Ποιότητα Εκπαιδευτικού: «Επειδή εσύ έγλειψες σκ@@ά, εγώ θα χάσω τη θέση μου;»

Α/θμια

Το σκοτεινό καθεστώς των εφημεριών εκπαιδευτικών αλλά και των ευθυνών επιτήρησης των μικρών μαθητών στα σχολεία και δει στα Δημοτικά, αναμένεται να φωτίσει η εισαγγελική έρευνα για το περιστατικό bullying στην 8χρονη μαθήτρια στην Θεσσαλονίκη που εξαναγκάσθηκε να γλείψει την τουαλέτα δύο φορές, στα πλαίσια εκπαιδευτικού παιγνίου του ολοήμερου σχολείου της.

Αυτό που αποκρύβουν τόσο ο λαλίστατος στα ΜΜΕ Περιφερειακός Διευθυντής εκπαίδευσης κος Κόπτσης, όσο και οι «εξαφανισμένοι» Εκπαιδευτικοί, αλλά και Διευθυντές & υποδιευθυντές του συγκεκριμένου σχολείου, είναι ότι τα δύο επεισόδια σε βάρος της  μικρής μαθήτριας έγιναν κατά την διάρκεια του μαθήματος, αφού η δημιουργική εκπαιδευτική ζώνη στα ολοήμερα σχολεία θεωρείται μάθημα, το οποίο αναλαμβάνουν δύο εκπαιδευτικοί ταυτόχρονα.

Το ερώτημα που τίθεται είναι: Που βρίσκονταν οι δύο εκπαιδευτικοί που είχαν ορισθεί για την επίβλεψη των μικρών μαθητών;». Ένα δεύτερο ερώτημα είναι το: «Το παιχνίδι (επιτραπέζιο ή μη) των μικρών μαθητών ήταν εγκεκριμένο ή όχι… ;

Κατά τα άλλα ο κος Κόπτης το μόνο που βρήκε να πεί, ήταν ότι ο ίδιος ήταν ενημερωμένος, -από τον Διευθυντή του σχολείου μάλλον-, μόνο για την πρώτη φορά και όχι για την δεύτερη… Δείτε στην συνέχεια τις εξελίξεις  στο θέμα, όπως περιγράφηκαν από τον δικηγόρο της οικογένειας της μικρής μαθήτριας…

Για τους εκπαιδευτικούς και την Διεύθυνση του σχολείου το μόνο που έχουμε να πούμε είναι «καλά ξεμπερδέματα»…

——————

Νέα στοιχεία για το bullying στην 8χρονη: Την έβαλαν να γλείψει την τουαλέτα δύο φορές. Δυστυχώς οι γονείς των παιδιών, που εμπλέκονται, δεν εκδήλωσαν μία συγνώμη ή μία συμπάθεια στο παιδί.

Συγκλονιστικά στοιχεία έρχονται στο «φως» σχετικά με το απίστευτο περιστατικό στη Θεσσαλονίκη, όπου μαθητές έβαλαν συμμαθήτριά τους να γλείψει «τούρκικη» τουαλέτα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε κ.Χαράλαμπος Χατζηπαναγιώτου, ο δικηγόρος της 8χρονης, στον Focus Fm, «επισήμως περιμένουμε σήμερα την ανακοίνωση του πορίσματος της ΕΔΕ. Δυστυχώς οι γονείς των παιδιών, που εμπλέκονται, δεν εκδήλωσαν μία συγνώμη ή μία συμπάθεια στο παιδί. Απλώς επιβεβαίωσαν, ότι το περιστατικό έλαβε χώρα. Μεταφέρουν την άσκηση βίας το ένα στο άλλο. «Ναι το κάναμε, αλλά δεν είμαστε αυτοί, που την ανάγκασαν»», συμπλήρωσε.

Όπως περιέγραψε, όλα έγιναν «στις 16 Γενάρη, 2:20-2:25 μ.μ. κατά τη δεύτερη διδακτική ώρα του ολοήμερου. Η εκπαιδευτικός, που ήταν υπεύθυνη για την επιστασία και διδαχή, επέτρεψε στα παιδιά, με την προϋπόθεση, ότι είχαν κάνει τις εργασίες τους για την επόμενη μέρα, να εξέλθουν και να παίξουν στους σχολικούς διαδρόμους ή στον αύλειο χώρο, αν και απαγορεύεται η έξοδος των παιδιών από την αίθουσα διδασκαλίας, παρά μόνο για σοβαρό λόγο και μόνο με τη συνοδεία δασκάλου.

Το θύμα, ένα παιδί ιδιαίτερα ντροπαλό, επειδή είχε την ανάγκη να παίξει, παρακάλεσε συμμαθητές της, που έπαιζαν λάστιχο, να παίξει μαζί τους. Αυτά δέχθηκαν, με την προϋπόθεση, ότι θα εφήρμοζε τη δοκιμασία, που θα της έθεταν. Το παιδί αποδέχθηκε, χωρίς να έχει αντιληφθεί τη σοβαρότητα και ελπίζοντας, ότι αυτό δε θα ισχύσει. Έχασε και τα παιδιά την οδήγησαν στις τουαλέτες, με μία άσκηση βίας, την πίεσαν και το έκανε.

Το πιο φρικιαστικό είναι, ότι μετά της απαγόρευσαν να πλύνει το στόμα της. Συνέχισαν το παιχνίδι, αλλά τα άλλα παιδιά, που έχαναν αρνήθηκαν να εκτελέσουν τη δοκιμασία, λέγοντας, ότι για εμάς δεν ισχύει αυτό. Επαναλήφθηκε 2η φορά το ίδιο πράγμα για το κοριτσάκι, μόλις έχασε ξανά στο παιχνίδι. Είναι φοβερό ως προς την έμπνευση και την υλοποίηση», είπε σοκαρισμένος ο δικηγόρος της οικογένειας της 8χρονης.

Έβαλε τα κλάματα

Μάλιστα, όπως είπε, «Όταν σχόλασε το παιδί ανακοίνωσε στη μητέρα της, ότι επιτέλους την έπαιξαν τα παιδιά και εκεί ξέσπασε σε κλάματα….«αλλά με υποχρέωσαν να κάνω αυτό».

Όλοι είναι συγκλονισμένοι, το παιδί παρακολουθείται από ειδικό παιδοψυχολόγο, δεν μπορεί να κοιμηθεί μόνο του και ξυπνάει λέγοντας «γιατί εγώ»; Δεν έχει πάει ακόμη στο άλλο σχολείο, γιατί δεν μπορεί».

Απαράδεκτη στάση εκπαιδευτικού

Οι δάσκαλοι από την πλευρά τους υποβιβάζουν το γεγονός και μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία επίσημη ενημέρωση στους γονείς.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα δήλωσε κ.Χατζηπαναγιώτου, ένας από τους δύο επιβλέποντες εκπαιδευτικούς είπε στο παιδί με οργίλο ύφος «επειδή εσύ έγλειψες σκ@@ά, εγώ θα χάσω τη θέση μου;»

Πηγή: in.gr

Tagged