Προφυλακιστέοι ο «τοξοβόλος» και οι δύο γυναίκες

Γεγονότα Τρομοκρατία,

Στη φυλακή οδηγούνται μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή οι τρεις κατηγορούμενοι που συνελήφθησαν την Τετάρτη σε επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, στην Αγία Παρασκευή.

Ο αποκαλούμενος «τοξοβόλος» και οι δύο γυναίκες συγκατηγορούμενές του, για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, όπως αυτό της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση αλλά και της ληστείας, φέρονται να αρνήθηκαν ενώπιον του δικαστικού λειτουργού τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Σε βάρος της 26χρονης, που κατά τις αστυνομία είναι σύντροφος του «τοξοβόλου» και φέρεται να οδηγούσε το κλεμμένο όχημα στο οποίο εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι τρεις, ασκήθηκε συμπληρωματική δίωξη για απείθεια, μετά την άρνησή της να δώσει δείγμα για έλεγχο DNA.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν προφυλακιστέους και τους τρεις κατηγορούμενους.

Ποινική δίωξη στους συλληφθέντες από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία

Ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα και έξι πλημμελήματα άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος των τριών συλληφθέντων σε συντονισμένη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Οι συλληφθέντες, ένας 32χρονος γνωστός και ως «τοξοβόλος» καθώς στο παρελθόν είχε εμφανιστεί σε διαδήλωση με τόξο, μία 28χρονη καταδικασμένη σε πρόσκαιρη κάθειρξη για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα» και μία 26χρονη, είναι αντιμέτωποι, κατά περίπτωση μετά την δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος τους, για τα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος:

 1. Συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση
 2. Διακεκριμένης κλοπής κατά συναυτουργία και εξακολούθηση
 3. Ληστείας κατά συναυτουργία
 4. Πλαστογραφίας από κοινού και κατά εξακολούθηση

και πλημμελήματος:

 1. Χρήσης πλαστού από κοινού και κατά  εξακολούθηση
 2. Βίας κατά υπαλλήλων από πρόσωπα πού οπλοφορούν
 3. Απείθειας
 4. Παράνομης κατοχής και μεταφοράς πολεμικού τουφεκιού και υποπολυβόλου

από κοινού

 • Παράνομης οπλοφορίας και
 • Απόδρασης κρατουμένου

Στα δικαστήρια, όπου μεταφέρθηκαν οι δύο από τους τρεις συλληφθέντες, καθώς μία εκ των δύο γυναικών φέρεται να δήλωσε ασθενής, βρίσκονταν περίπου 30 συγκεντρωμένοι, σε ένδειξη συμπαράστασης, ενώ η Αστυνομία έχει λάβει ισχυρά μέτρα ασφαλείας.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε ενώπιον του ανακριτή από τον οποίο οι κατηγορούμενοι αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Δημοσιοποίηση στοιχείων ταυτότητας συλληφθέντων και πλαστών δελτίων αστυνομικής ταυτότητας που κατασχέθηκαν κατά την προχθεσινή επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Αθήνα, 31 Ιανουαρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε συνέχεια της από 30-01-2020 παρουσίασης, που αφορούσε στη σύλληψη τριών ατόμων από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών:

Α.) Τα στοιχεία ταυτότητας των συλληφθέντων:

ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ Ιωάννης του Χαραλάμπους και της Γεωργίας, γεν. 31-05-1988 στο Μαρούσι Αττικής,

ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ Κωνσταντίνα του Ανδρέα και της Μαρίας γεν. την 21-11-1992 στην Αθήνα Αττικής και

ΒΑΛΑΒΑΝΗ Δήμητρα-Ευδοξία του Βασιλείου και της Χρυσούλας, γεν. 21-09-1994 στην Αλαχούα Φλώριδα Η.Π.Α.

