Δολοφονία Καραϊβάζ: Δύο συλλήψεις – Πώς έφτασε στα ίχνη τους η ΕΛΑΣ – Το λευκό βαν

Γεγονότα
Μοιραστείτε το:

Ραγδαίες εξελίξεις σηματοδοτεί η σύλληψη δύο ανδρών για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, με τις αρχές να αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και να είναι ο ένας ή και οι δύο οι εκτελεστές του εγκλήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν είναι αδέρφια, 40 και 48 ετών αντίστοιχα.

Ο 40χρονος Ι.Λ. εμπλέκεται σε δικογραφία για εκβιασμό το 2016, ενώ φέρεται να ήταν συνοδός ασφαλείας του Γιώργου Μήτσου, του 38χρονου πρατηριούχου που δολοφονήθηκε στον Γέρακα, τον Ιούνιο του 2022. Μάλιστα, εις βάρος του έχει εκδοθεί και ένταλμα σύλληψης για τη δολοφονία του πυγμάχου Χάρη Κοντογιώργη, στο Γαλάτσι, έξω από γυμναστήριο, το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2021.

Από την άλλη, ο 48χρονος αδερφός του, Σ.Λ., φέρεται να εμπλέκεται σε ληστεία. Ωστόσο, το λευκό βαν στο οποίο επέβαιναν τα δύο αδέρφια την ημέρα της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, ανήκει σε εταιρεία καθαριότητας με ιδιοκτήτρια τη σύζυγό του Σ.Λ. και έδρα τη Νίκαια.

Οι συλλήψεις έγιναν στον Γέρακα, όπου έμενε ο ένας από τους συλληφθέντες, και στη Νίκαια. Ειδικά η περιοχή αυτή έχει μεγάλη σημασία στην υπόθεση, καθώς εκεί βρίσκεται η εταιρεία καθαρισμού πολυκατοικιών, στην οποία ανήκει το λευκό βαν που χρησιμοποίησαν οι δράστες για να διαφύγουν από το σημείο της δολοφονίας του δημοσιογράφου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο ένας τουλάχιστον ή και οι δύο εκτελεστές του δημοσιογράφου, που επέβαιναν σε μηχανή, διέφυγαν με το λευκό βαν από την περιοχή, μετά τη δολοφονία, με κατεύθυνση τη Νίκαια.

Τα στίγματα από τα κινητά τηλέφωνα των δύο αδερφών έδειξαν ότι την ώρα της εκτέλεσης ήταν κλειστά, όμως ενεργοποιήθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα 10 λεπτά μετά.

Οι δύο συλληφθέντες εξετάζονται για συνέργεια στη δολοφονία Καραϊβάζ, όμως ερευνάται ακόμα και το ενδεχόμενο να είναι οι ίδιοι οι εκτελεστές του άτυχου δημοσιογράφου.

Πάντως στη δικογραφία αναφέρονται τα ονόματα δύο ακόμα ατόμων, οι οποίοι έχουν απασχολήσει τις Αρχές για εκβιασμούς, σωματικές βλάβες κ.ά., ωστόσο δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία ώστε να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης.

Πώς έφτασαν οι Αρχές στα ίχνη των συλληφθέντων

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με το MEGA, οι αστυνομικοί εστίασαν στην περιοχή της Νίκαιας, ανοίγοντας την έρευνα σε ακτίνα 2,5 χλμ.

Στη συνέχεια συνομίλησαν με τους διαχειριστές όλων των πολυκατοικιών της περιοχής, ωστόσο κανένας δεν τους είπε ότι την ημέρα της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ είχαν χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες της εταιρείας καθαρισμού.

Το επόμενο βήμα της αστυνομίας ήταν να κάνει έφοδο στην εταιρεία καθαρισμού ως Οικονομική Αστυνομία και πήραν τα βιβλία της εταιρείας. Εκεί δεν είδαν να υπάρχει καταγεγραμμένη η παρουσία του λευκού βαν στον Άλιμο, όπου σημειώθηκε η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, με το στοιχείο αυτό να αποδεικνύει ότι το βαν βρισκόταν στο σημείο για κάποιον άλλο λόγο και όχι για τον καθαρισμό κάποιας πολυκατοικίας.

Πηγή: TheToc

Μοιραστείτε το:
Tagged