Πατούλης σε Δημάρχους: Κατεβάστε τις παράνομες Αφίσες στους Δήμους σας, ακόμη και τις πολιτικές του Τσίπρα

Αττική

Ο περιφερειάρχης “τράβηξε” το αυτί των δημάρχων για τις παράνομες αφίσες

Την παρέμβαση των Δήμων και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής για την άμεση αποξήλωση των παράνομων αφισών που έχουν τοποθετηθεί σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αττικής, ζητά με επιστολή του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Όπως επισημαίνει στο σχετικό κείμενο είναι αναγκαία η ενεργοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την εφαρμογή του νόμου για την αποξήλωση των αφισών και την  επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής τονίζει στην επιστολή του ότι βασική δέσμευσή του.

«προς τους πολίτες της Περιφέρειας Αττικής, ως επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού ΝΕΑ ΑΡΧΗ για την Αττική, ήταν και οι άμεσες ενέργειες, για την αποξήλωση των χιλιάδων παρανόμων διαφημιστικών αφισών, banners και πανό κ.λπ., τόσο και κυρίως, για την ασφάλεια των συμπολιτών μας, οδηγών και πεζών, όσο και για την προστασία του περιβάλλοντος,  από τη βαριά υποβάθμισή του, από τέτοια φαινόμενα».

Ο Γ. Πατούλης τονίζει ότι αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του το Σεπτέμβριο του  2019, αποξηλώθηκαν 3.551 λάβαρα και αφίσες, που είχαν αναρτηθεί σε ιστούς ηλεκτροφωτισμού και φωτεινής σηματοδότησης, επί συνολικού μήκους οδικού δικτύου 275 χιλιομέτρων και έγινε καθαρισμός 3.575 ιστών ηλεκτροφωτισμού και φωτεινής σηματοδότησης, από σχοινιά και ταινίες που είχαν χρησιμοποιηθεί για την ανάρτηση των παράνομων αυτών διαφημιστικών αφισών, λαβάρων κ.λπ.

Διαπίστωση

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης επισημαίνει ότι, αρμόδιοι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών, της Περιφέρειας Αττικής, μετά από αυτοψία, διαπίστωσαν έντονο φαινόμενο παράνομης αφισοκόλλησης – αφισορύπανσης, με αφίσες διαστάσεων 1,80×0,80μ, που απεικονίζουν τον πρώην Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του Σύριζα κ. Αλέξη Τσίπρα και διαφημίζουν ομιλία του, το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου και ώρα 18.30, στο χώρο του ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ, στο Π. Φάληρο, οι οποίες έχουν τοποθετηθεί σε ιστούς ηλεκτροφωτισμού, σχεδόν σε όλο το μήκος των οδικών αξόνων του πρωτεύοντος Αστικού οδικού δικτύου, ειδικότερα δε και ενδεικτικά:

  • Π. Ράλλη από Στρατόπεδο Ρουφ μέχρι τον Κηφισό,
  • Λ. Αθηνών και Θηβών στη διασταύρωση με τους παράπλευρους της Γέφυρας,
  • Κηφισό και Ιερά Οδό στη διασταύρωση και κάτω από τη Γέφυρα και
  • Κηφισού και Κωνσταντινουπόλεως

Βασικό αίτημά του στη σχετική επιστολή είναι η «εφαρμογή των όσων προβλέπονται στο άρθρο 9, του ν. 2946/2001» και η άμεση ενέργεια, κατά τις διατάξεις των οικείων κανονισμών καθαριότητας, για την αποξήλωση των προαναφερόμενων αφισών και την επιβολή των οριζομένων στο νόμο κυρώσεων σε βάρος κάθε υπαιτίου».

Συνελήφθησαν αφισοκολλητές του ΣΥΡΙΖΑ στην Συγγρού -Πατούλης: «Η ανοχή τελείωσε»

Λίγες ώρες μετά την επιστολή του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, με την οποία ζήτησε την παρέμβαση της Τροχαίας Αττικής και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, σχετικά με παράνομη αφισοκόλληση του ΣΥΡΙΖΑ στους κεντρικούς δρόμους της Αττικής εν όψει της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα, συνελήφθησαν αφισοκολλητές.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες του e-ota.gr, στην Λεωφόρο Συγγρού, συνελήφθησαν από τις Αρχές άτομα που αναρτούσαν αφίσες για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα σήμερα Σάββατο, στο ύψος του Ωνασείου χωρίς να έχουν την προβλεπόμενη άδεια. Στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ο Πατούλης ζητά παρέμβαση Τροχαίας και Εισαγγελίας για τις αφίσες του ΣΥΡΙΖΑ

Το e-ota.gr επικοινώνησε με τον Περιφερειάρχη Αττικής, ο οποίος δήλωσε «Από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων μας ξεκαθαρίσαμε ότι δεν θα ανεχθούμε άλλο την παράνομη αφισορύπανση και θέσαμε όλους προ των ευθυνών τους. Η σημερινή εξέλιξη με τη σύλληψη των αφισοκολλητών αποστέλλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι η περίοδος της ανοχής σε αυτά τα φαινόμενα έχει τελειώσει. Ο σεβασμός στο περιβάλλον και στην ασφάλεια των οδηγών είναι αδιαπραγμάτευτο».

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Πατούλης είχε προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή την παράνομη αφισοκόλληση στους κεντρικούς άξονες του λεκανοπεδίου εν όψει της ομιλίας Τσίπρα.

Οι σαφείς προειδοποιήσεις

Επιπλέον ο περιφερειάρχης Αττικής με κοινοποίηση της επιστολής του προς τον διευθύνοντα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, του ζητά να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες καθώς «συνεχίζεται το φαινόμενο της παράνομης αφισοκόλλησης», και όπως σημειώνει «τίθεται σοβαρός κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή των συμπολιτών μας».

Ο κ. Πατούλης στην επιστολή επισύναψε και αυτήν που απέστειλε προς όλους τους δημάρχους της Αττικής και τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης όπου αναφέρει «το νέο κρούσμα που παρατηρήθηκε» χθες δηλαδή «αφίσες διαστάσεων 1,80×0,80μ, που απεικονίζουν τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και διαφημίζουν ομιλία του, το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου και ώρα 18.30, στο χώρο του Τάε Κβον Ντο, στο Π. Φάληρο, οι οποίες έχουν τοποθετηθεί σε ιστούς ηλεκτροφωτισμού, σχεδόν σε όλο το μήκος των οδικών αξόνων του πρωτεύοντος αστικού οδικού δικτύου».

Πηγή: e-ota.gr, mydimosio.gr

Tagged