Β.) Φωτογραφία καταφανώς πλαστού Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας με αριθμό ΑΒ 931807, που φέρεται να εκδόθηκε την 22/07/2011 από το Τμήμα Ασφαλείας Πειραιά, υπό στοιχεία ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ και της ΜΑΡΙΑΣ γεν. 23/10/1987 στον Πειραιά Αττικής, δημότης Πειραιά.

Το συγκεκριμένο Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας φέρει φωτογραφία του συλληφθέντα ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ Ιωάννη.

Γ.) Φωτογραφία καταφανώς πλαστού Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας με αριθμό ΑΕ 112238, που φέρεται να εκδόθηκε την 18/02/2015 από το Τμήμα Ασφαλείας Ηλιουπόλεως, υπό στοιχεία ΛΑΜΠΙΡΗ ΖΩΗ του ΠΕΤΡΟΥ και της ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ, γεν. 17/07/1989 στο Χολαργό Αττικής, δημότης Ηλιουπόλεως Αττικής.

Το συγκεκριμένο Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας φέρει φωτογραφία της συλληφθείσας ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ Κωνσταντίνας.

Δ.) Φωτογραφία καταφανώς πλαστού Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας με αριθμό ΑΗ 763219, που φέρεται να εκδόθηκε την 26/02/2017 από το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου, υπό στοιχεία ΠΕΤΡΟΥ ΜΑΡΙΝΑ του ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ και της ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ, γεν. 03-09-1996 στο Αμαρούσιο Αττικής, δημότης Αμαρουσίου Αττικής.

Το συγκεκριμένο Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας φέρει φωτογραφία της συλληφθείσας ΒΑΛΑΒΑΝΗ Δήμητρας-Ευδοξίας.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με την σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των διωκομένων αδικημάτων, αλλά και προς ανακάλυψη των στοιχείων ταυτότητας λοιπών συνεργών στην εν λόγω υπόθεση.

Στο πλαίσιο αυτό παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τη συγκεκριμένη δημοσιοποίηση και κυρίως αν τα παραπάνω πρόσωπα, με τα δημοσιοποιηθέντα ή με άλλα στοιχεία, έχουν προβεί σε οποιαδήποτε συναλλαγή όπως, εκμίσθωση οχήματος, διαμερίσματος, οικίας, γκαράζ ή άλλου χώρου κ.λπ., να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 1014 και 10414 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. Σημειώνεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

——————-

Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική – Τρεις συλλήψεις ανάμεσα τους και ο τοξοβόλος του Συντάγματος – Έτοιμα προς χρήση τα όπλα τους

Οι τρεις συλληφθέντες βρέθηκαν σε κλεμμένο αυτοκίνητο, μέσα στο οποίο εντοπίστηκε βαρύς οπλισμός

(upd5) Συναγερμός έχει σημάνει στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ύστερα από μεγάλη επιχείρηση τα ξημερώματα στην Αγία Παρασκευή που οδήγησε στη σύλληψη τριών ατόμων, ανάμεσα τους και ο περίφημος «Τοξοβόλος του Συντάγματος», Γ. Μιχαηλίδης, ο οποίος είχε αποδράσει από τις αγροτικές φυλακές της Τίρυνθας τον Ιούνιο του 2019.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν ότι οι τρεις συλληφθέντες έφεραν βαρύ οπλισμό – ένα καλάσνικοφ, ένα αυτόματο ούζι και δύο πιστόλια – με πληροφορίες μάλιστα να αναφέρουν πως όλα τα όπλα ήταν έτοιμα να χρησιμοποιηθούν.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο 32χρονος και οι δύο γυναίκες, πιθανόν να ετοίμαζαν κάποια ενέργεια και κατά πάσα πιθανότητα ληστεία, καθώς και οι τρεις φορούσαν πλαστικά γάντια την ώρα της σύλληψής τους, ενώ είχαν και τέσσερα όπλα έτοιμα για χρήση με σφαίρα στη θαλάμη.

