Ένωση Γονέων Περιστερίου: Καταγγελία για απειλητική και φασιστική συμπεριφορά γονέα

Περιστέρι

Καταγγέλλουμε την απειλητική και φασιστική συμπεριφορά που δέχτηκε η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Γυμνασίου και μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Περιστερίου από γονέα του σχολείου γιατί «τόλμησε» να υλοποιήσει ομόφωνη απόφαση του συλλόγου να προσκαλέσει σε παράσταση διαμαρτυρίας γονείς, μαθητές κι εκπαιδευτικούς στο γραφείο του Αντιδημάρχου Παιδείας με αίτημα την επίλυση των σοβαρών κτηριακών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το σχολείο.

Η ημέρα που επιλέχτηκε από τον Σύλλογο, ήταν ο εορτασμός της επετείου του Πολυτεχνείου και αντί κατάθεσης στεφάνου προς τιμή των νεκρών μαθητών και φοιτητών, που 46 χρόνια πριν θυσιάστηκαν για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, να δοθεί ένας συμβολικός χαρακτήρας στη διαμαρτυρία.

Είναι ολοφάνερο όμως ότι η εκφοβιστική συμπεριφορά του γονέα αποτελεί τρανή απόδειξη ότι το να αγωνίζονται σήμερα οι άνθρωποι γι αυτά που θα έπρεπε να είναι κεκτημένα και αυτονόητα, για κάποιους είναι επιλήψιμο.

Τα προβλήματα όμως στην Παιδεία κραυγαλέα ορατά: χιλιάδες διδακτικά κενά, διπλοβάρδιες σε σεισμόπληκτες περιοχές, σχολικά κτήρια τριτοκοσμικά, αναχρονιστικά βιβλία, προγράμματα σπουδών σχεδιασμένα στο γόνατο, ανεπαρκής ειδική αγωγή, απλήρωτες σχολικές καθαρίστριες…

Άραγε πόσο διαφέρουν οι αξιώσεις εκείνων των παιδιών που έχυσαν το αίμα τους σχεδόν μισό αιώνα πριν από τις δικές μας και των παιδιών μας;

Και τελικά ποιους και πόσο ενοχλεί η αφύπνιση;

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                     Ο Γεν. Γραμματέας

Κώστας Λεμπέσης         Γιώργος Ζηρογιαννόπουλος

Tagged