Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Περιστερίου: Κάλεσμα σε διαμαρτυρία στο Περιφερειακό Συμβούλιο στις 10.9.2019

Περιστέρι
Μοιραστείτε το:

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11/9 ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Ο σεισμός της 19 Ιουλίου στην Αττική ξύπνησε μνήμες  20 χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό του ’99 κι έφερε ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα της αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας της χώρας.

Οι εξελίξεις αυτές ανέδειξαν για μια ακόμη φορά τις τραγικές ανεπάρκειες  του κρατικού μηχανισμού και της τοπικής αυτοδιοίκησης(Δήμοι, Περιφέρεια) στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τον πρόσφατο σεισμό και τους μετασεισμούς που ακολούθησαν κι έπληξαν κυρίως λαϊκές περιοχές του λεκανοπεδίου(Χαϊδάρι,Περιστέρι,Φυλή, Κερατσίνι-Δραπετσώνα κ.λ.π.).

Ενδεικτικά, αναφέρουμε τις ελλείψεις  σε προσωπικό πολιτικής προστασίας σε δήμους και Περιφέρεια, τις ελλείψεις σε μηχανικούς και εργατοτεχνικό προσωπικό σε δήμους,Περιφέρεια και ΚΤ.ΥΠ.(πρώην Ο.Σ.Κ.) για τις άμεσες επισκευές σχολείων, παιδικών σταθμών, αθλητικών κέντρωνκ.λ.π.,γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα  να έχει υλοποιηθεί ως τώρα,μόνο ένας πρωτοβάθμιος επιφανειακός έλεγχος,κυρίως σε σχολεία και η μερική αποκατάσταση των ζημιών.

Ο στόχος να εμφανίσουν τα σχολεία την εικόνα που είχαν προ σεισμού αποτελεί  πάγια πρακτική όλων των αστικών  μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων  χωρίς να σχεδιάζεται και να εκπονείται ένας σοβαρός και μακροπρόθεσμός σχεδιασμός αντισεισμικής προστασίας και θωράκισης(λαμβάνοντας υπόψη ότι τα περισσότερα δημόσια κτήρια και, δη,σχολεία είναι χτισμένα πριν το 1985).Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα σχολείου στην Πετρούπολη,όπου ο προληπτικός έλεγχος διαπίστωσε διαφορές και παραβάσεις σε σχέση με το αρχικό σχέδιο στατικής μελέτης, γεγονός που εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για το μέλλον!!!.

Η Ένωση Συλλόγων γονέων κ΄ κηδεμόνων Περιστερίου,  εν όψει  της νέας σχολικής χρονιάς  και με δεδομένο τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει σε αρκετά σχολεία του  Δήμου μας,προσκαλεί τους συλλόγους γονέων,τους συλλόγους εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας κ΄δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,τα 15μελή μαθητικά συμβούλια,γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές της πόλης μας, τη Τετάρτη 11/9/19 και ώρα 15:00  σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του Περιφερειακού Συμβουλίου κατά τη διάρκεια συνεδρίασής του( Στρατ.Ι.Τσιγάντε 2 κ΄Μεσογείων,πλησίον στάση μετρό Εθνική Άμυνα)με αιτήματα:

Α.την πλήρη αποκατάσταση όλων των ζημιών και σε περίπτωση που απαιτείται,την αντικατάσταση των ακατάλληλων κτηρίων από νέα που θα πληρούν τις αντισεισμικές προδιαγραφές.

Β. τον δευτεροβάμιο έλεγχο  από αρμόδιο επιστημονικό προσωπικό των ΚΤ.ΥΠ. που θα βεβαιώνει  την καταλληλότητα των σχολικών μονάδων ,

Γ. τη μόνιμη αντισεισμική θωράκιση των σχολείων μας και μέτρα ετοιμότητας εκπαιδευτικών και μαθητών ,καθώς και σταθερούς περιοδικούς προσεισμικούς ελέγχους σέ όλα τα δημόσια και ιδωτικάκτήρια.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:ένα ολοκληρωμένο κεντρικό πολιτικό  σχεδιασμό  με άμεσα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα με αποκλειστικό κριτήριο την κάλυψη των λαϊκών αναγκών που  θα παρέχει ασφαλείς και καλαίσθητους  χώρους σχολείων,πολιτισμού και άθλησης ως κοινωνικά αγαθά και θα αντιμετωπίζει τους μαθητές και εκπαιδευτικούς ως κοινωνούς  της παιδείας κι όχι ωςανθρώπινα εμπορεύματα και απλούς αριθμούς.

(Για την διευκόλυνση της μετακίνησης θα υπάρχει πούλμαν που θα ξεκινήσει στις 14:00 από την πλατεία κεντρικού Δημαρχείου).

Το  Δ.Σ.

Μοιραστείτε το:
Tagged