Παράλληλα αναφέρεται ότι βρέθηκαν μία μάσκα σιλικόνης, είδη μεταμφίεσης και ένας ασύρματος συντονισμένος στη συχνότητα της αστυνομίας που ενισχύουν τις εκτιμήσεις των αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής, ενώ θεωρούν βέβαιο ότι είχαν συνεργάτες γιατί στο αυτοκίνητο βρέθηκαν πολλά ρούχα διαφόρων μεγεθών, που δεν ταιριάζουν στους συλληφθέντες.

Όπως έγινε γνωστό, οι τρεις συλληφθέντες παρακολουθούνταν εδώ και μήνες από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που ακινητοποίησαν το κλεμμένο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν στην Αγία Παρασκευή, καθώς εκινείτο προς την οδό Αγίου Ιωάννου από την πλευρά του Υμηττού.

Κατά την ενημέρωση που έγινε από τον εκπρόσωπο της ΕΛΑΣ, Θ. Χρονόπουλο, οι Αρχές εστιάζουν την προσοχή και την έρευνα τους σε πέντε κλειδιά σπιτιών καθώς και σε πέντε συσκευές κινητής τηλεφωνίας που βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, στην κατοχή των τριών συλληφθέντων σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν περισσότερα στοιχεία σχετικά με τη δράση τους και τυχόν συνεργάτες τους.

Μέχρι στιγμής, έχουν γίνει έρευνες σε τέσσερα σπίτια συγγενών των συλληφθέντων, όπου, όμως, δεν έχει βρεθεί κάτι που να σχετίζεται με τους δράστες.

Οι έρευνες από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία συνεχίζονται.

Πάντως από τις εργαστηριακές εξετάσεις που έγιναν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, τα παραπάνω όπλα δεν ταυτοποιήθηκαν σε άλλη εγκληματική ενέργεια.

Ο τοξοβόλος

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο περίφημος «τοξοβόλος του Συντάγματος», Γ. Μιχαηλίδης, ο οποίος έγινε γνωστός κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας το Φεβρουάριο του 2011, όταν και κυκλοφόρησε η φωτογραφία που τον έδειχνε να στρέφει ένα τόξο προς τη Βουλή.

Τότε ο Γιάννης Μιχαηλίδης είχε συλληφθεί αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους καθώς είχε υποστηρίξει στις ανακριτικές αρχές ότι το τόξο του είναι ψεύτικο και ότι δε θα μπορούσε να προκαλέσει βλάβη σε κανέναν.

Τον Μάιο του 2011 ο Γ. Μιχαηλίδης είχε εμπλακεί σε αιματηρή συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη, όταν έγινε αντιληπτός από περιπολικό να προσπαθεί να βάλει βενζίνη σε μηχανάκι που είχε κλαπεί την ίδια μέρα από άλλη περιοχή της Αττικής και ο ιδιοκτήτης του το είχε δηλώσει στην αστυνομία.

Τότε ο «τοξοβόλος» και ένας συνεργός του είχαν πυροβολήσει αστυνομικό, ο οποίος σώθηκε χάρη στο αλεξίσφαιρο που φορούσε.

Δύο χρόνια αργότερα, τον Φεβρουάριο του 2013, είχε συλληφθεί μαζί με άλλους τέσσερις νεαρούς για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης

Ο 32χρονος είχε καταδικαστεί το 2015 σε κάθειρξη 13 ετών ενώ τον περασμένο Ιούνιο, είχε αποδράσει από τις αγροτικές φυλακές της Τίρυνθας όπου κρατούνταν.

Από τις έρευνες, βάσει γενετικού υλικού, διαπιστώθηκε ότι ο 32χρονος συλληφθείς συμμετείχε σε ένοπλη ληστεία που πραγματοποιήθηκε την 29-08-2019 σε υποκατάστημα Τράπεζας, στην περιοχή Ερυμάνθεια Αχαΐας, κατά την οποία αφαιρέθηκε το χρηματικό ποσό των 150.380 ευρώ.

