Κύριε Μητσοτάκη, κε Σκρέκα ωραία τα είπατε για Μύκονο – Το Περιστέρι γιατί δεν το αγγίζεται… Έχει προνόμια…;

Περιστέρι
Μοιραστείτε το:

Λαύροι ο Πρωθυπουργός της Χώρας κος Μητσοτάκης, αλλά και ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κος Σκρέκας, κατά των όσων συμβαίνουν στον Πολεοδομικό Τομέα της Μυκόνου, με τον λόγο τους να δείχνει  τον βαθμό  της αναρχίας και κυρίως της ανομίας  που επικρατεί, με τον μεν πρώτο να αναφέρει για το θέμα αυτό «Δεν νοείται νησί όπου κάποιοι θεωρούν ότι είναι υπεράνω του νόμου», τον δε υπουργό Περιβάλλοντος να δηλώνει «Στη Μύκονο θα εφαρμοστεί ο νόμος – Η Πολιτεία δεν εκβιάζεται».

Φυσικά και  δεν μπορεί κανείς να διαφωνήσει, ούτε με τον λόγο του κου Πρωθυπουργού, ούτε με τον λόγο του Υπουργού..

Όμως, Ελλάδα  δεν είναι μόνο η Μύκονος, ούτε φυσικά είναι το μόνο μέρος που θα πρέπει να  τύχει της προσοχής και φροντίδας του Πρωθυπουργού για να εφαρμοσθεί ο νόμος…  Το Περιστέρι σε τι διαφέρει, θα μπορούσε να ρωτήσει κάποιος τον κο Μητσοτάκη… Υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο προνόμιο ή κάποιο διαφορετικό νομικό καθεστώς που να διέπει τα πολεοδομικά του ή μήπως η ΥΔΟΜ Περιστερίου, η ίσως ποιο «αμαρτωλή» πολεοδομία της Ελλάδας, σε ότι αφορά την εφαρμογή της ισχύουσας στα πολεοδομικά νομοθεσίας, διέπετε  από διαφορετικό νομικό καθεστώς, έχοντας πιθανόν άγνωστα προνόμια έναντι της δικαιοσύνης αλλά και του κράτους, από την  ΥΔΟΜ Σύρου  και ως εφαρμοστέο δίκαιο  τα πολεοδομικά της Μυκόνου…;

Σε κάθε περίπτωση κε Πρωθυπουργέ, αν έχετε έλλειψη ενημέρωσης, η στήλη είναι διαθέσιμη να σας παράσχει κάθε στοιχείο για τα πολεοδομικά πράγματα της  Πόλης του Περιστερίου και το άνομο καθεστώς που εφαρμόζει η ΥΔΟΜ του Δήμου, υπέρ «φτωχών, αδυνάτων και χορηγών»…

Όπως θα ανέκραζε και ο γνωστός αθυρόστομος τύπος «Άλλος νόμος  πρωθυπουργέ μου, άλλος δήμαρχος, άλλος άνθρωπος»… Εξ’αλλου σεις είπατε «Δεν νοείται νησί (σ.σ εννοεί περιφέρεια της χώρας) όπου κάποιοι θεωρούν ότι είναι υπεράνω του νόμου»

Νίκος Παρίκος

Δείτε στην συνέχεια τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για την περίπτωση της ανομίας  στα πολεοδομικά της Μυκόνου, από τους κ.κ. Μητσοτάκη και Σκρέκα..

————

Κυρ. Μητσοτάκης: «Δεν νοείται νησί όπου κάποιοι θεωρούν ότι είναι υπεράνω του νόμου»

 «Δεν νοείται να υπάρχει ένα νησί στο οποίο κάποιοι θεωρούν ότι είναι υπεράνω του νόμου», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη σύσκεψη της οποίας προήδρευσε στο Μέγαρο Μαξίμου, με αντικείμενο ζητήματα της Μυκόνου.

