Ο Μητσοτάκης, αύριο Τετάρτη, 7:00 μμ στο Κλειστό «Ανδ. Παπανδρέου» στο Περιστέρι – Αντισυγκέντρωση των FENTAGIN 1980!!!

Πολιτικά Κόμματα

Όπως έχει ανακοινωθεί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει προγραμματίσει αύριο Τετάρτη 22.5.2019 να δώσει στις 7:00 μ.μ. στο κλειστό γήπεδο Μπάσκετ «Ανδρέας Παπανδρέου» στο Περιστέρι ομιλία για τις ευρωεκλογές αλλά και τις αυτοδιοικητικές του Δυτικού Τομέα και της Αττικής. Στην συγκέντρωση αναμένεται να προσέλθουν περισσότεροι από 10 χιλιάδες δημότες από την πόλη του περιστερίου, προκειμένου να ακούσουν δια ζώσης όσα έχεινα πεί ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Στην εκδήλωση αυτή, αποφάσισαν να παρέμβουν οι οργανωμένοι οπαδοί του Ατρομήτου Αθηνών, γνωστοί ως «FENTAGIN 1980», διοργανώνοντας αντισυγκέντρωση στην παρακείμενη πλατεία της Αγίας Τριάδας, εκατό περίπου μέτρα από το Κλειστό  γήπεδο στο οποίο ο κος Μητσοτάκης θα εκφωνήσει την ομιλία του.

Την αντισυγκέντρωσή τους μάλιστα την έχουν προαναγγείλει μέσω της σελίδας που διατηρούν στο Facebook, καλώντας μάλιστα, όπως αναφέρουν στο κείμενο τους, τα»ον περιστεριώτικο λαό και τους  αντιφασίστες-ριες, τον κόσμο του αγώνα αλλά και όλους όσους είδαν τους εαυτούς τους θιγόμενους από τη φρασεολογία της περιφρόνησης», δηλαδή την αναφορά του κου Μητσοτάκη στον «Ψυκτικό από το Περιστέρι».

Δεν υπάρχει καμία αναφορά στην ανακοίνωσή τους για τυχόν πορεία, όσων απαντήσουν στο κάλεσμά τους και προσέλθουν στην «αντισυγκέντρωσή» που διοργανώνουν, για το αν ακολουθήσει πορεία τους και προς ποια κατεύθυνση.

Η στήλη φρονεί ότι θα έχουν παρθεί όλα τα κατάλληλα μέτρα, από τις αρμόδιες αρχές, ώστε όλα να εξελιχθούν ομαλά.

Δείτε στην συνέχεια όλη την ανάρτηση των «FENTAGIN 1980».

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ.ΤΡΙΑΔΑΣ, ΤΕΤΑΡΤΗ 22/05, 5μμ.

Εν όψει των επικείμενων εκλογών, η Ν.Δ με ομιλητή τον αρχηγό της Κ.Μητσοτάκη, έχει προγραμματίσει την κεντρική προεκλογική της φιέστα στο ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ και συγκεκριμένα στο κλειστό γήπεδο του μπάσκετ της πόλης, την Τετάρτη 22/5 στις 7μμ.

Το ΚΛΕΙΣΤΟ δεν θα πρέπει να αποτελεί “καβάτζα” για κανέναν και πόσο μάλλον για τον κάθε τυχάρπαστο, που στόχο έχει την προσωπική του ανέλιξη. Η μοναδική ύπαρξη ενός κλειστού γηπέδου μπάσκετ είναι για αθλητικές δραστηριότητες.

Το συγκεκριμένο μάλιστα δημιουργήθηκε και αποτελεί την έδρα του Γ.Σ.ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, του επίσημου πρεσβευτή της πόλης (δια στόματος δημάρχου και μάλιστα του τωρινού), του μεγαλύτερου συλλόγου της πόλης και όλης της Δυτικής Αττικής. Θεωρούμε το λιγότερο προσβλητικό, το γεγονός ότι ανά πάσα ώρα και στιγμή παραχωρείται στον καθένα και για οποιονδήποτε λόγο, την ίδια στιγμή που η πόλη έχει άλλα 4 κλειστά -και ας μην μας έχει παραχωρήσει κανένα ο δήμαρχος για τις ακαδημίες.

Η συγκεκριμένη ομιλία ωστόσο, τυγχάνει να λαμβάνει χώρα στον απόηχο των περιφρονητικών δηλώσεων για τους κατοίκους αυτής της πόλης- κάτι που σίγουρα αγγίζει και άλλες λαϊκές συνοικίες και περιοχές.

Οι ίδιοι λοιπόν οι υπαίτιοι για την αφαίμαξη του λαού και την κοινωνική λεηλασία τόσων χρόνων, έρχονται να απευθύνουν τον λόγο σε μια περιοχή που μάτωσε και συνεχίζει να ματώνει υπό το βάρος των ταξικών αντιθέσεων που γεννάει ο ίδιος ο καπιταλισμός, σε μια περιοχή που οι κάτοικοι έχουν νιώσει στο πετσί τους τη μετατόπιση των βαρών του κεφαλαίου στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων και γνωρίζουν καλά τι σημαίνει εκμετάλλευση, προσφυγιά και αγώνας για καθημερινή επιβίωση.

Είναι αυτή η γειτονιά που ακόμα ένας αχυράνθρωπος της οικονομικής ελίτ τόλμησε να πιάσει στο στόμα του, απαξιώνοντας τα τεχνικά επαγγέλματα και υποτιμώντας εργάτες και εργαζόμενους, οραματιζόμενος την αποσάθρωση των εργασιακών κεκτημένων και την εντατικοποίηση της σύγχρονης σκλαβιάς με προτάσεις για 7ήμερη εργασία. Ίσως στα κολλέγια να μην τους μίλησαν ποτέ για τον διαχρονικό ρόλο των συγκεκριμένων επαγγελμάτων στη δόμηση μιας κοινωνίας, ωστόσο οι «άριστοι» θα έπρεπε να γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο μόχθος και ο ιδρώτας των εργατών είναι αυτός που πλούτισε τους ίδιους και όλα τα παρασιτικά στοιχεία της άπληστης ολιγαρχίας.

Όσον αφορά το «μαργαριτάρι» περί έντονης ακροδεξιάς και εθνικιστικής παρουσίας στις γειτονιές μας, η μόνη εξήγηση που θα μπορούσε να δώσει κανείς είναι ότι κάποιοι άνθρωποι ζούνε στις μικρές ελιτίστικες φούσκες τους και τα κάθε λογής κοινωνικοπολιτικά μαντάτα δεν μπορούν εύκολα να τις διαπεράσουν. Σε μια πόλη με γνωστή αντιστασιακή παράδοση, η οποία τιμάται με συνέπεια μέσω δράσεων και μιας σταθερής ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ παρουσίας, δεν έχουν θέση ούτε ακροδεξιοί αλλά ούτε και οι «εξευγενισμένες» μορφές της συντηρητικής αθλιότητας.

Ως σύνδεσμος οργανωμένων οπαδών FENTAGIN 1980 καλούμε τον περιστεριώτικο λαό, αντιφασίστες-ριες, τον κόσμο του αγώνα αλλά και όλους όσους είδαν τους εαυτούς τους θιγόμενους από τη φρασεολογία της περιφρόνησης σε συγκέντρωση στην πλατεία της Αγ. Τριάδας επί της οδού Τζον Κένεντι, την Τετάρτη 22/05 στις 5μμ.

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ Γ.Σ.ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Tagged