Οι δύο γυναίκες

Όπως έγινε γνωστό, πέρα από τον 32χρονο δραπέτη, συνελήφθησαν και δύο γυναίκες.

Η 28χρονη, η οποία είχε συυληφθεί μαζί με την Πόλα Ρούπα τον Ιανουάριο του 2015, καταζητείτο, καθώς είχε παραβιάσει τους όρους με τους οποίους είχε αφεθεί ελεύθερη λίγο πριν από την καταδίκη της από το διαστήριο, πέρυσι τον Ιούνιο, σε πολυετή κάθειρξη ως μέλος του Επανασττικού Αγώνα.

Η 26χρονη ήταν η οδηγός του αυτοκινήτου, στο επέβαιναν οι τρεις συλληφθέντες, που είχε κλαπεί στις 26 προς 27 Ιανουαρίου από την περιοχή του Χολαργού.

Εντυπωσιάζουν τα ευρήματα

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, κατά την έρευνα στο κλεμμένο αυτοκίνητο, βρέθηκαν μεταξύ άλλων:

 1. πιστόλι με φυσίγγιο στη θαλάμη, το οποίο έφερε στην κατοχή του ο συλληφθείς,
 2. αυτόματο υποπολυβόλο, το οποίο έφερε φυσίγγιο στη θαλάμη,
 3. πολεμικό τυφέκιο τύπου «καλάσνικοφ», το οποίο έφερε φυσίγγιο στη θαλάμη,
 4. 4 γεμιστήρες,
 5. πλήθος φυσιγγίων, διαφόρων διαμετρημάτων,
 6. 3 καταφανώς πλαστά Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας, που αντιστοιχούσαν στον κάθε έναν από τους συλληφθέντες με τη φωτογραφία τους,
 7. 5 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, εκ των οποίων η μία τύπου «smartphone» και σε λειτουργία,
 8. ζευγάρι κλεμμένων πινακίδων κυκλοφορίας, από τις οποίες είχε αφαιρεθεί το ανάγλυφο εντύπωμα της Ελληνικής Δημοκρατίας,
 9. ασύρματος πομποδέκτης, συντονισμένος σε κανάλι της ΕΛ.ΑΣ., με ακουστικά,
 10. χρηματικό ποσό, άνω των 3.300 ευρώ και
 11. πλήθος ειδών ρουχισμού, διαφόρων μεγεθών.

Ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα και έξι πλημμελήματα ασκήθηκε στους τρεις συλληφθέντες από την Αντιτρομοκρατική

Ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα και έξι πλημμελήματα άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος των τριών συλληφθέντων σε συντονισμένη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Οι συλληφθέντες, ένας 32χρονος γνωστός και ως “τοξοβόλος” καθώς στο παρελθόν είχε εμφανιστεί σε διαδήλωση με τόξο, μία 28χρονη καταδικασμένη σε πρόσκαιρη κάθειρξη για συμμετοχή στον “Επαναστατικό Αγώνα” και μία 26χρονη, είναι αντιμέτωποι, κατά περίπτωση μετά την δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος τους, για τα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος:

 1. Συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση
 2. Διακεκριμένης κλοπής κατά συναυτουργία και εξακολούθηση
 3. Ληστείας κατά συναυτουργία
 4. Πλαστογραφίας από κοινού και κατά εξακολούθηση

και πλημμελήματος:

 1. Χρήσης πλαστού από κοινού και κατά  εξακολούθηση
 2. Βίας κατά υπαλλήλων από πρόσωπα πού οπλοφορούν
 3. Απείθειας
 4. Παράνομης κατοχής και μεταφοράς πολεμικού τουφεκιού και υποπολυβόλου

