Μεγάλη συμμετοχή στον 1ο Αγώνα Δρόμου Ελευθερίας Αιγάλεω (φωτό +βίντεο)

Αιγάλεω
Μοιραστείτε το:

Με πολλά χαμόγελα από τους αθλητές, τους γονείς και τα παιδιά που συμμετείχαν την Κυριακή 27 Οκτωβρίου, ολοκληρώθηκε ο ετήσιος αγώνας δρόμου της πόλης, που διοργανώθηκε από τον Δήμο Αιγάλεω και το τμήμα Aθλητισμού, με την ενεργή συμπαράσταση των συλλόγων της πόλης, ΑΠΣ Απόλλων Δυτικής Αττικής, Ένωση Ποντίων Αιγάλεω, Σύλλογος Ποντίων «Ο Καύκασος», Σύλλογος Αιτωλοακαρνάνων Ποντίων «Αξέχαστες Πατρίδες», Σύλλογος Μικρασιατών Αιγάλεω «Νέες Κυδωνίες», Σύλλογος Κρητών Αιγάλεω “Η Κρητική Αναγέννηση”, Πρόσκοποι Αιγάλεω, Πανελλήνια Ένωση Ασσυρίων, Αστέρας 90 Αιγάλεω, Άρης Αιγάλεω.

Ο φετινός δρομικός αγώνας ήταν αφιερωμένος στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου με αφορμή την επέτειο της έναρξης της τελευταίας φάσης της.

Οι δημότες του Αιγάλεω αγκάλιασαν την πρωτοβουλία, ξεπερνώντας τις 900 συμμετοχές στον αγώνα των 1.300 μ. και τις 450 συμμέτοχες στον αγώνα των 10.200 μ.

Tο 2ο Δημοτικό “Νίκος Γκάτσος,” βραβεύτηκε ως το σχολείο με τη μεγαλύτερη συμμετοχή, καθώς 80 μαθητές και μαθήτριες του σχολείου έλαβαν μέρος στον αγώνα.

Η διαδρομή που ακολούθησαν οι συμμετέχοντες συμπεριελάμβανε το ιστορικό κέντρο του Αιγάλεω, περνώντας από τους Ιερούς Ναούς Εσταυρωμένου, Αγ. Σπυρίδωνα, Αγ. Ελευθερίου, Αγ. Τριάδος, το παλαιό Δημαρχείο (Πολιτιστικό κέντρο Γιάννης Ρίτσος), το κλειστό γυμναστήριο, το κολυμβητήριο, το αθλητικό κέντρο του Αγ. Ελευθερίου, την πλατεία του Ποντιακού Ελληνισμού (Αγ. Αικατερίνης), το δημοτικό αθλητικό κέντρο Ορυζομύλων, το πάρκο Λοιμωδών, το Δημαρχείο της πόλης, την πλατεία Παπάγου, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, το άλσος του Μπαρουτάδικου και το ΔΑΚ «Εύα Χριστοδούλου».

Στον αγώνα των 10.200 μ. της γενικής ανδρών, ο Γιώργος Ρουκλιώτης τερμάτισε στην πρώτη θέση με 36.01, ο Παναγιώτης Αλεβίζος στη δεύτερη με 36.43 και ο Δημήτρης Κολυβάς στην τρίτη με 36.58, ενώ στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Νεφέλη Παπαγεωργίου με 41.37, δεύτερη η Ελισάβετ Δήμου με 43.08 και τρίτη η Αφροδίτη Γιαρένη με 43.22.

Στον αγώνα των 1300 μέτρων στις τρεις πρώτες θέσεις ήρθαν οι Κολοβός, Χατζή και Λεβέντη, στα κορίτσια γυμνασίων οι Τσάπαλη, Τουρίδη, Λιάκου, ενώ στα αγόρια δημοτικού, οι Χιώτης, Αθανασόπουλος, Φωσσές και στις αντίστοιχες κατηγορίες των κοριτσιών, οι Πάτρου, Καββαδά.

Ο Δήμαρχος Γιάννη Γκίκας έδωσε τα εύσημα σε όλους τους συμμετέχοντες στον αγώνα, που ήταν αφιερωμένος στη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. “Τρέξαμε για τη μνήμη, Τρέξαμε για την ελευθερία, Τρέξαμε για τη χαρά! Νιώσαμε την προσπάθεια, Νιώσαμε τον ενθουσιασμό, Είδαμε τη δύναμη της ψυχής και του σώματος. Συγχαρητήρια σε όλους!” ανέφερε στο μήνυμα του.

Ξεχωριστή στιγμή στο τέλος της ημέρας ήταν η πρόταση γάμου του Αιγαλιώτη δρομέα Μπάμπη Γερουλάνου στην εκλεκτή της καρδιάς του, μπροστά στον Δήμαρχο Γιάννη Γκίκα και η πρόσκληση όλων στον γάμο τους!

Μοιραστείτε το:
Tagged