Ένας, Ένας εγκαταλείπουν το «Καράβι»…

Άρθρα
Μοιραστείτε το:

Η περίπτωση του «νέστωρα» κου Δραγασάκη

Εντείνονται τα φαινόμενα εγκατάλειψης του σκάφους του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πριν αυτό πέσει στα βράχια των εκλογών της 7ης Ιουλίου. Εγκατάλειψης, όχι τόσο από την πολιτική και τα ψηφοδέλτια του κόμματός τους, αλλά από την κυβερνητική πολιτική, που όλοι μαζί, κατά το γνωστό «όλοι μαζί τα φάγαμε», εφάρμοσαν χωρίς κανένα παράπονο ή αμφισβήτηση.

Όλοι, μα όλοι οι επώνυμοι, με σημαντικές κυβερνητικές θέσει, διατυπώνουν πλέον και εκ των υστέρων, προς άγρα «αριστερής συγχώρησης», τις υποτιθέμενες διαφωνίες τους στην πολιτική που άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας, η οποία οδήγησε τον Σύριζα στην ουσιαστική απαξίωση από τον λαό.

Αν εξαιρέσει κανείς τον Νίκο Φίλη, που προετοιμάζει το έδαφος προς αυτή την κατεύθυνση εδώ και πολύ καιρό, διαφωνών στα λόγια μεν, αλλά όχι στην πράξη, τρανά παραδείγματα αυτής της πολιτικής συμπεριφοράς, είναι την τελευταίες ημέρες οι κ.κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπουργός Οικονομικών του κου Τσίπρα και ο «πολύς» Αντιπρόεδρός του κος Γιάννης Δραγασάκης. Ο μεν πρώτος, ανακάλυψε, όλως τυχαίως μετά την συντριπτική ήτα του κόμματός του στις ευρωεκλογές, ότι η πολιτική τους ήταν εξόχως βλαπτική για τον λαό και τους συνταξιούχους, ο δε κος Δραγασάκης, νέστωρας του Συριζα, όπως του άρεσε να τον αποκαλούν, ξαφνικά αποκάλυψε ότι υπήρχαν πολιτικές δράσεις της Κυβέρνησής του τον «στενοχωρούσαν», όχι όμως και το γιατί δεν επενέβη να τις «διορθώσει», όπως είχε την εξουσία.

Εδώ, βέβαια ισχύουν τα: «Μωραίνει ο Κύριος, ών βούλετε απολέσει» και «Τα ποντίκια εγκαταλείπουν πάντα το καράβι πριν αυτό βουλιάξει».

Διαβάστε στην συνέχεια τα κατόπιν εορτής και ενόψει της επερχόμενης για τον ΣΥΡΙΖΑ, καταστροφής, σοφά απολογητικά λόγια του κου Δραγασάκη, μέσα από το σχετικό άρθρο της ιστοσελίδας iefimerida.gr, και κρίνετε μόνοι σας την περίπτωση του «ανδρός».

Δραγασάκης: «Υπήρχαν φαινόμενα που με ενοχλούσαν στην κυβέρνηση»

Ο Γιάννης Δραγασάκης εκτίμησε ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών μπορεί να ανατραπεί και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κερδίσει τις εθνικές εκλογές, ενώ παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση έκανε λάθη.

«Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι κατώτερο των προσδοκιών που είχαν διαμορφωθεί, αλλά δεν είναι ευκαταφρόνητο, διότι εδραιώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί έναν πόλο της πολιτικής ζωής», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας μιλώντας στην ΕΡΤ. «Οι ήττες καμιά φορά είναι ζωογόνες. Η διαφορά υπάρχει είναι μεγάλη, η πολιτική παραμένει ο χώρος όπου το ανέφικτο γίνεται εφικτό, είναι ανατρέψιμο το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και από τη ζωογόνα ήττα ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κερδίσει τις εθνικές εκλογές», συμπλήρωσε ο κ. Δραγασάκης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, συνέχισε ο κ. Δραγασάκης, από το στάδιο της ηττοπάθειας πέρασε πλέον στο στάδιο του πείσματος. «Αυτή τη στιγμή έχουμε έναν ΣΥΡΙΖΑ του 18-20%, δεν μιλάω για τον εκλογικό ΣΥΡΙΖΑ που είναι 24% και αύριο θα πάρει 30% δεν ξέρω πόσο, μιλάω για ένα συμπαγές κοινωνικό σώμα το οποίο συμφωνεί με αυτά που λέμε, πιστεύει στις ικανότητες και την προσφορά του Αλέξη Τσίπρα, θέλει την Ελλάδα να είναι παραγωγική, δίκαιη και οικολογικά βιώσιμη και πιστεύει ότι μόνο εμείς μπορούμε να το κάνουμε. Αυτό είναι μια ισχυρή κατάκτηση και αποτελεί μια βάση και μία προϋπόθεση, με το κατάλληλο σχέδιο και τη σωστή πολιτική και τακτική σήμερα και με το απαραίτητο πολιτικό υποκείμενο, πιστεύω ότι έχουμε μπει σε μια δεκαετία ΣΥΡΙΖΑ, με Αλέξη Τσίπρα στο τιμόνι», δήλωσε ακόμη.