από κοινού

 1. Παράνομης οπλοφορίας και
 2. Απόδρασης κρατουμένου

Στα δικαστήρια, όπου μεταφέρθηκαν οι δύο από τους τρεις συλληφθέντες, καθώς μία εκ των δύο γυναικών φέρεται να δήλωσε ασθενής, βρίσκονταν περίπου 30 συγκεντρωμένοι, σε ένδειξη συμπαράστασης, ενώ η Αστυνομία έχει λάβει ισχυρά μέτρα ασφαλείας.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε ενώπιον του ανακριτή από τον οποίο οι κατηγορούμενοι αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Επιπλέον, σε σωματική έρευνα στην 28χρονη συλληφθείσα, βρέθηκαν μεταξύ άλλων:

 • πιστόλι, που έφερε φυσίγγιο στη θαλάμη,
 • γεμιστήρας,
 • φυσίγγια των 9 mm,
 • συσκευή κινητής τηλεφωνίας, η οποία ήταν απενεργοποιημένη και
 • 5 κλειδιά οικιών.

Ραγκούσης: Άξια συγχαρητηρίων η Αντιτρομοκρατική – Συνεχίζει να κάνει δουλειά ουσίας

Τα εύσημα του στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για τη σύλληψη τριών ατόμων, ανάμεσα στα οποία και ο «Τοξοβόλος του Συντάγματος» απέδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Ραγκούσης, αφήνοντας εκ νέου πυρά κατά της κυβέρνησης.

«Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία συνεχίζει να κάνει δουλειά ουσίας άξιας συγχαρητηρίων, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και με συνεχή σημαντικά αποτελέσματα, όλα τα τελευταία χρόνια.

Εξακολουθεί να υπενθυμίζει στην κυβέρνηση ποια είναι η ουσιαστική αποστολή και ο ρόλος της Ελληνικής Αστυνομίας, ποια πρέπει να είναι η υπεύθυνη αντιμετώπισή της από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου καθώς και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό» υποστήριξε ο κ. Ραγκούσης.

Δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με συλλήψεις και έρευνες από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία

Όπως έχετε ενημερωθεί πρωινές ώρες χθες 29-01-2020, συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία τρεις ημεδαποί και συγκεκριμένα ένας άνδρας και δύο γυναίκες.

Η σύλληψή τους πραγματοποιήθηκε ύστερα από πολύμηνη έρευνα, όπου συνδυάσθηκαν πληροφορίες και στοιχεία. Ακολούθησε συντονισμένη επιχείρηση σε περιοχή της Αττικής, όπου εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Πρόκειται για:

 1. 32χρονο, ο οποίος δραπέτευσε την 07-06-2019 από τις Φυλακές Τύρινθας, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης για σωρεία αδικημάτων.
 2. 28χρονη, σε βάρος της οποίας εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση πολυετούς κάθειρξης, ως μέλος του «Επαναστατικού Αγώνα» και
 3. 26χρονη, η οποία ήταν η οδηγός του κλεμμένου οχήματος.

Κατά την έρευνα στο ανωτέρω αυτοκίνητο, βρέθηκαν μεταξύ άλλων:

 • πιστόλι με φυσίγγιο στη θαλάμη, το οποίο έφερε στην κατοχή του ο συλληφθείς,
 • αυτόματο υποπολυβόλο, το οποίο έφερε φυσίγγιο στη θαλάμη,
 • πολεμικό τυφέκιο τύπου «καλάσνικοφ», το οποίο έφερε φυσίγγιο στη θαλάμη,
 • (4) γεμιστήρες,
 • πλήθος φυσιγγίων, διαφόρων διαμετρημάτων,
 • (3) καταφανώς πλαστά Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας, που αντιστοιχούσαν στον κάθε έναν από τους συλληφθέντες με τη φωτογραφία τους,
 • (5) συσκευές κινητής τηλεφωνίας, εκ των οποίων η μία τύπου «smartphone» και σε λειτουργία,
 • ζευγάρι κλεμμένων πινακίδων κυκλοφορίας, από τις οποίες είχε αφαιρεθεί το ανάγλυφο εντύπωμα της Ελληνικής Δημοκρατίας,
 • ασύρματος πομποδέκτης, συντονισμένος σε κανάλι της ΕΛ.ΑΣ., με ακουστικά,
 • χρηματικό ποσό, άνω των 3.300 ευρώ και
 • πλήθος ειδών ρουχισμού, διαφόρων μεγεθών.

