Αλέξης Τσίπρας: Να παραιτήσει άμεσα την Μενδώνη και να αναλάβει την ευθύνη ο Μητσοτάκης

Περίεργα Πολιτικά Κόμματα
Μοιραστείτε το:

Παραίτηση Μενδώνη, ανάληψη ευθύνης από Μητσοτάκη ζητεί ο Τσίπρας

Στον ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν πολλά στο κίνημα που έχει συγκροτηθεί κατά της Λίνας Μενδώνη από τον καλλιτεχνικό κόσμο, με στελέχη να υποστηρίζουν πως είναι από τους λόγους για τους οποίους «η αυλαία για την ίδια είναι κοντά».

του Αντώνη Αντζολέτου

Στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν πως η κυβέρνηση έχει βρεθεί σε δεινή θέση λόγω των δηλώσεων αλλά και των παραλείψεων της Λίνας Μενδώνη. Καιροφυλακτούν, ζητώντας την παραίτησή της, πιστεύοντας πως το κακό έχει «τριτώσει» για τον Κυριάκο Μητσοτάκη: Πρώτα τα «άνοιξε – κλείσε» της πανδημίας, μετά το κομμένο ρεύμα των νοικοκυριών από την κακοκαιρία και τώρα η διαχείριση της υπουργού Πολιτισμού σε σχέση με τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Στην Κουμουνδούρου ήδη ετοιμάζονται για τη μάχη της Πέμπτης στην Ολομέλεια, με τον Αλέξη Τσίπρα να δηλώνει σε υψηλούς τόνους: «Το μέγα θέμα που απασχολεί το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, ανεξαρτήτως κομματικών προτιμήσεων, δεν είναι το επίπεδο του δημόσιου διαλόγου, αλλά οι βαρύτατες ηθικές και πολιτικές ευθύνες που βαρύνουν την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τον καλώ, λοιπόν, έστω και εκ των υστέρων, να πράξει το αυτονόητο. Να αποπέμψει την κ. Μενδώνη από τα υπουργικά της καθήκοντα. Και να ζητήσει συγγνώμη από τα θύματα, αλλά και από τον ελληνικό λαό, για τα λάθη και τις ολιγωρίες της κυβέρνησής του, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη που του αναλογεί».

Από τον ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν ότι τόσο η υπουργός Πολιτισμού όσο και ο πρωθυπουργός είναι υπόλογοι για «20 ημέρες συγκάλυψης», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να καλύπτει την κ. Μενδώνη ακόμη και σήμερα». Τα βασικά ερωτήματα που θέτουν από τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και τα οποία θα απευθύνει ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή στον πρωθυπουργό είναι τα εξής:

  • Για ποιο λόγο η κ. Μενδώνη δεν απευθύνθηκε στη Δικαιοσύνη την ίδια ημέρα της δημοσιοποίησης της δημόσιας καταγγελίας του Νίκου Σ. για βιασμό, δηλαδή στις 6/2;
  • Γιατί η κ. Μενδώνη προέβη σε συνέντευξη Τύπου, δημόσια καταγγελία και μηνυτήρια αναφορά εναντίον του κ. Λιγνάδη όταν και μόνο όταν της έγινε γνωστό ότι υπάρχει μηνυτήρια αναφορά θύματος για υπόθεση που δεν έχει παραγραφεί, δηλαδή στις 19/2;
  • Ζήτησε η κ. Μενδώνη την παραίτηση του κ. Λιγνάδη στις 6/2 μετά τη καταγγελία Νίκου Σ., όπως δήλωσε ο κ. Σκέρτσος, ή ισχύει η αρχική της δήλωση, ότι ο κ. Λιγνάδης παραιτήθηκε αυτοβούλως;
  • Ποιος έδωσε εντολή στην κ. Μενδώνη να ακυρώσει τον δημόσιο διαγωνισμό για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου;

Στον ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν πολλά και στο κίνημα που έχει συγκροτηθεί κατά της Λίνας Μενδώνη από τον καλλιτεχνικό κόσμο, με στελέχη να υποστηρίζουν πως είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους «η αυλαία για την ίδια είναι κοντά». Εκτιμούν πως η πίεση θα αρχίσει να γίνεται μεγάλη και μέσα στη γαλάζια παράταξη όσο νέες πτυχές της υπόθεσης θα έρχονται στο φως. Εκτός και αν, όπως τονίζουν με νόημα, η παραμονή της στο χαρτοφυλάκιο λειτουργεί ως «σάκος του μποξ» για να προστατευθεί ο πρωθυπουργός.

Τι γίνεται, ωστόσο, στην Κουμουνδούρου με αναρτήσεις και τρολ που έχουν μπερδέψει για άλλη μια φορά τις γραμμές και έχουν μιλήσει για τα ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα εμπλέκοντας και το Μέγαρο Μαξίμου; Από τον ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζουν πως τις θέσεις του κόμματος αποκρυστάλλωσε ο πρόεδρος με τη δήλωσή του και στη συζήτηση της Πέμπτης ο πρωθυπουργός θα κληθεί να απαντήσει στα ερωτήματα που θέτει η αξιωματική αντιπολίτευση και όχι σε αυτά που θέλει η Ν.Δ. Δυσαρέσκεια πάντως από στελέχη, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «Κ», έχει μεταφερθεί προς τα υψηλά κλιμάκια, ξεκαθαρίζοντας πως οι κιτρινισμοί περί παιδοφιλίας στο περιβάλλον του Μαξίμου δεν πρέπει να θολώνουν το κεντρικό μήνυμα του κόμματος. Αλλωστε, ήδη έχει διαταχθεί εισαγγελική έρευνα με αφορμή δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ασυνόδευτα προσφυγόπουλα φέρονταν να πήγαιναν για διδασκαλία στον Δ. Λιγνάδη μέσω συγκεκριμένων μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Πηγή: kathimerini.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged