Σωματειακή Επιτροπή Δήμου Περιστερίου: Πρόσκληση σε ημερίδα για την «Ασφάλεια Εργασίας»

Uncategorized
Μοιραστείτε το:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Προς:  Τα Δ.Σ. των σωματείων των Δήμων, τους συνδικαλιστές και τις επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας των Δήμων.

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, μπροστά στα δεκάδες θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα και στους εκατοντάδες σακατεμένους  που μετρά ο κλάδος τα τελευταία χρόνια παίρνει την πρωτοβουλία να διοργανώσει Ημερίδα  με ειδικούς με θέμα: Υγεία και Ασφάλεια των εργαζομένων στους Δήμους.

Συνάδελφοι, η εντατικοποίηση της δουλειάς, η έλλειψη προσωπικού, ο γερασμένος και ελλιπώς συντηρημένος εξοπλισμός και οχήματα, οδηγούν στην πρόκληση σοβαρών ή και θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων, καθώς και στην εκδήλωση επαγγελματικών ασθενειών. Μόνο το τελευταίο διάστημα στο κλάδο μας μετράμε 50 εργάτες που έχουν χάσει την ζωή τους και εκατοντάδες σακατεύονται καθημερινά. Πρέπει να αντιδράσουμε.

Καλούμε τα Δ.Σ., τις επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας αλλά και κάθε συνειδητοποιημένο συνδικαλιστή να συμμετέχει στην πρωτοβουλία του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ Ο.Τ.Α. ΑΤΤΙΚΗΣ. Να ανταλλάξουμε απόψεις και να πάρουμε μέτρα υπεράσπισης της ζωής μας.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 17.30 στο δημαρχείο του Δήμου Περιστερίου (Στάση μετρό Περιστέρι).

Παρεμβάσεις θα κάνουν.

  • Παπάζογλου Χρήστος  Ειδικός γιατρός εργασίας, μέλος του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.
  • Γεωργιάδου Εύη Δρ. Μηχανικός Ασφαλείας , Μέλος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ.
  • Όψιμος Βασίλης  Τεχνικός Επιθεωρητής Εργασίας.
  • Τσελέντης Μάκης Αντιπρόεδρος του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ,  μέλος της Επιτροπής του ΠΑΜΕ για την Υγιεινή και Ασφάλεια.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

Μοιραστείτε το:
Tagged