“Ιερός πόλεμος” στη Λέσβο για το “Νίκας τοις ευσεβέσι” – «Επίθεση» σε υποστράτηγο

Θεολογικά

“Ιερός πόλεμος” κατά Υποστράτηγου για έναν…ψάλτη! “Σώσον Κύριε τον λαόν σου”…

Ο διοικητής της 98 ΑΔΤΕ Υποστράτηγος Χρήστος Πουλιανίτης , έγινε πρωτοσέλιδο σε εφημερίδα της Λέσβου και μπήκε στο στόχαστρο μερίδας κληρικών, επειδή έκανε το αυτονόητο: επανέφερε στην τάξη ψάλτη -ούτε καν ιερέα- ο οποίος κατά τη διάρκεια λειτουργίας σε εκκλησία που βρίσκεται εντός στρατοπέδου επέμενε να ψάλλει το “Σώσον Κύριε τον λαόν σου” με το “Νίκας τοις βασιλεύσι” κι όχι “Νίκας τοις ευσεβέσι”, όπως το έλεγε ο ιερέας!

Ο Υποστράτηγος Πουλιανίτης υπενθύμισε στον αδιάβαστο (;) ψάλτη ότι υπάρχει απόφαση της Ιεράς Συνόδου από την εποχή του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ.

Ορθώς έπραξε ο Υποστράτηγος από τη στιγμή μάλιστα που ο ιερέας της λειτουργίας είχε επί της ουσίας συνταχθεί μαζί του.

Φυσικά η παρέμβαση του Υποστράτηγου έχει κάνει έξαλλους κάποιους κληρικούς οι οποίοι έχουν σηκώσει πολύ “σκόνη” στο διαδίκτυο με όσα γράφουν. Υποστηρίζουν ότι θίγεται το “θρησκευτικό συναίσθημα”, αλλά με τα όσα γράφουν δείχνουν ότι μάλλον θίγονται τα φιλοβασιλικά τους αισθήματα.

Ο θόρυβος κατά του Υποστράτηγου, δεν είναι τυχαίος νομίζουμε. Πρόκειται για άριστο αξιωματικό, ο οποίος στην Μυτιλήνη εκτελεί άψογα τα καθήκοντά του. Αυτό δεν αρέσει σε πολλούς . Η φασαρία λοιπόν έχει πιθανόν κι άλλα κίνητρα…

Πηγή: militaire.gr

Tagged