Επιπλέον, σε σωματική έρευνα στην 28χρονη συλληφθείσα, βρέθηκαν μεταξύ άλλων:

 • πιστόλι, που έφερε φυσίγγιο στη θαλάμη,
 • γεμιστήρας,
 • φυσίγγια των 9 mm,
 • συσκευή κινητής τηλεφωνίας, η οποία ήταν απενεργοποιημένη και
 • (5) κλειδιά οικιών.

Από τις εργαστηριακές εξετάσεις στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, τα παραπάνω όπλα δεν ταυτοποιήθηκαν σε άλλη εγκληματική ενέργεια.

Από τις έρευνες, βάσει γενετικού υλικού, διαπιστώθηκε ότι ο 32χρονος συλληφθείς συμμετείχε σε ένοπλη ληστεία που πραγματοποιήθηκε την 29-08-2019 σε υποκατάστημα Τράπεζας, στην περιοχή Ερυμάνθεια Αχαΐας, κατά την οποία αφαιρέθηκε το χρηματικό ποσό των (150.380) ευρώ.

Οι έρευνες συνεχίζονται.

Τι ψάχνει η Αντιτρομοκρατική για τον «τοξοβόλο» – Στο «μικροσκόπιο» ανεξιχνίαστες ληστείες

Η Αντιτρομοκρατική με δεδομένο το «ιστορικό» του 32χρονου ο οποίος είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στις Συνωμοσίες Πυρήνων της Φωτιάς έχει βάλει στο μικροσκόπιο τις κινήσεις του και προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσει τις επαφές που είχε με άτομα που κινούνται στις παρυφές της τρομοκρατίας

To ενδεχόμενο να είχε συγκροτήσει ή να ήταν μέλος ένοπλης ομάδας για να πραγματοποιούν ληστείες με στόχο την ενίσχυση του «επαναστατικού ταμείου» εξετάζει η Αντιτρομοκρατική μετά τη σύλληψη του 32χρονου γνωστού και ως «τοξοβόλου του Συντάγματος» στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής μαζί με δύο ακόμη γυναίκες.

Η Αντιτρομοκρατικό με δεδομένο το «ιστορικό» του 32χρονου ο οποίος είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στις Συνωμοσίες Πυρήνων της Φωτιάς έχει βάλει στο μικροσκόπιο τις κινήσεις του και προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσει τις επαφές που είχε με άτομα που κινούνται στις παρυφές της τρομοκρατίας.

Ο 32χρονος,  μια 28χρονη συνεργάτης της Πόλας Ρούπα του «Επαναστατικού Αγώνα», που είχε συλληφθεί μαζί της πριν από τρία χρόνια σε επιχείρηση που έγινε στην Ηλιούπολη και τον Άγιο Δημήτριο και μια 26χρονη, φίλη του 32χρονου η οποία ανήκει στον αντεξουσιαστικό χώρο συνελήφθησαν σε μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής.

Η σύλληψή τους  πραγματοποιήθηκε ύστερα από πολύμηνη έρευνα, όπου συνδυάσθηκαν πληροφορίες και στοιχεία.

Ακολούθησε συντονισμένη επιχείρηση σε περιοχή της Αττικής, όπου εντοπίστηκαν να επιβαίνουν στο αυτοκίνητο το οποίο ακινητοποίησαν οι αστυνομικοί σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Αγίας Παρασκευής την οδό Αγίου Ιωάννου.

