Επιβράβευση: Δικάστηκε για νόθευση εγγράφων και πήρε τιμητική απόσπαση στο εξωτερικό – Η περίπτωση της Δ/ντριας Α/θμιας κας Ε.Μητσιάδη

Α/θμια
Μοιραστείτε το:

Τιμητική απόσπαση σε καταδικασμένη για νόθευση εγγράφου εκπαιδευτικό

Καταδικασμένη εκπαιδευτικό απέσπασε με επιμίσθιο (!) στην Ιταλία το υπουργείο Παιδείας. Η υπόθεση η οποία αποκαλύφθηκε από την ιστοσελίδα eReportaz οφείλει να κινητοποιήσει και μάλιστα άμεσα τους μηχανισμούς του υπουργείου και συγκεκριμένα την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Όπως αποκαλύπτεται από τα στοιχεία που βρίσκονται στη διάθεσή μας με απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καρδίτσας, τον Απρίλιο του 2019, η κ. Ευθυμία Μητσιάδη, πρώην Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, καταδικάσθηκε σε πρώτο βαθμό σε συνολική ποινή φυλάκισης ενός (1) έτους και έξι (6) μηνών, η οποία και ανεστάλη επί τριετία, για τις κατηγορίες α) της ψευδούς βεβαιώσεως μετά χρήσεως κατ΄ εξακολούθηση και β) της νόθευσης δημοσίου εγγράφου από κοινού κατ΄ εξακολούθηση, μετά από μήνυση εκπαιδευτικού. Μάρτυρας υπεράσπισής της στο δικαστήριο στην Καρδίτσα ήταν η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, η κ. Ανθή Γώρου που γνώριζε για την καταδικαστική ποινή από την ίδια μέρα που επεβλήθη.

Η απόφαση του δικαστηρίου

Kαι νέο δικαστήριο

Εκτός από αυτή την ποινή, για δεύτερη φορά η κ. Μητσιάδη παραπέμπεται σε δίκη για την κατηγορία και πάλι της νόθευσης εγγράφου από υπάλληλο. Σημειώνεται ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα από τον Απρίλιο του 2019 που είχε καταδικαστεί, το υπουργείο Παιδείας την κάλυπτε και της επέτρεπε να διοικεί όλη την πρωτοβάθμια εκπαίδευση της Καρδίτσας.

H απόσπαση… ως επιβράβευση!!!

Η συνέχεια, όμως, είναι ακόμη χειρότερη. Η καταδικασθείσα κ. Μητσιάδη, αντί να απομακρυνθεί από τη θέση της, εφόσον καταδικάστηκε για τόσο ατιμωτικά αδικήματα, πήρε και επιβράβευση!Αποσπάστηκε με επιμίσθιο στην Ιταλία, μετά από αίτησή της, κρύβοντας τις ποινές που είχε, διότι «Δεν δικαιούνται να υποβάλουν αίτηση: Εκπαιδευτικοί, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί, σε οποιαδήποτε ποινή, για πράξεις ή παραλείψεις που προβλέπονται από τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 8 του Υπαλληλικού Κώδικα ή έχουν τιμωρηθεί με οποιαδήποτε πειθαρχική ποινή, για την οποία δεν παρήλθε ο χρόνος παραγραφής της ή εκκρεμεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) σε βάρος τους».

Τον Μάιο του 2019, μετά την καταδίκη της ζήτησε απόσπαση στο εξωτερικό, καταθέτοντας ψευδή δικαιολογητικά και δηλώνοντας ψευδώς στην αίτησή της ότι δεν έχει ήδη, σε βάρος της, ποινική καταδίκη, με αποτέλεσμα να παραπλανήσει το Υπουργείο να υπογράψει την απόσπασή της στο εξωτερικό και μάλιστα με επιμίσθιο. Αντί να τιμωρηθεί, το Υπουργείο την επιβραβεύει.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως

Στις 30 Αυγούστου 2019 η νέα υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, υπογράφει την μετάθεση της καταδικασμένης εκπαιδευτικού χωρίς, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, να διερευνήσει εάν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του Νόμου και αγνοώντας προφανώς την πρωτόδικη καταδίκη της κας Μητσιάδη. (Για να δείτε την απόφαση απόσπασης της Μητσιάδη κάντε κλικ εδώ)

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυρία Γώρου ενημερώθηκε για την απόσπασή της στην Ιταλία, την κάλυψε όμως, παρά το γεγονός ότι ήξερε την καταδικαστική ποινή, ως μάρτυρας στην υπόθεση.

Είναι προφανές ότι η υπουργός Παιδείας, κυρία Κεραμέως πρέπει να σταματήσει την ασυλία και την κάλυψη της καταδικασμένης κυρίας Μητσιάδη και να ανακαλέσει την απόσπαση, δίνοντας την απόσπαση στον επόμενο εκπαιδευτικό που τη δικαιούται νόμιμα και όχι στη Μητσιάδη που με δόλιο τρόπο την πήρε. Επιτέλους ας σταματήσει το καθεστώς που επικρατούσε τόσα χρόνια με την προηγούμενη κυβέρνηση και να ελεγχθούν οι παρανομούντες.

Νίκος Σιδέρης

Πηγή: ereportaz.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged