Άλλα ήθη!!! Μαχαίρωσε δύο φοιτητές, καταδικάστηκε και ζήτησε από τον Άρειο Πάγο να τον αθωώσει!!!

Δικαιοσύνη
Μοιραστείτε το:

Μαχαίρωσε δυο φοιτητές για ασήμαντη αφορμή και προσέφυγε στον Άρειο Πάγο για να δικαιωθεί Τους επιτέθηκε με μαχαίρι επειδή ο ένας εξ’ αυτών γέλασε όταν εκείνος έπεσε από το μοτοποδήλατό του!

Ένα έγκλημα δια ασήμαντον αφορμή απασχόλησε πρόσφατα τον Άρειο Πάγο με «πρωταγωνιστή» έναν άνδρα που επιτέθηκε με μαχαίρι σε δυο φοιτητές, επειδή ο ένας εξ’ αυτών γέλασε όταν εκείνος έπεσε από το μοτοποδήλατό του! Οι δυο φοιτητές δέχθηκαν απανωτές μαχαιριές αλλά κατάφεραν να κρατηθούν στη ζωή χάρη στις προσπάθειες των γιατρών και την έγκαιρη μεταφορά τους στο νοσοκομείο.

Όσο για το δράστη; Καταδικάσθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο σε ποινή φυλάκιση δυο ετών και πέντε μηνών για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή αλλά ο ίδιος θεωρώντας αυτή την απόφαση άδικη προσέφυγε στον Άρειο Πάγο για να την αναιρέσει. Ωστόσο, η αίτησή του απερρίφθη καθώς οι αρεοπαγίτες μέλη του Ποινικού Τμήματος με την υπ. αριθμόν 1111/2019 απόφαση που εξέδωσαν απέρριψαν κάθε ισχυρισμό του!

Σύμφωνα με τα πραγματικά περιστατικά που καταγράφονται στην απόφαση του Αρείου Πάγου, το συμβάν έλαβε χώρα σε πλατεία τον Ιούλιο του 2013. Ο καταδικασθείς στην προσπάθειά του να επιβιβασθεί στο μοτοποδήλατό του, έπεσε στο έδαφος. Μία ομάδα νεαρών φοιτητών, που εκείνη την ώρα κάθονταν στα σκαλιά του παρακείμενης εκκλησίας γέλασε υποτιμητικά για το πάθημά του άνδρα. Μάλιστα, ένας από τους φοιτητές είπε στη παρέα του, «κοίτα τον μ….., έπεσε».

Τότε ο δράστης θεωρώντας υποτιμητικό το γέλιο των νεαρών, πήγε προς το μέρος τους για να ζητήσει το λόγο. Μάλιστα ρώτησε ποιος τον αποκάλεσε «μ….» και ο νεαρός φοιτητής που τον είχε αποκαλέσει πράγματι έτσι του απάντησε ότι ήταν εκείνος και γελώντας επανέλαβε την παραπάνω φράση του. Ο δράστης ζήτησε από το νεαρό να σηκώσει το μηχανάκι του και επειδή ο φοιτητής αρνήθηκε, επιτέθηκε εναντίον του με ένα σουγιά με λεπίδα μήκους 10 εκατοστών που «επιμελώς και ύπουλα με την παλάμη του έκρυβε».

Ο φίλος του νεαρού που δέχθηκε την επίθεση, επίσης φοιτητής, παρενέβη για να τους χωρίσει αλλά τότε ο δράστης επιτέθηκε και σε εκείνον χτυπώντας τον με τον σουγιά στην πλάτη και στο αριστερό του χέρι. Στη συνέχεια, δε, ο άνδρας στράφηκε και πάλι προς προς τον πρώτο νεαρό καταφέρνοντας του πολλαπλές μαχαιριές.

Μετά τη επίθεση προσπάθησε να πάρει το μοτοποδήλατο του και να φύγει αλλά ένας μέλος της παρέας των φοιτητών πρότεινε στους άλλους νεαρούς να πάρουν τον αριθμό του μοτοποδήλατό του. Όταν το άκουσε αυτό ο δράστης επιβιβάσθηκε στο στο μοτοποδήλατο του εξαφανίστηκε.

Δεν κατάφερε όμως να πάει και πολύ μακριά καθώς ενώ οδηγούσε εξετράπη της πορείας του, έπεσε και τραυματίστηκε. Άνδρες της αστυνομίας που τον αναζητούσαν ήδη τον συνέλαβαν αμέσως και κατά τη σωματική έρευνα που διενήργησαν σ’ αυτόν, βρήκαν τον σουγιά που είχε χρησιμοποιήσει όπως και ένα σφυρί.

Οι ισχυρισμοί

Ενώπιον του Εφετείου ο δράστης υποστήριξε πως κατά την τέλεση των πράξεών του τελούσε σε κατάσταση άμυνας, διότι μέλη της παρέας των φοιτητών του είχαν εκείνα επιτεθεί με μαχαίρι, ότι εξ΄ αυτού του λόγου βρίσκονταν σε πανικό και φόβο και ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ.

Το δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό του ότι οι φοιτητές κρατούσαν μαχαίρι ως αναληθή όπως επίσης και τον ισχυρισμό του, ότι βρίσκονταν σε πανικό και φόβο. Σε ό,τι αφορά τον ισχυρισμό περί κατανάλωσης αλκοόλ, το δικαστήριο δέχθηκε ότι πράγματι είχε καταναλώσει οινόπνευμα «αλλά η μέθη του δεν ήταν πλήρης, αφού αντιλήφθηκε τα γέλια των φοιτητών, κατανόησε το επιτιμητικό αυτών, κατευθύνθηκε προς αυτούς κρατώντας μαχαίρι και κατάφερε να επιφέρει πολλαπλά τραύματα στους παθόντες, να ανέβει ακολούθως στο μοτοποδήλατό του και να διαφύγει».

Ακόμη, ο δράστης ζήτησε την ελαφρυντική περίσταση της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη αλλά το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημά του.

Ο Άρειος Πάγος που εξέτασε την απόφαση του Εφετείου έκρινε ότι αυτή είχε την απαιτούμενη εμπεριστατωμένη αιτιολογία και απέρριψε την αίτηση για αναίρεση τους που κατέθεσε ο καταδικασθείς.

Κατερίνα Μάνθου

Πηγή: lawandorder.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged