Έτρεχε με 200 στο αντίθετο ρεύμα της παραλιακής πριν του περάσουν χειροπέδες

Μηχανές
Μοιραστείτε το:

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, για την αντιμετώπιση αυτοσχέδιων αγώνων και πρόκλησης υπερβολικών θορύβων, καθώς και λοιπών επικίνδυνων παραβάσεων που οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα, διαταράσσουν και την ασφάλεια των συγκοινωνιών και την ομαλή και ασφαλή διακίνηση των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν βραδινές ώρες του διημέρου 27-29.11.2019, ειδικές εξορμήσεις στις περιοχές του Λυκαβηττού και της Βουλιαγμένης, από προσωπικό των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.).

Συνολικά διενεργήθηκαν (552) τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών οχημάτων και βεβαιώθηκαν (228) παραβάσεις, επισείουσες διοικητικά πρόστιμα.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=8&v=mHB3Uf1yr4I&feature=emb_logo Αναλυτικά:

  • Πρόκληση υπερβολικών θορύβων (ηχομέτρηση): -63-
  • Μη χρήση προστατευτικού κράνους: -46-
  • Μεμβράνες υαλοπινάκων (φιμέ): -35-
  • ΚΤΕΟ: -9-
  • Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη: -3-
  • Μη χρήση ζώνης ασφαλείας: -2-
  • Στέρηση ασφάλισης οχήματος: -2-
  • Επικίνδυνοι ελιγμοί: -1-
  • Λοιπές τροχαίες παραβάσεις: -67-

Περαιτέρω, κατά τις ανωτέρω δράσεις συνελήφθη στις 28.11.2019 και περί ώρα 23:45΄ στην περιοχή της Βουλιαγμένης (“ RIBAS ”), 31χρονος ημεδαπός οδηγός, για επικίνδυνη οδήγηση.

Συγκεκριμένα ο ανωτέρω οδηγός, οδηγώντας δίκυκλη μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού (1.300 κυβ.), χωρίς να έχει τοποθετημένη κρατική πινακίδα κυκλοφορίας, κατελήφθη να κινείται με υπερβολική ταχύτητα άνω των 200 χλμ/ώρα, εισερχόμενος στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, ενεργώντας συνεχείς και επικίνδυνους ελιγμούς και παραβιάζοντας διαδοχικά τους ερυθρούς σηματοδότες, σε τρείς διαφορετικές διασταυρώσεις.

Σε βάρος του ανωτέρω σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία και οδηγήθηκε, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές. Η μοτοσικλέτα κατασχέθηκε και επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις (διοικητικό πρόστιμο ύψους 2.440 ευρώ, αφαίρεση άδειας οδήγησης και κυκλοφορίας για χρονικό διάστημα άνω των 2 ετών, λόγω συμπλήρωσης βαθμών Σ.Ε.Σ.Ο. [ point system ]).

Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν και σε άλλες περιοχές της Αττικής, που παρουσιάζουν αυξημένη και επικίνδυνη παραβατικότητα.

Μοιραστείτε το:
Tagged