Δημότες ζητούν το Κτίριο του πρώην 3ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου να λειτουργήσει ως δανειστική Δημοτική Βιβλιοθήκη

Περιστέρι

Υπόμνημα  προς δήμαρχο και δημοτικό συμβούλιο Περιστέρι

Με αυτό το υπόμνημα-αίτημα θα θέλαμε να αναδείξουμε στο Δήμο και στις αρμόδιες υπηρεσίες  την ύπαρξη ενός αναξιοποίητου χώρου που βρίσκεται στην γειτονιά μας.

Αναφερόμαστε στο  πρώην 3ο Δημοτικό σχολείο, στην οδό Δερβενακίων (αλλά για μας πάντα το Δημοτικό  σχολείο στο οποίο φοιτήσαμε εμείς και τα παιδιά μας) και το οποίο δεν λειτουργεί από το 2010. Το εν λόγω σχολείο συγχωνεύτηκε τότε. Ο  σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, από κοινού με τους δασκάλους και τους κατοίκους, πάλεψαν να μείνει ανοιχτό ως σχολείο.  Ωστόσο, στα πλαίσια των τότε κυβερνητικών αποφάσεων συγχωνεύτηκε όπως και πολλά άλλα.

Το συγκεκριμένο σχολείο δεν αποτελούσε  απλά ένα κομμάτι της ζωής μας αλλά αποτελούσε και αποτελεί ένα ιστορικό σύμβολο για το Περιστέρι. Στην περίοδο της Γερμανικής Κατοχής ήταν ο χώρος στον οποίο μοιραζόντουσαν τα  συσσίτια  αλλά επίσης λειτούργησε και ως νοσοκομείο.

Αιτούμαστε την άμεση λειτουργία του χώρου όχι μόνο επειδή οι μνήμες όταν χάνονται, θολώνει η κρίση μας αλλά και επειδή πιστεύουμε ότι  μπορεί να αποτελέσει στέγη  πολιτισμού και διακίνησης ιδεών, που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε.

Πιο συγκεκριμένα, προτείνουμε να λειτουργήσει  ως Δημοτική δανειστική βιβλιοθήκη, εξοπλισμένη με ηλεκτρονικούς υπολογιστές ώστε να διευκολύνεται η έρευνα των νέων,  επιπλέον είναι εφικτό κατά την γνώμη μας να στεγαστούν ομάδες  χορού  και εν γένει πολιτιστικές ομάδες.

Την  ευθύνη για την λειτουργία του χώρου,  να έχουν οι  κάτοικοι  της περιοχής-γειτονιάς  σε συνεργασία με τον Δήμο.

Επειδή γνωρίζουμε ότι υπάρχει πρόταση να λειτουργήσει ως Ειδικό σχολείο, θέλουμε να τονίσουμε, ότι στηρίζουμε αυτή την πρόταση. ‘Όμως επειδή, ο ΟΣΚ δεν φαίνεται διατεθειμένος να προχωρήσει, θεωρούμε λογικό, το κτίριο να λειτουργήσει με την ευθύνη του Δήμου, όπως προαναφέραμε, μέχρις ότου ο ΟΣΚ αναλάβει την δημιουργία του Ειδικού σχολείου.

Ελπίζοντας στη θετική ανταπόκριση σας

Οι κάτοικοι της περιοχής

  • ΑΡΓΥΡΗΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ
  • ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ
Tagged