Μαρξισμός 2020: Σε περιμένουμε 11-12 Ιούλη στο Σεράφειο (Ρουφ, Πειραιώς 160)

Δήμοι Πολιτικοί
Μοιραστείτε το:

Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα, 25 Ιούνη 2020

Το διήμερο συζητήσεων ΜΑΡΞΙΣΜΟΣ 2020 με γενικό θέμα Επαναστατικές ιδέες για μια εργατική διέξοδο από την κρίση, θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 11-12 Ιούλη στο Σεράφειο (Ρουφ, Πειραιώς 160), σε ένα «καυτό καλοκαίρι» εργατικών αγώνων, αντιρατσιστικών μαχών στην Ελλάδα και διεθνώς.

Το ξέσπασμα της οργής ενάντια στον ρατσισμό μέσα στην καρδιά του παγκόσμιου καπιταλισμού σημαδεύει χωρίς αμφιβολία την πορεία της φετινής χρονιάς. Χρονιά της πιο θανατηφόρας πανδημίας, χρονιά της μεγαλύτερης οικονομικής βουτιάς, αλλά και χρονιά όπου η εργατική τάξη και η νεολαία διαψεύδουν εκρηκτικά όσους τις ήθελαν φοβισμένες, εξαντλημένες και καταπτοημένες. Οι Τραμπ και οι Τζόνσον, οι Σαλβίνι και οι Λεπέν αυτού του κόσμου βλέπουν με τρόμο τους δρόμους να πλημμυρίζουν με αγριεμένους διαδηλωτές από την Αμερική μέχρι την Ευρώπη και ακόμη πιο πέρα.

Εδώ, η Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη συμπληρώνει ένα χρόνο στην κυβέρνηση αντιμέτωπη με την οργή των απεργών. Οι απεργίες στα Νοσοκομεία σημάδεψαν την εργατική έξοδο από την καραντίνα, αλλά δεν έμειναν μόνες: οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι στον τουρισμό- επισιτισμό, οι εργάτες της Τέχνης, των Δήμων, της ΕΥΔΑΠ μπήκαν στον χορό. Και δίπλα τους οι διαδηλωτές για το Περιβάλλον, για τους Πρόσφυγες και στο πλευρό του διεθνούς κινήματος.

Παντού ανοίγει η πιο πλατιά πολιτική συζήτηση και αναζήτηση. Ακόμη και τα επίσημα ΜΜΕ αναρωτιούνται αν φτάνουμε σε έναν νέο Μάη του 68. Χιλιάδες αγωνιστές και αγωνίστριες της Αριστεράς αναζητούν απαντήσεις στα πιο πιεστικά ερωτήματα: ποιες είναι οι αιτίες αυτής της πολύπλευρης κρίσης, πώς μπορούν οι αγώνες να νικάνε, ποια είναι η εναλλακτική λύση και με ποια Αριστερά θα καταφέρουμε να την κερδίσουμε; Με άλλα λόγια, η συζήτηση για τη θεωρία και την στρατηγική επιστρέφει στον κόσμο της Αριστεράς και των αγώνων.

Οι συζητήσεις στον ΜΑΡΞΙΣΜΟ 2020 που οργανώνει το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα στις είναι αφιερωμένες στην προσπάθεια να βρούμε τις απαντήσεις με τη βοήθεια των επαναστατικών ιδεών του Μαρξ και όλης της επαναστατικής παράδοσης. Από τον Μαρξ και τον Ενγκελς που φέτος τιμούμε τα 200 χρόνια από την γέννησή του, μέχρι τον Λένιν, τον Τρότσκι και τον Γκράμσι.

Ελάτε να τις αναζητήσουμε μαζί!

Επικοινωνία- Δήλωση Συμμετοχής:

 • Ιστοσελίδα sekonline.gr
 • facebook event: Μαρξισμός 2020- Επαναστατικές Ιδέες για μια εργατική έξοδο από την κρίση
 • Εργατική Αλληλεγγύη, 6945 710250, 210 5221509 Αναξαγόρα 14Α Ομόνοια Αθήνα, ΤΚ 10552 Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο, 210 5247584 Φειδίου 14-16 Αθήνα, www.marxistiko.gr

Πρόγραμμα συζητήσεων:

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΙΟΥΛΗ

6μμ-7.30μμ, τρεις παράλληλες συζητήσεις

 • *Πανδημία και καπιταλισμός (Σεράφειο κτίριο) Ομιλητές: Γιώργος Ράγκος, Χρίστος Αργύρης
 • *200 χρόνια Ένγκελς (Κλειστό Μπάσκετ) Ομιλητές: Λέανδρος Μπόλαρης, Σωτήρης Κοντογιάννης
 • *Τα όρια του ρεφορμισμού (Ανοιχτό Μπάσκετ) Ομιλητές: Αργυρή Ερωτοκρίτου, Γιάννης Σηφακάκης

8μμ-9.30μμ κεντρική συζήτηση

 • *Ο Μαρξ και η μακρόσυρτη κρίση του καπιταλισμού (Γήπεδο Μπάσκετ) Ομιλητής: Πάνος Γκαργκάνας, Εργατική Αλληλεγγύη

ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΙΟΥΛΗ

6μμ-7.30μμ, τρεις παράλληλες συζητήσεις

 • *Το επαναστατικό κόμμα από το Λένιν, τον Τρότσκι και το Γκράμσι στο σήμερα (Σεράφειο κτίριο) Ομιλητές: Τάσος Αναστασιάδης, Λίλιαν Μπουρίτη, Παντελής Παναγιωτακόπουλος
 • *Από το εμπόριο των σκλάβων στο BLM (Κλειστό Μπάσκετ) Ομιλητές: Πέτρος Κωνσταντίνου, Κώστας Πίττας
 • *Τέχνη, Καλλιτέχνες κι Επανάσταση (Ανοιχτό Μπάσκετ) Ομιλητές: Βασίλης Κουκαλάνι, Αλεξάνδρα Μαρτίνη, Αλέξανδρος Μαρτζούκος

8μμ-9.30μμ κεντρική συζήτηση

 • *Η εργατική έξοδος από την κρίση (Γήπεδο Μπάσκετ) Ομιλήτρια: Μαρία Στύλλου, Σοσιαλισμός από τα Κάτω

Kostas Polydoros

Μοιραστείτε το:
Tagged