«Αυτή η κατάσταση αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα», ανέφερε ο πρωθυπουργός στην έναρξη της σύσκεψης, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν παρεμβάσεις σε δύο επίπεδα: σε πολεοδομικό επίπεδο και στο επίπεδο της αστυνόμευσης.

Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε η μετάβαση στη Μύκονο, την ερχόμενη εβδομάδα, μικτού κλιμακίου από επιθεωρητή Δόμησης, επιθεωρητή Περιβάλλοντος και την Οικονομική Αστυνομία, προκειμένου να ελεγχθούν όλες οι καταγγελίες για πολεοδομικές παραβάσεις και να ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα.

Ταυτόχρονα, με διάταξη που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή αναστέλλεται η οικοδόμηση στο νησί σε εκτός σχεδίου περιοχές.

Αποφασίστηκε επίσης η σημαντική ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας, ειδικά σε συγκεκριμένους τομείς όπου παρατηρείται αυξημένη παραβατικότητα.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για Θέματα Αυτοδιοίκησης Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός αρμόδιος για Θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς, ο υφυπουργός αρμόδιος για Θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς, ο υφυπουργός αρμόδιος για την Αντεγκληματική Πολιτική Λευτέρης Οικονόμου, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, ο γενικός γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιος Μπακογιάννης και ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος.

——————

Σκρέκας: «Στη Μύκονο θα εφαρμοστεί ο νόμος – Η Πολιτεία δεν εκβιάζεται»

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ρωτήθηκε σήμερα για τη νομοθετική πρωτοβουλία σχετικά με την εκτός σχεδίου δόμηση στη Μύκονο.

Ο Υπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Θέλω να είμαι απολύτως ξεκάθαρος. Αν στην Ελλάδα κάποιοι θεωρούν ότι είναι υπεράνω του νόμου και ότι αποτελούν ξεχωριστό τμήμα της Επικράτειας, είναι μακριά νυχτωμένοι. Στη Μύκονο θα εφαρμοστεί ο νόμος.

Ας το βάλουν όλοι καλά στο μυαλό τους, το μήνυμα της κυβέρνησης είναι απόλυτο: Και οι δράστες της εγκληματικής και μαφιόζικης επιθέσεις εναντίον του αρχαιολόγου θα τιμωρηθούν.

Δεν θα επιτραπεί σε καμιά παράνομη πράξη, σε κανένα παράνομο σχέδιο να νομιμοποιηθεί. Το επαναλαμβάνω, κανένας εκβιασμός και κανένα παραθυράκι δεν πρόκειται να λειτουργήσει.

Μέχρι να εγκριθεί ο ειδικός πολεοδομικός σχεδιασμός που θα αντιμετωπίσει οριστικά όλα τα θέματα, αναστέλλονται και δεν πρόκειται να εκδοθεί καμία καινούργια πολεοδομική άδεια για εκτός σχεδίου περιοχές στη Μύκονο. Το κράτος δεν εκβιάζεται και ο έλεγχος θα γίνεται από την κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου».

Υπενθυμίζεται ότι με την προτεινόμενη ρύθμιση αναστέλλεται η έκδοση του συνόλου των οικοδομικών αδειών στις εκτός σχεδίου περιοχές της νήσου Μυκόνου εκτός από κάποιες εξαιρέσεις, όπως αυτές για τις επισκευές νομίμως υφιστάμενων κτηρίων, εντός νόμιμου περιγράμματος και όγκου και μέχρι την έγκριση του σχετικού ειδικού πολεοδομικού σχεδίου.

Ως αρμόδιο όργανο για τη χορήγηση των παραπάνω αδειών ορίζεται η Διεύθυνση Αρχιτεκτονικής Οικοδομικών Κανονισμών και Αδειοδοτήσεων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Η αρμοδιότητα δηλαδή περιέρχεται στην κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου στην Αθήνα. Η βούληση της Κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη και θα εφαρμοστεί με τρόπο που δεν θα αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνειών, εντός ή εκτός εισαγωγικών.

Πηγή: liberal.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged