Δήμος Αγίας Βαρβάρας: Απάντηση στα αιτήματα του σωματείου εργαζομένων του

Aγία Βαρβάρα
Μοιραστείτε το:

Το σωματείο εργαζομένων του δήμου έθεσε δημοσίως τα θέματα που τους απασχολούν και προς τούτο δημοσίως απαντώνται:

  • Το σωματείο ζητάει συμβάσεις Μέσων Ατομικής Προστασίας προηγούμενων ετών. Για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας, που δεν είχαν δοθεί τα προηγούμενα χρόνια ούτε λόγος. Τώρα τα έχουν Όλα κανονικά και ψάχνουν τις δήθεν συμβάσεις των προηγούμενων χρόνων.
  • Ζητείται από το σωματείο  ο χώρος που λειτουργεί τώρα το ΚΗΦΗ να παραχωρηθεί για χρήση των υπηρεσιών των συνεργείων και της καθαριότητας και ως εντευκτήριο των εργαζομένων του χώρου. Είναι ένα δίκαιο αίτημα αλλά για να υλοποιηθεί πρέπει ή να μεταφερθεί ή να κλείσει το ΚΗΦΗ. Θα μελετηθεί.
  • Τα Μέσα Ατομικής Προστασίας έχει δοθεί αυστηρή σύσταση να δοθούν σε όλους τους εργαζόμενους. Όσοι αμελούν να προωθήσουν τις σχετικές μελέτες ή διαδικασίες ή να τα παραδώσουν ή να τα φορέσουν θα διωχθούν πειθαρχικά αφού ο νόμος το επιβάλλει και το σωματείο το απαιτεί.
  • Δυστυχώς ο νόμος για την προστασία των προσωπικών δεδομένων δεν μου επιτρέπει να αποδείξω γιατί είναι σωστή και νόμιμη η τοποθέτηση αυτού που τοποθετήθηκε και δεν είναι κάποιου άλλου αρεστού. Επειδή όμως δεν διοικεί το σωματείο αλλά ο δήμαρχος καλό θα είναι να μην εμπλέκεται το σωματείο. Για τις άλλες ανάλογες περιπτώσεις που το σωματείο είχε αντίρρηση και έγιναν προσφυγές, σε όλες δικαιώθηκε η επιλογή του δημάρχου.
  • Η υπόθεση εκκρεμεί από το 2016 και αυτοί που ήσαν υπεύθυνοι για την επί χρόνια καθυστέρηση δεν δικαιούνται να διαμαρτύρονται ιδίως τώρα που έχει  δρομολογηθεί η επίλυση του θέματος. Ίσως για να ισχυριστούν ότι έγινε «κατόπιν ενεργειών τους».
  • Τα μέτρα προστασίας για τον covid-19 έχουν ληφθεί όλα όσα προβλέπονται και ακολουθούνται κατά γράμμα οι οδηγίες του Ιατρού Εργασίας, με την επίβλεψη του Επόπτη Δημόσιας Υγείας, που για πρώτη φορά προσλήφθηκε από το δήμο.
  • Είναι θέμα που αφορά την διεύθυνση διοικητικών υπηρεσιών, η οποία επιβάλλεται να συντάξει λεπτομερή και ακριβή έκθεση.  Δεν αφορά τη διοίκηση του δήμου.
  • Για την εφάπαξ αποζημίωση,  επιλεκτικά το σωματείο υποστηρίζει και προώθησε την υπόθεση ενός μόνο εκ των δύο δικαιούμενων. Η αυστηρή εντολή που δόθηκε είναι να ετοιμαστούν αμέσως οι φάκελοι και των δύο και θα πληρωθούν αμέσως.

 Ο  ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΛΑΜΠΡΟΣ  ΣΠ.  ΜΙΧΟΣ

Μοιραστείτε το:
Tagged