Δήμος Αγίας Βαρβάρας: Εκστρατεία φροντίδας αστικού περιβάλλοντος

Αιγάλεω
Μοιραστείτε το:

Στο πλαίσιο του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας, διοργάνωσε χθες Κυριακή 6 Ιουνίου εκστρατεία φροντίδας του αστικού περιβάλλοντος. Η εκστρατεία αυτή αποτελεί τη δεύτερη κατά σειρά εκστρατεία, μετά τον εθελοντικό καθαρισμό της περιοχής ΠΑΝΘΕΟΝ.

 Πολλοί μικροί και μεγάλοι εθελοντές, υπάλληλοι εθελοντές, η ομάδα «ΔΡΑΣΗ», οι σύλλογοι Ποντίων, Κρητών, «Οδυσσέας», «Αθλητική ένωση δυτικής Αττικής», κάτοικοι από όλες τις γειτονιές, δήλωσαν από τις 8.30 το πρωί το παρόν, στο σημείο συνάντησης που ήταν το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής «Ελένη Φωκά».

Οι συμμετέχοντες, με απίθανη όρεξη και ζήλο, τίμησαν με τον καλύτερο τρόπο, την ημέρα Περιβάλλοντος και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, παίρνοντας σκούπες, φαράσια, σακούλες, τσουγκράνες του δήμου, προχώρησαν στον καθαρισμό και την περιποίηση του περιβάλλοντος χώρου και την ευρύτερη περιοχή των προσφυγικών πολυκατοικιών. Ο δήμος μας επίσης, συνέβαλε με πλυστικά, γκρέιντερ, σκαπτικά και φορτηγά.

Η δράση είχε στόχο στην ανάδειξη της αξίας των δημόσιων χώρων ως καταφύγιων αναψυχής και χαλάρωσης. Έγινε καθαρισμός, απολυμάνσεις, απομάκρυνση ογκωδών και άχρηστων αντικειμένων, η περιοχή έλαμψε ενώ οι κάτοικοι εκτιμώντας τον κόπο που καταβάλλουν οι υπάλληλοι της υπηρεσίας καθαριότητας, παρακινήθηκαν ώστε να είναι στο εξής περισσότερο προσεκτικοί.

Ο δήμος, στήνοντας ένα μικρό περίπτερο στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, προέβλεψε ώστε να υπάρχουν όλα τα απαραίτητα είδη για την ασφάλεια των συμμετεχόντων όπως γάντια, μάσκες, απινιδωτής, φαρμακείο κ.α. και για την ανακούφισή τους, τους παρείχε ένα μικρό γεύμα, χυμούς και νερά.

Τηρώντας τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, η δημοτική αρχή θα συνεχίσει τη διοργάνωση ανάλογων εκστρατειών που έχουν στόχο τον καθαρισμό της πόλης μας. 

Η καθαριότητα είναι υπόθεση όλων μας και το σύνθημά μας «ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΠΟΛΗ ΚΑΘΑΡΗ».Αρχή φόρμας

Μοιραστείτε το:
Tagged