Ο οπλισμός που βρέθηκε

Κατά την έρευνα στο αυτοκίνητο που επέβαιναν οι τρεις συλληφθέντες, βρέθηκαν μεταξύ άλλων πιστόλι με φυσίγγιο στη θαλάμη, το οποίο έφερε στην κατοχή του ο 32χρονος αυτόματο υποπολυβόλο ούζι το οποίο έφερε φυσίγγιο στη θαλάμη, «καλάσνικοφ», το οποίο έφερε φυσίγγιο στη θαλάμη (μάλιστα το κοντάκι ήταν ιδιοκατασκευή για να μπορεί να διπλώνει και να χωράει στη θήκη μεταφοράς που χρησιμοποιούσαν), 4 γεμιστήρες, πολλά φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 3 πλαστά Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας, που αντιστοιχούσαν στον κάθε έναν από τους συλληφθέντες με τη φωτογραφία τους, 5 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, εκ των οποίων η μία τύπου «smartphone» και σε λειτουργία, ζευγάρι κλεμμένων πινακίδων κυκλοφορίας, από τις οποίες είχε αφαιρεθεί το ανάγλυφο εντύπωμα της Ελληνικής Δημοκρατίας, ασύρματος πομποδέκτης, συντονισμένος σε κανάλι της ΕΛ.ΑΣ., με ακουστικά, χρηματικό ποσό, άνω των 3.300 ευρώ και πολλά αντρικά ρούχα διαφόρων μεγεθών. Πληροφορίες αναφέρουν πως σήμερα ή αύριο αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα οι πλαστές ταυτότητες για να διαπιστωθεί εάν έχουν χρησιμοποιηθεί.

Ακόμη εντοπίστηκαν μάσκα και ψεύτικα μούσια που πιθανολογείται ότι χρησιμοποιήθηκαν ή επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν σε ληστείες, Όπως έγινε γνωστό από τις έρευνες, βάσει γενετικού υλικού, διαπιστώθηκε ότι ο 32χρονος συλληφθείς συμμετείχε σε ένοπλη ληστεία που πραγματοποιήθηκε την 29-08-2019 σε υποκατάστημα τράπεζας, στην περιοχή Ερυμάνθεια Αχαΐας, κατά την οποία αφαιρέθηκε το χρηματικό ποσό των 150.380 ευρώ.

Τα ερωτήματα και οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής

Η συνύπαρξη του 32χρονου που είχε κατηγορηθεί ως μέλος της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» και της 28χρονης γεννά ερωτήματα στα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που δεν αποκλείουν τη δημιουργία μιας νέας ένοπλης ομάδας και ότι είχαν σχεδιάσει σειρά ληστειών για το επονομαζόμενο «επαναστατικό ταμείο».

Μάλιστα οι αστυνομικοί, όπως αναφέρουν τα ΝΕΑ,  έχουν βάλει στο «μικροσκόπιο» ανεξιχνίαστες ληστείες σε τράπεζες κυρίως στην περιφέρεια, ενώ θα εξεταστούν και τα κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν συνεργούς τους οι οποίοι θα επιχειρήσουν να «σβήσουν» τα ίχνη τους και να μεταφέρουν σε ασφαλές χώρο αν υπάρχει άλλος οπλισμός.

Εξάλλου τα πολλά αντρικά ρούχα διαφόρων μεγεθών που εντοπίστηκαν στο αυτοκίνητο μαρτυρούν πως ανήκαν σε συνεργούς τους. Επίσης βρέθηκαν μια μάσκα σιλικόνης και ψεύτικα μούσια, τα οποία ενδεχομένως έχουν χρησιμοποιηθεί σε ληστείες. Επίσης όπως έγινε γνωστό χθες ο 32χρονος συμμετείχε σε ένοπλη ληστεία που πραγματοποιήθηκε στις 28 Αυγούστου σε υποκατάστημα τράπεζας, στην περιοχή Ερυμάνθεια Αχαΐας, κατά την οποία αφαιρέθηκε το χρηματικό ποσό των 150.380 ευρώ και μάλιστα ο «τοξοβόλος» είχε μεταμφιεστεί σε ιερέα.

Πηγή: ΑΜΠΕ,  in.gr

Tagged