Μίζερος Αλέξης: Μόνο 500.000 νέες θέσεις εργασίας – Δεν περιλαμβάνονται οι διορισμοί στη Βουλή

Πολιτικά Κόμματα
Μοιραστείτε το:

Τα παίζει όλα για όλα ο Αλέξης Τσίπρας: Υπόσχεται νέα αύξηση του κατώτατου μισθού

Το ρεπορτάζ του καναλιού OPEN TV και του Χρήστου Τσιγουρή αποκάλυψε το τετράπτυχο στο οποίο θα βασιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη 4ετία, εάν κερδίσει τις εθνικές εκλογές.

Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ συνεδρίασε το απόγευμα της Παρασκευής (7/6) για να αποφασίσει για τα πρόσωπα που θα ενταχθούν στο ψηφοδέλτια, ενώ -κεκλεισμένων των θυρών- συζητήθηκε και η προγραμματική πρόταση του κυβερνώντος κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια της εισήγησής του, ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε σαφές μήνυμα στο θέμα των τελευταίων ημερών με τις μετατάξεις και χαρακτηριστικά είπε: «Μηδενική ανοχή σε συμπεριφορές που είναι ξένες στις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς».

Ο πρωθυπουργός ζήτησε να ενισχυθούν τα ψηφοδέλτια μέσα από τις τοπικές κοινωνίες, χαρακτήρισε «κρίσιμη μάχη για τον τόπο» τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου και ζήτησε από τα στελέχη του κόμματος «καλύτερη οργανωτική δουλεια» και «μια καμπάνια που θα φτάσει σε φίλους και υποστηρικτές».

Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε πως «το παιχνίδι είναι ανοικτό» και ζήτησε το… παιχνίδι αυτό από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ να παιχθεί πάνω στις προγραμματικές εξαγγελίες των δύο κομμάτων, εκεί που η Κυβέρνηση θεωρεί πως έχει σαφές πλεονέκτημα.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, στην παρέμβασή του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε μήνυμα συστράτευσης και αισιοδοξίας για τη νίκη στις εκλογές. Τόνισε ότι το παιχνίδι είναι ανοιχτό ενόψει των εθνικών εκλογών κι ότι, όλοι κι όλες, «θα πρέπει να κινηθούμε συλλογικά και με αυτοπεποίθηση».

Ανέφερε ότι στο επίκεντρο της μάχης των εκλογών, θα πρέπει να μπει η προγραμματική συζήτηση, σε κάθε τομέα.

«Να αναδειχθεί τι παραλάβαμε το 2015, σε συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης και καταστροφής, και τι υλοποιήσαμε. Θα πρέπει να καταθέσουμε το δικό μας σχέδιο για την επόμενη μέρα, ώστε οι πολίτες να μπορούν να συγκρίνουν τα προγράμματα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Είμαστε μπροστά σε μια κρίσιμη μάχη για το μέλλον αυτού του τόπου», είπε ο ίδιος, και καθήκον του κόμματος είναι να κάνει καλύτερη οργανωτική δουλειά. Θα πρέπει να αρχίσει άμεσα μια καμπάνια για την κινητοποίηση φίλων και υποστηρικτών.

Τα ψηφοδέλτιά μας θα πρέπει να ενισχυθούν με νέα πρόσωπα που θα σηματοδοτήσουν και το άνοιγμα μας σε ενεργές δυνάμεις στις τοπικές κοινωνίες», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Open TV Χρήστο Τσιγουρή, ο πρωθυπουργός στην εισήγησή του ζήτησε από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να επιμείνουν στις αντιθέσεις τους με τη Νέα Δημοκρατία. Όσον αφορά το σύνθημα που θα προτάξει ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει εκλογών είναι «ψηφίζουμε για τη ζωή μας και για τη ζωή της κοινωνίας».

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μουσικής θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση των προτεραιοτήτων του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN TV και του Χρήστου Τσιγουρή εκεί θα παρουσιαστούν τέσσερις στόχοι οι οποίοι είναι οι ακόλουθοι:

  • 500.000 νέες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης/τετραετία,
  • έμφαση στους νέους εργαζόμενους και τις γυναίκες,
  • κίνητρα για προσλήψεις νέων εργαζομένων,
  • νέα αύξηση κατώτατου μισθού.

Πηγή: hellasjournal.com

 

Μοιραστείτε το:
Tagged