Ο Μητσοτάκης έχει σχέδιο, αλλά όχι πρόγραμμα διακυβέρνησης

Αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Δραγασάκης είπε ότι έχει σχέδιο, αλλά δεν έχει πρόγραμμα διακυβέρνησης της χώρας. «Αυτή τη στιγμή ακούω ένα ωραίο σύνθημα: Θέλουμε μια Ελλάδα με λιγότερους φόρους και λιγότερες εισφορές. Μου θυμίζει αυτό που έλεγαν ορισμένοι σε εμάς, στον ΣΥΡΙΖΑ, πριν τις εκλογές, ότι με έναν νόμο και με ένα άρθρο θα ακυρώσουμε τα Μνημόνια, που κι αυτό λάθος ήταν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ενόψει των εθνικών εκλογών ο κ. Δραγασάκης έθεσε και το εξής διακύβευμα: «Ποια κυβέρνηση και ποιος πρωθυπουργός μπορεί να εκπροσωπήσει καλύτερα τα συμφέροντα της Ελλάδας στη σημερινή Ευρώπη; Ενας πρωθυπουργός, αν εκλεγεί, ο οποίος είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στο οποίο συμμετέχουν και όλες οι δυνάμεις που δεν θέλουν κανένα ευρώ για το Νότο, ή ο Αλέξης Τσίπρας που έχει κερδίσει κύρος στην Ευρώπη και μιλάει με όλους;».

«Υπάρχει πεδίο συνεννόησης με το ΚΙΝΑΛ»

Σε ερώτηση αν υπάρχει πεδίο συνεννόησης του ΣΥΡΙΖΑ με το Κίνημα Αλλαγής απάντησε ότι πάντα υπάρχει πεδίο συνεννόησης και παρατήρησε: «Τώρα βρισκόμαστε σε μια περίοδο λίγο πριν το 1989. Και τότε είχε δημιουργηθεί μια ψύχωση και τώρα πρέπει να υπερβούμε και αυτοί και αν υπάρχουν και σε μας, να δούμε πολιτικά τα θέματα. Αν θέλουν να πάνε με τη δεξιά, ας πάνε. Αλλά η αντίφαση είναι προφανής. Εάν πιστεύουν σε κοινωνικό κράτος, σε στοχευμένη ανάπτυξη, δεν μπορούν να γίνουν με τον κ. Μητσοτάκη, μπορούν να γίνουν μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ και επομένως με ενδιαφέρον θα δούμε τις εξελίξεις και σε αυτόν τον χώρο».

«Υπήρχαν φαινόμενα που με ενοχλούσαν στην κυβέρνηση»

Οταν ρωτήθηκε αν υπήρξαν φαινόμενα στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ που έκαναν ζημιά και υπήρξε αυτό το αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές ο κ. Δραγασάκης απάντησε πως και ο ίδιος έβλεπε φαινόμενα που τον ενοχλούσαν, αλλά σημείωσε πως η εικόνα αυτή αδικεί το έργο της κυβέρνησης.

Τόνισε ότι ο κόσμος έχει αυξημένες απαιτήσεις από τα μέλη μιας κυβέρνησης με κορμό την αριστερά και τους θέλει σαν κοσμοκαλόγερους. Μια ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές θα είναι «άδικη», συνέχισε ο κ. Δραγασάκης «διότι δεν έκανε όσα ήθελε να κάνει και από αυτά που έκανε πολλά δεν έγιναν γνωστά».

Πηγή: iefimerida.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged