Ολοκληρώθηκε η μεταστέγαση του 1ου Γυμνασίου Αιγάλεω

Αιγάλεω

Μετά από τις ζημιές που προκάλεσε ο σεισμός της 19ης Ιουλίου 2019 στην πόλη μας, τις απαραίτητες επισκευές και μεταστεγάσεις των σχολείων που ολοκληρώθηκαν άμεσα, η μεταφορά του 1ου Γυμνασίου χρειάστηκε περισσότερο χρόνο, λόγω αντικειμενικών προβλημάτων ως προς την εξεύρεση κατάλληλου κτηρίου. Ο δήμος Αιγάλεω κίνησε άμεσα τις διαδικασίες, ώστε να επανέλθει όσο το δυνατόν συντομότερα η πρωινή βάρδια του 1ου Γυμνασίου και τις πέντε ημέρες της εβδομάδας. Μετά από την επιλογή του κατάλληλου κτηρίου, βάσει των απαραίτητων προδιαγραφών, ξεκίνησε ο καθαρισμός και η αποκατάσταση του κτηρίου του πρώην 6ου Δημοτικού, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Από σήμερα, 20 Ιανουαρίου 2020, οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου ξεκινούν τα μαθήματα σε νέο κτήριο, μετά από τη γενική ανακαίνιση που πραγματοποιήθηκε το τελευταίο διάστημα. Η ολική ανακαίνιση πραγματοποιήθηκε με γοργούς ρυθμούς από τους εργαζομένους των τεχνικών συνεργείων, των υπηρεσιών πράσινου και καθαριότητας του δήμου Αιγάλεω και τον συνεργαζόμενο εργολάβο, ώστε με τη νέα χρονιά να μπορούν οι μαθητές να παρακολουθούν τα μαθήματα τους μόνο σε πρωινή βάρδια. Επισημαίνεται, ότι αυτό ήταν το τελευταίο κτήριο που επιδιορθώθηκε, ανακαινίστηκε και παραδόθηκε μέσα σε τρεις μήνες. Είχαν προηγηθεί, από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Οκτώβριο οι επιδιορθώσεις και ανακαινίσεις του πρώην 15ου Δημοτικού Σχολείου και πρώην 2ου Λυκείου Αιγάλεω, που ήδη στεγάζουν τα υπόλοιπα σχολεία που επλήγησαν από το σεισμό.

Η ασφάλεια και η βελτίωση των συνθηκών για τους μαθητές στα σχολεία της πόλης αποτελεί βασική προτεραιότητα μας, τόνισε ο Δήμαρχος Γιάννης Γκίκας, όπως επίσης οι συνεχιζόμενες παρεμβάσεις στις σχολικές εγκαταστάσεις και η υλοποίηση των δεσμεύσεων μας βάσει χρονοδιαγράμματος.

“Σήμερα ολοκληρώσαμε τη μεταστέγαση του 1ου Γυμνασίου, επαναφέροντας το σε πρωινή βάρδια” δήλωσε ο Δήμαρχος Γιάννης Γκίκας. “Τους τελευταίους τρεις μήνες, οργανώσαμε, σχεδιάσαμε, μεταφέραμε, επιδιορθώσαμε, ανακαινίσαμε και τελικά παραδώσαμε στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς, το κτήριο που θα στεγαστούν. Διοίκηση και εργαζόμενοι συνεργαστήκαμε και προσπαθήσαμε σκληρά και το αποτέλεσμα δικαιώνει την προσπάθεια μας” υπογράμμισε ο Δήμαρχος Γιάννης Γκίκας.

Tagged