Ο Λεωτσάκος Ανδρέας νέος Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών – Ποιος είναι…

Αττική
Μοιραστείτε το:

Ένα αουτσάιντερ ορίσθηκε αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθήνας, στην νέα περιφερειακή διοίκηση αττικής, από τον Γιώργο Πατούλη, προσπερνώντας στο νήμα άλλες τοπικές ισχυρές πολιτικά προσωπικότητες. Σύμφωνα με πληροφορίες, για την επιλογή του μέτρησαν σε υπερθετικό βαθμό, η μακρά πορεία του στα αυτοδιοικητικά και η μεγάλη εμπειρία του στην διοίκηση Δήμου και άλλων αυτοδιοικητικών σχημάτων, προσόντα που δεν είχαν να επιδείξουν οι άλλοι ανθυποψήφιοί του για την θέση.

Ο Λεωτσάκος Ανδρέας νέος Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών – Ποιος είναι…

Παραλαμβάνει ένα Τομέα της Περιφέρειας Αττικής που βρίσκεται κάτω από πίεση για την ολοκλήρωση βασικών έργων υποδομής, όπως τα αντιπλημμυρικά έργα σε Καματερό, Ίλιον, Χαϊδάρι και Περιστέρι, καθώς και εκκρεμότητες χρηματοδοτούμενων από την Περιφέρεια Αττικής δημοτικών έργων, των οποίων ο Προϋπολογισμός έχει εξαντληθεί χωρίς να ολοκληρωθούν.

Κλειδί της κατεύθυνσης που θα ακολουθήσει, θα είναι σύμφωνα με τοπικούς αυτοδιοικητικούς, το τι θα αποφασίσει και θα πράξει για το φαραωνικό έργο των 7.4 εκατ. Ευρώ της Μητρόπολης Περιστερίου, που η Δούρου είχε εγκρίνει αρχικά, αλλά κάτω από το βάρος των αντιδράσεων «πάγωσε» χωρίς ποτέ να εκταμιεύσει το ποσό της χρηματοδότησής του, έργο που όπως αναφέρουν πηγές της Μητρόπολης, έχει βάλει στην προμετωπίδα των διεκδικήσεών του ο νέος Μητροπολίτης Περιστερίου.

Ποιος είναι ο νέος Αντιπεριφερειαρχης Δυτικού Τομέα Αθήνας

Σύμφωνα με το βιογραφικό του που είναι αναρτημένο από το 2006 στο διαδίκτυο, κατάγεται από την Μάνη. Γεννήθηκε το 1979 και μεγάλωσε στην Αγία Βαρβάρα.

Ήταν Αντιδήμαρχος Αγίας Βαρβάρας και έχει διατελέσει από το 2006 όπου και εκλέγεται αντιπρόεδρος στον Δημοτικό Αθλητικό Οργανισμό, αντιπρόεδρος στην Δημοτική Επιχείρησης Ανάπτυξης και ως εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα αθλητισμού & νεολαίας, υπήρξε μέλος της Δημαρχιακής, Σχολικής Επιτροπής και τώρα της οικονομικής επιτροπής.

Έχει διατελέσει μέλος του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π) καθώς και Πρόεδρος της επιτροπής έλεγχου και παρακολούθησης του Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ.).

Έχει εργαστεί στην Ελληνική Διαδημοτική Εταιρεία Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (Ε.Δ.Ε.Χ.Υ Α.Ε) και έχει δραστηριοποιηθεί στον οικονομικό εκσυγχρονισμό της τοπικής αυτοδιοίκησης. Έχει εργαστεί στο Ινστιτούτο Νεολαίας ως σύμβουλος επιχειρηματικότητας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Θυρίδες Νεανικής Επιχειρηματικότητας», το οποίο συμβάλλει στην ενημέρωση των εν δυνάμει επιχειρηματιών και στην στήριξη των νέων επιχειρήσεων.

Έχει εργαστεί ως σύμβουλος σε Δήμο για την κατάθεση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Είναι απόφοιτος του τμήματος της Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας και έχει συμμετάσχει σε ημερίδες και συνέδρια που αφορούν στην επιχειρηματικότητα, στην υγεία και στην πράσινη ανάπτυξη. Έχει καταθέσει πρόταση να είναι υποψήφιος διδάκτωρ με θέμα την κοινωνική πολιτική και τον Καλλικράτη.

————

Υ.Γ.: Δύο εντεταλμένους Συμβούλους με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Δυτική Αθήνα και το Περιστέρι, όρισε ο κος Πατούλης. Πρόκειται για τους:

  • Αλεξανδράτο Μπάμπη – Eντεταλμένο Σύμβουλο  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
  • Αγγελοπούλου Μαρία – Eντεταλμένη Σύμβουλο γυναικείων θεμάτων και Ισότητας και Δήμου Περιστερίου

Ο πρώτος είναι πρώην εκπαιδευτικός (συνταξιούχος δάσκαλος) με θητεία ως Διευθυντής Α/θμιας Εκπαίευσης Δυτικής Αθήνας (Γ΄Αθήνας) και η δεύτερη, έχει μακρά θητεία ως δημοτικός σύμβουλος Περιστερίου.

Αυτό που εντυπωσιάζει είναι ότι για πρώτη φορά ορίζεται «εντεταλμένος σύμβουλος» για Δήμο της Περιφέρειας (η κα  Αγγελοπούλου για το Περιστέρι). Το τι σημαίνει αυτό και πως θα λειτουργήσει μένει να το δούμε…

Μοιραστείτε το:
Tagged