ΝΔ προς Κυβέρνηση Τσίπρα: Απαντήστε σε όσα σας καταλογίζει ο κος Μαρινάκης – Μαξίμου: Άλλα λόγια για…

Κυβέρνηση

ΝΔ: Η σιωπή των κ Τσίπρα και Παππά επιβεβαιώνει την ενοχή τους

 • Η σιωπή των κ. Τσίπρα και Παππά απέναντι στις σημερινές καταγγελίες του Β. Μαρινάκη, απλά επιβεβαιώνει την ενοχή τους, επισημαίνουν πηγές της ΝΔ, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου.
 • Σύμφωνα με πηγές της Πειραιώς, το Μέγαρο Μαξίμου που κατηγορούσε συλλήβδην επιχειρηματίες και πολιτικούς αντιπάλους, αποδεικνύεται ότι μονίμως συνομιλεί, εξυπηρετεί και διαπλέκεται με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα.
 • Νωρίτερα, με μια μακροσκελή ανακοίνωση, στην οποία όμως δεν γίνεται σχεδόν καμία αναφορά στις καταγγελίες που έκανε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, αλλά επαναλαμβάνονται όσα του καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετήθηκε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού μετά την συνέντευξη του επιχειρηματία. 
 • Ο κ. Μαρινάκης είχε αποκαλύψει ότι το 2016 ο Νίκος Παππάς του είχε ζητήσει να δώσει υπό τη μορφή δανείου το ποσό της 1ης δόσης για τις τηλεοπτικές άδειες στον κ. Καλογρίτσα προκειμένου να αποκτήσει κανάλι, όπως και ότι η κυβέρνηση ήθελε να τοποθετήσει διευθυντές της αρεσκείας του ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ στα οποία συμμετέχει.
 • Το Μέγαρο Μαξίμου ωστόσο, στην ανακοίνωση που εξέδωσε αποφεύγει να διαψεύσει οτιδήποτε από τα λεγόμενα του Β. Μαρινάκη, κάνει λόγο απλώς για «δήθεν αποκαλύψεις» και αρκείται σε μια γενικόλογη διατύπωση ότι «έχουν την αξιοπιστία που τις προσδίδουν ο βίος και η πολιτεία του (Β. Μαρινάκη)».

Καμία απάντηση Μαξίμου στα ερωτήματα για τις καταγγελίες Μαρινάκη

Μια μακροσκελή ανακοίνωση, στην οποία όμως δεν γίνεται σχεδόν καμία αναφορά στις καταγγελίες που έκανε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, αλλά επαναλαμβάνονται όσα του καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετήθηκε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού μετά την συνέντευξη του επιχειρηματία. 

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα ο κ. Μαρινάκης είχε αποκαλύψει ότι το 2016 ο Νίκος Παππάς του είχε ζητήσει να δώσει υπό τη μορφή δανείου το ποσό της 1ης δόσης για τις τηλεοπτικές άδειες στον κ. Καλογρίτσα προκειμένου να αποκτήσει κανάλι, όπως και ότι η κυβέρνηση ήθελε να τοποθετήσει διευθυντές της αρεσκείας του ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ στα οποία συμμετέχει.

Το Μέγαρο Μαξίμου ωστόσο, στην ανακοίνωση που εξέδωσε αποφεύγει να διαψεύσει οτιδήποτε από τα λεγόμενα του Β. Μαρινάκη, κάνει λόγο απλώς για «δήθεν αποκαλύψεις» και αρκείται σε μια γενικόλογη διατύπωση ότι «έχουν την αξιοπιστία που τις προσδίδουν ο βίος και η πολιτεία του (Β. Μαρινάκη)».

Ανακοίνωση Μαξίμου για Μαρινάκη: Δεν απαντά στην καταγγελία για τον Καλογρίτσα

Σχόλιο του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού στις βαριές καταγγελίες του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη

Με μια σειρά από χαρακτηρισμούς, αλλά χωρίς να απαντά στην ουσία των καταγγελιών κατά των κ.κ. Τσίπρα και Παππά, απαντά το Μέγαρο Μαξίμου στις βαρύτατες καταγγελίες του προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη.

Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σημειώνει ότι «ο πραγματικός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Βαγγέλης Μαρινάκης, διαπιστώνοντας προφανώς την ανεπάρκεια του κ. Μητσοτάκη, αποφάσισε να εμφανιστεί δημόσια». 

Μάλιστα, με κάποια δόση ειρωνείας, το Μέγαρο Μαξίμου καλεί τον κ. Μαρινάκη «να περιμένει στη σειρά μετά τους κ. Σαμαρά, Βενιζέλο και Γεωργιάδη γιατί προηγείται η δήθεν «σκευωρία» της Novartis», σχολιάζοντας τις καταγγελίες του επιχειρηματία για σκευωρία εις βάρος του. 

Αναλυτικά, το δελτίο τύπου του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρει: 

«Επιτέλους! Ο πραγματικός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Βαγγέλης Μαρινάκης, διαπιστώνοντας προφανώς την ανεπάρκεια του κ. Μητσοτάκη, αποφάσισε να εμφανιστεί δημόσια.
Ο γνωστός εφοπλιστής, εκδότης, και κατηγορούμενος «βγαίνει μπροστά» ακριβώς μία μέρα μετά την οριστικοποίηση της παραπομπής του σε δίκη για κακούργημα για τα «στημένα».

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης:

 • Ερευνάται από τη Δικαιοσύνη για εμπορία δύο τόνων ηρωίνης, και για μια σειρά άλλα εγκλήματα, αλλά εκτοξεύει απειλές, ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ο πρώτος στην ιστορία Πρωθυπουργός που θα καταδικαστεί για «σκευωρία» εναντίον του. Τον ενημερώνουμε ότι πρέπει να περιμένει στη σειρά μετά τους κ. Σαμαρά, Βενιζέλο και Γεωργιάδη γιατί προηγείται η δήθεν «σκευωρία» της Novartis.
 • Χρηματοδοτεί τη ΝΔ, έχει κουμπαριές με την οικογένεια Μητσοτάκη, στηρίζει με κάθε μέσο τη Δεξιά, και την άκρα Δεξιά, αλλά δηλώνει ότι δεν έχει καμιά σχέση με την αξιωματική αντιπολίτευση, ή με άλλο κόμμα.
 • Έχει μετατρέψει τις εφημερίδες που ελέγχει σε όπλα τοξικού πολέμου κατά της Αριστεράς, αλλά δηλώνει ότι αυτός είναι που άφησε ελεύθερους τους δημοσιογράφους του να γράφουν τη γνώμη τους.
 • Πρέπει να ψάξει πολύ κανείς για να βρει πλοίο του με ελληνική σημαία, αλλά δηλώνει πατριώτης και… Μακεδονομάχος.
 • Προφανώς, οι μεταχρονολογημένες δήθεν αποκαλύψεις του, ενόψει και των εκλογών, έχουν την αξιοπιστία που τις προσδίδουν ο βίος και η πολιτεία του.
 • Ας είναι πάντως βέβαιος, ότι την παλινόρθωση της σαπίλας που ονειρεύεται για να γλιτώσει, ως φανερός ηγέτης πλέον της ΝΔ, δεν θα την επιτρέψει ο ελληνικός λαός.»

Και «non paper» από το Μαξίμου για τη συνέντευξη Μαρινάκη – Κάνει λόγο για «ψευδή και λασπώδη επιχειρήματα»

 • «Μπροστινός» του κ. Μαρινάκη ο κ. Μητσοτάκης, αναφέρει σε «non paper» το Μέγαρο Μαξίμου, που επανέρχεται έτσι στη συνέντευξη Μαρινάκη.
 • Και συνεχίζει: «Το Γραφείο Τύπου της ΝΔ, αμέσως μετά την εμφάνιση του διωκόμενου και για εμπορία ναρκωτικών, Βαγγέλη Μαρινάκη, έσπευσε μέσα σε λίγα λεπτά να υιοθετήσει τα ψευδή και λασπώδη επιχειρήματά του».
 • «Δεν προξενεί καμία εντύπωση. Επιβεβαιώνει την πεποίθησή μας, ότι ο κ. Μητσοτάκης, όπως ακριβώς και ο δήμαρχος του Πειραιά, είναι απλά μπροστινοί του πραγματικού αρχηγού της ΝΔ» καταλήγει το κυβερνητικό «non paper».

Πηγή: liberal.gr, protothema.gr

Tagged