωμετρική πρόοδο τον πλούτο τους πίνοντας το αίμα των συνένοχων όχλων-λαών. Ποικίλα βαποράκια του αιμοσταγούς καπιταλιστικού συστήματος, κατ’ ευφημισμόν πολιτικοί, κάνουν πλέον δηλώσεις, «δρουν» δια των Μέσων Κοινωνικής Μαλακίας (Social Media) βοηθούντων και παπαγάλων, που πάλι κατ’ ευφημισμόν λέγονται δημοσιογράφοι. Περιττό να επαναλάβουμε ότι όλα αυτά έρχονται στην Γκραικυλία κακέκτυπα, με σαρωτικό αρχοντοχωριατισμό και με πρωτογονισμό νεοφώτιστων.

Ποιος είναι ευκολότερος τρόπος να γίνεις φίρμα; Ποιος ο δρόμος του αφιονισμένου ψώνιου; Το κακό, το έγκλημα, ο σκοταδισμός και η αντίδραση, Πάντα πουλάει η αρνητική διαφήμιση, η εύκολη, φτηνή, χυδαία, η πρόσκαιρη, η άνευ λόγου και αιτίας θεοποίηση, η καταναλωτική ηρωοποίηση του επελαύνοντος πιθήκου. Σιγά μην κάτσει να παλέψει για μεροκάματο, παιδεία, υγεία, ελευθερία και αξιοπρέπεια, όταν γίνεται σκλάβος της οθόνης και αύριο φορέας μικροτσίπ με το οποίο η εξουσία πάντα θα προγραμματίζει τον ρόλο του στην γη! Παίρνει όπλο κι όποιον πάρει ο χάρος, αρκεί να σκαρφαλώσει λίγες ώρες στο ρετιρέ τηςψηφιακής χωματερής, να καμαρώσει την εγκληματική βλακεία μαζί με τον περίγυρός του. Κι αν είναι πιο… μετριοπαθής (πιο light, που λένε τα πιθηκάκια), καταπιάνεται με ό,τι είναι δυνατό να γαργαλίσει την κοινή γνώμη, που είναι του ίδιου φυράματος, ως συγκοινωνούντα δοχεία. Κάθε αντιδραστικό, βλακώδες, χυδαίο και τοξικό γίνεται αντικείμενο σχολιασμού, αφορμή διαπαιδαγώγησης και κανόνας σωστής ψηφιακής συμπεριφοράς!

Όλα τα ψώνια, εγκληματίες ή κουραδόμαγκες της πεντάρας … εκπονούν και το μανιφέστο τους, αναμασήματα προτέρων ψώνιων, εγκληματιών της δημοσιότητας και πάσης φύσεως φασιστών και λειψών στο μυαλό. Για τους δολοφόνους: Είδατε τις συνέπειες της κατάργησης της θανατικής ποινής; Ζει και βασιλεύει ο Μπρέιβικ, βγάζει «πολλά τσιράκια», να χρησιμοποιήσω γλώσσα των πάλαι ποτέ συντεχνιών! Για τους άπειρους φλώρους του διαδικτύου: Να πού οδηγεί το όλα επιτρέπονται, αρκεί να μη θίγεται το καπιταλιστικό σύστημα. Και όπως κανείς δεν ενδιαφέρεται για το παρόν, όπως όλοι κοιμόμαστε στον απύθμενο βάλτο διαρκώς ανοίγει νέο κύκλος εγκλημάτων, φασιστικών πράξεων, χυδαιοτήτων, ανοησιών, πάσης φύσεως πράξεων απάνθρωπων. Διευρυμένη αναπαραγωγή, το λέει η πάνσοφη Μαρξιστική Πολιτική Οικονομία!

Με κάτι δεν πρέπει ν’ ασχολείται η νεολαία μέχρι να πιθηκοποιηθεί; Κάτι λαμπερό, φανταχτερό για να κρύβεται η ταξική ανισότητα, η φτώχεια, η αληθινή αθλιότητα της κοινωνίας. Κάπου να διοχετεύεται για ν’ απονευρώνεται η ζωική ορμή, μέχρι πλήρως να την αδρανοποιήσει το καπιταλιστικό σύστημα. Μόνο τ’ αρνητικά και δολοφονικά της ζωής και συνείδησης προβάλλονται, διότι το αρνητικό κάνει πάντα «γκελ» (που λένε τα πιθηκάκια) στον αφιονισμένο όχλο. Όσο για σας, ηλίθιοι, που πιπιλίζεται την έωλη καραμέλα της αθωότητας της τεχνολογίας με την διμούτσουνη μάχαιρα, που μπορείς να σκοτώσεις και να σκοτωθείς αλλά και να κόψεις ψωμί για να ζήσεις, ένα ερώτημα: Πώς εξηγείτε ότι σήμερα το δίκοπο μαχαίρι σας χρησιμοποιείται από τον Ιμπεριαλισμό και το Κεφάλαιο κατά 95% για να σκοτώνονται και να ληστεύονται οι όχλοι-λαοί και μόνο 5% για το ψωμί τους;

Πηγή: mousapolytropos.gr

Tagged

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *