ΟΛΜΕ: Με σπασμένη βελόνα στο γραμμόφωνο…

Ειδική Αγωγή

Συνεχίζει, η ΟΛΜΕ να επαιτεί δίνοντας μάχες οπισθοφυλακών, μόνο και μόνο για να παραμένει στο προσκήνιο. Οι «πεφωτισμένοι» συνδικαλιστικοπατέρες/μητέρες, για να μην αδικήσουμε κανένα, που έχουν από 20ετίας τουλάχιστον διακόψει την επαφή τους με το σχολείο και τις διδακτικές αίθουσες, για άλλη μία φορά επιχειρούν να δείξουν το «αμέριστο» ενδιαφέρον τους προς τους εκπαιδευτικούς και την μάχιμη εκπαίδευση, αυτή τη φορά επαναλαμβάνοντας σαν σπασμένη βελόνα γραμμοφώνου το αίτημα για νέους διορισμούς στο εκπαιδευτικό σύστημα με αφορμή την τροπολογία για τα τμήματα ένταξης, που μόλις προχθές ψηφίστηκε στη Βουλή με μεγάλη μάλιστα πλειοψηφία.

Στο πνεύμα των καιρών, θα έπρεπε βέβαια να βγάλουν μία μορφή αντίδρασης, προς το Κυβερνητικό κατεστημένο, για να δηλώσουν την ύπαρξή τους μέσα στην ανυπαρξία που έχουν πλέον περιπέσει.

Όπως και οι κκ της ΑΔΕΔΥ, έτσι κι αυτοί, βαυκαλίζονται ότι έχουν την δύναμη να επιρρεάσουν πρόσωπα και καταστάσεις, αλλά όντως περικαραχωμένοι στο στενό και πλέον τα ολίσθια υπαιτιότητά του, συνδικαλιστικό εκπαιδευτικό κίνημα, που τα μόνα και αποκλειστικά ενδιαφέροντά του είναι η αναπαραγωγή του ευαυτού του και των προνομίων του, δεν τολμούν να προχωρήσουν έργο και πράξη σε ρίξεις, αφού γνωρίζουν πολύ καλά ότι έχουν χάσει οριστικά το παιχνίδι αλλά και την εμπιστοσύνη του κλάδου που εκπροσωπούν.

Είναι οι ίδιοι που άφησαν τρία μνημόνια να εξαθλιώσουν τους εκπαιδευτικούς οικονομικά, είναι οι ίδιοι που δεν βρήκαν να πουν τίποτα για την καταβαράρθρωση της Επαγγελματικής, είναι οι ίδιοι που έγραψαν, όπως πρέπει, την Ειδική Αγωγή, στα…. και συνολικά είναι οι ίδιοι που πέντε ολόκληρα χρόνια δεν βρήκαν τίποτα να πούν για το ξεχαρβάλωμα του εκπαιδευτικού συστήματος της Β/θμιας.

Προπάντως η εξουσία, έστω κι αν αυτή προκύπτει από τον συνδικαλιστικό νόμο, ενίοτε και οι πολύ καλές αμοιβές του ΚΕΜΕΤΕ ως έχτρα… Τελευταίο «κόλπο» στη σειρά, η εναλλαγή στις θέσεις της συνδικαλιστικής εξουσίας και πυραμίδας, ώστε ο καθένας να έχει να διηγηθεί στα γεράμματά του «ήμουν και πρόεδρος…».

Η κατρακύλα και η αναξιοπιστία της πάλαι ποτέ κραταιής συνδικαλιστικής οργάνωσης συνεχίζεται με την εκπαιδευτική κοινότητα να παραμένει απροστάτευτη…

Αλήθεια γιατί δεν υπήρξε ποτέ διεκδικητικό αίτημα για το μισθολόγιο των εκπαιδευτικών αλλά και την εξαθλίωση των συνταξιούχων του κλάδου που επέβαλε ο κατάπτυστος νόμος Κατρούγκαλου; Για να είμαστε δίκαιοι, πιθανόν δεν έχει υπάρξει κάποια αμειβόμενη μελέτη του ΚΕΜΕΤΕ…

Για την ιστορία, έτσι για ενημέρωση, ας στείλουν και κανένα δελτίο τύπου για το πότε υπηρέτησαν για τελευταία φορά ως μάχιμοι εκπαιδευτικοί, μέσα στις αίθουσες, εκτός βέβαια από τον κύριο/α με τις 10 ώρες ημερησίου ιδιαιτέρου φροντιστηρίου στο οποίο εντρυφεί… όπως αναφέρουν κακές και χαιρέκακες γλώσσες ομοϊδεατών του…

Διαβάστε στην συνέχεια όλη την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ για τα Τμήματα Ένταξης και τις προτεινόμενες προσλήψεις-τοποθετήσεις επιπλέον εκπαιδευτικών…

Sporgilos.com

—————————

ΟΛΜΕ: Σχετικά με την τροπολογία για τα Τμήματα Ένταξης που ψηφίστηκε

Η Ομοσπονδία μας εδώ και μήνες ζητούσε επιτακτικά από το Υπουργείο Παιδείας, μεταξύ των άλλων αιτημάτων για την Ειδική Αγωγή, την σύσταση οργανικών θέσεων στα Τμήματα Ένταξης (ΤΕ) στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, διαδικασία απαραίτητη για την πραγματοποίηση διορισμών στην Ειδική Αγωγή.

  • Το ΔΣ της ΟΛΜΕ δεν είχε καμία ενημέρωση, ούτε για την ύπαρξη, ούτε για το περιεχόμενο της τροπολογίας και ως εκ τούτου δεν του δόθηκε ποτέ η δυνατότητα να τοποθετηθεί επί των προβλεπόμενων στην τροπολογία, πριν κατατεθεί στη Βουλή και ψηφιστεί.
  • Το ΔΣ της ΟΛΜΕ, μετά από συνεδρίασή του και με βάση τα όσα περιλαμβάνονται στην ψηφισθείσα τροπολογία, ζητά:
  • Δεδομένου ότι η συντριπτική πλειοψηφία των σχολικών μονάδων αριθμεί κάτω των 300 μαθητών το όριο, βάσει του οποίου διαχωρίζονται τα σχολεία, να είναι οι διακόσιοι (200) μαθητές.
  • Στα ΤΕ των σχολικών μονάδων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στις οποίες φοιτούν έως διακόσιοι (200) μαθητές, να τοποθετείται ένας εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ02 και ένας εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ03 ή ΠΕ04. Η τοποθέτηση εκπαιδευτικών, σε επίπεδο Διεύθυνσης Εκπαίδευσης των κλάδων ΠΕ03 και ΠΕ04 να γίνεται σε ποσοστό 50% ανά κλάδο.
  • Στα ΤΕ των σχολικών μονάδων, στις οποίες φοιτούν περισσότεροι από διακόσιοι (200) μαθητές, να τοποθετούνται δύο εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ02, ένας εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ03 και ένας εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ04.
  • Να συσταθούν άμεσα όλα τα Τμήματα Ένταξης, που πληρούν τις προϋποθέσεις και δεν έχουν συσταθεί ακόμη.

Η  ΟΛΜΕ επισημαίνει ότι η υλοποίηση των 4.500 διορισμών στην Ειδική Αγωγή για το 2019, αριθμός σαφώς μικρότερος των πραγματικών αναγκών, έχει ήδη καθυστερήσει πολύ και καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει σ αυτούς το ταχύτερο δυνατόν. Λόγω όμως της καθυστέρησης που παρατηρείται στις διαδικασίες και με δεδομένο ότι οι μεταθέσεις για το 2019-20 πρέπει να ανακοινωθούν το Μάρτιο, στην περίπτωση που οι διορισμοί γίνουν μετά τις μεταθέσεις, θα πρέπει να προηγηθεί η ικανοποίηση των αιτήσεων μετάθεσης, που υποβάλλονται ως 25 Νοεμβρίου 2019.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ

Tagged