ΔΑΣ Περιστερίου: Ενημέρωση για τα δύο πρώτα συμβούλια του Συλλόγου Εργαζόμενων

Περιστέρι

Πραγματοποιήθηκαν τα δύο πρώτα Διοικητικά Συμβούλια του Σωματείου μας και το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ πιστό στις δεσμεύσεις του στους συναδέλφους ενημερώνει για το πως τοποθετήθηκαν οι εκλεγμένοι μας.

1ο ΔΣ (7-5-2019) με θέμα την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου μετά από τις εκλογές στο σωματείο μας.

Προτείναμε αντιπροσωπευτικό προεδρείο, όπως είναι η πάγια θέση μας, ώστε να αποτυπωθεί και στις ευθύνες του προεδρείου η βούληση των συναδέλφων μας, όπως άλλωστε γίνεται και στην ομοσπονδία μας τη ΠΟΕ – ΟΤΑ. Για άλλη μια φορά η Συνδικαλιστική Ανατροπή στο Δήμο μας (Ελεύθερη Έκφραση) αρνήθηκε τη πρότασή μας αγνοώντας επιδεικτικά τη ψήφο των 175 συναδέλφων μας και συγκρότησε μονοπαραταξιακό προεδρείο.

2ο Δ.Σ.  (12-11-2019)

  • 1o θέμα: απόδοση του επιδόματος ΒΑΕ σε όλους τους δικαιούχους. Πρόταση της ΔΑΣ: να απαιτήσουμε από τη διοίκηση του Δήμου τη καταβολή του επιδόματος ΒΑΕ σε όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτου ειδικότητας, εφόσον εργάζονται στο αμαξοστάσιο όπου υπάρχει η μεταφόρτωση απορριμμάτων. Η πρόταση της ΔΑΣ καταψηφίστηκε από την πλειοψηφία, αναδεικνύοντας για μία ακόμα φορά την απροθυμία τους να διεκδικήσουν τα συμφέροντα των εργαζομένων απέναντι στην αδιάλλακτη στάση της διοίκησης.
  • 2ο θέμα: Συμμετοχή του Σωματείου στη οργάνωση της πάλης ενάντια στο νέο ασφαλιστικό νόμο που φέρνει η κυβέρνηση. Πρόταση της ΔΑΣ: Συμμετοχή στο συλλαλητήριο των Εργατικών Κέντρων, των Ομοσπονδιών, των Συνδικάτων και των Σωματείων την Σάββατο 30 Νοέμβρη, ως πρώτο βήμα για να ακυρωθούν τα σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ για ολοκληρωτική παράδοση της Κοινωνικής Ασφάλισης στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, που πατάει στον αντιασφαλιστικό νόμο του ψαλιδοχέρη Κατρούγκαλου. Η πρόταση της ΔΑΣ καταψηφίστηκε. Παλιά μου τέχνη κόσκινο! Εδώ θυμήθηκαν την ΠΟΕ ΟΤΑ, παρά τις ευθύνες της πλειοψηφίας της για την οργάνωση του αγώνα απέναντι στον αντιασφαλιστικό νόμο του ΣΥΡΙΖΑ.
  • 3ο θεμα: Συνάντηση με όλους του αρμόδιους αντιδημάρχους για να τεθούν ζητήματα που ταλανίζουν τους εργαζόμενους, όπως τα ΜΑΠ – βελτίωση συνθηκών εργασίας στο δημαρχείο (είναι χωρίς ψύξη και θέρμανση), αναγνώριση πτυχίων εργαζομένων. Είχε την ομόφωνη αποδοχή του Δ.Σ.

13-11-2019

Tagged