Συνελήφθη 40χρονος αλλοδαπός ο οποίος μετέφερε 41 λαθρομετανάστες

Γεγονότα

Οδηγούσε κλειστό φορτηγό στο εσωτερικό του οποίου μετέφερε 41 μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη σήμερα (4-11-2019) το πρωί, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης (ύψος διοδίων Ιάσμου), από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, 40χρονος αλλοδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας σαράντα έναν (41) μη νόμιμους μετανάστες.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον δράστη να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο – ψυγείο κλειστού τύπου και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα σαράντα έναν (41) μη νόμιμους μετανάστες. Σημειώνεται ότι ο 40χρονος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

  • Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.
  • Οχτώ από τους διακινούμενους διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης.

Νωρίτερα…

Φορτηγό – ψυγείο με  μετανάστες στα διόδια της Ξάνθης

Μετά από έλεγχο φορτηγού σήμερα το πρωί στα διόδια της Ξάνθης από άνδρες της αστυνομίας.

Λίγο μετά τις 8:30 σήμερα το πρωί στα διόδια της Ξάνθης άνδρες του τοπικού τμήματος Συνοριακής Φύλαξης σταμάτησαν φορτηγό ψυγείο στο εσωτερικό του οποίου διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν περίπου 40-60 παράτυποι μετανάστες.

Μόλις οι άνδρες της αστυνομίας συνέλαβαν τον Γεωργιανής καταγωγής οδηγό του φορτηγού, ο συνοδηγός, τουρκικής καταγωγής, επιχείρησε να διαφύγει αφήνοντας ωστόσο ενδείξεις ότι ανήκει σε παρακρατική οργάνωση της γείτονος χώρας.

Κατά το άνοιγμα των θυρών του ψυγείου του φορτηγού ,οι παράτυποι μετανάστες επιχειρώντας να διαφύγουν μαζικά από αυτό τραυματίστηκαν με αποτέλεσμα πολλοί να πάθουν κατάγματα, ενώ αρκετοί αντιμετώπισαν και αναπνευστικά προβλήματα.

Για τον λόγο αυτό άμεση ήταν η κινητοποίηση του ΕΚΑΒ που βρέθηκε στο σημείο προκειμένου να παράσχει πρώτες βοήθειες αλλά και να μεταφέρει τους τραυματισθέντες στο νοσοκομείο της Ξάνθης

Tagged