Τα σκόπιμα ψέματα της κας Κούτροβικ συνηγόρου Κουφοντίνα, Οι ακριβείς αλήθειες και οι «αράχνες» της ιδεοληπτικής αριστεράς

Δικαιοσύνη
Μοιραστείτε το:

Μια Αριστερά με… αράχνες (του Γιάννη Σιδέρη)

Η Κιάλ Σιν, μια γλυκιά Βιρμανή  19 ετών, κατέβηκε στους εξεγερμένους  δρόμους της Μιανμάρ, να διαδηλώσει εναντίον της στρατοκρατικής χούντας. Πενήντα  διαδηλωτές είχαν σκοτωθεί ως εκείνη την ώρα. Άρα ήξερε ότι διακινδύνευε τη ζωή της. Πριν ξεκινήσει μάλιστα, είχε ποστάρει  στο διαδίκτυο τα προσωπικά της στοιχεία, ομάδα αίματος, αριθμό τηλεφώνου, και… δήλωση δωρεάς  οργάνων της στην περίπτωση που χάσει τη ζωή της! Και πήγε!

Την ίδια ώρα που εκεί οι διαδηλωτές πεθαίνουν με σφαίρα στο κεφάλι όπως η Κιάλ Σιν, εδώ καθημερινά διαδηλώνουν για τον αυτάρεσκο φονιά και καταγγέλλουν τη  χούντα Μητσοτάκη. Άλλωστε  οι εκλεγμένες κυβερνήσεις από το 2010 και έκτοτε (εκτός βέβαια από τον δημοκρατικό παράδεισοι των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ), ήταν χούντες. Και όσοι στο διαδίκτυο είχαν διαφορετική γνώμη από τους Συριζαίους και τους μπάχαλους, ήταν φασίστες.

Όποιος έχει τριγυρίσει αρκετά στον Τρίτο Κόσμο, και ο γράφων έχει, γνωρίζει ότι αυτά που εκεί είναι ζητούμενα και διεκδικούνται με κίνδυνο ζωής, για μας είναι δεδομένα.  Στην εποχή της ευκολίας κάθε κυβερνητική  απόφαση και δράση –των εκλεγμένων από τον λαό κυβερνήσεων- όταν δεν συμφωνούμε με αυτές,  τις  χαρακτηρίζουμε αντιδημοκρατικές  και χουντικές. Ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ. Το κομματικό απαράτ  μιλάει συνήθως για «αντιδημοκρατικότητα» («θα αγωνιστούμε να μην περάσει ο αντιδημοκρατικός νόμος» που λέει και ο Φίλης ), και ο βαθύς ΣΥΡΙΖΑ στο διαδίκτυο για «φασισμό».

Υπάρχει μια διαφορά χρονικής φάσης του υπόλοιπου λαού με την ελληνική Αριστερά, η οποία έχει χαθεί μέσα στην αχλή των μύθων της –μύθων στο έπακρο ηρωποιημένων  και αφύσικα  καθαγιασμένων.  Γι’  αυτό και της ήταν πολύ φυσικό να αρχίσει  τα γνωστά περί γερμανοτσολιάδων, την εποχή των  μνημονίων, γι’ αυτό και κάθε τι στο οποίο διαφωνεί να το χαρακτηρίζει φασιστικό. Έτσι εκφράζονταν  οι παππούδες τους πριν εβδομήντα χρόνια.  Αυτό κληρονόμησαν και δεν πήγαν βήμα παραπέρα.

Είναι χαρακτηριστική η επιστολή που έστειλε ο  δικηγόρος Γιάννης Ραχιώτης στη Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου. Να σημειωθεί ότι οι καιροί εδώ και πολλά χρόνια έχουν αλλάξει. Ο ιρλανδικός ΙΡΑ, η ισπανική ΕΤΑ, η γερμανική RAF,  παρέδωσαν τα όπλα, τα στελέχη  των Ερυθρών Ταξιαρχιών μεταμελημένα ασκούν κοινωνική εργασία, και ο γνωστός δικηγόρος, με αφορμή την υπόθεση Κουφοντίνα αποφαίνεται προς τη Γραμματέα:

«… αντιλαμβάνεσαι ότι η κάνη των όπλων της 17Ν ήταν στραμμένη κυρίως προς τα ξένα αφεντικά μας και τους συνεργάτες τους στην ελληνική ελίτ. Αυτό είναι η μισή αλήθεια που την αποσιωπάς»!

Μιλάει δηλαδή με πολιτικά δεδομένα δεκαετιών ’50 και ’60, και συνεχίζει σχετικοποιώντας τη δράση της Οργάνωσης: «Βέβαια κοντά σ’ αυτούς  ήταν και οι φρουροί τους και δυστυχώς ο άτυχος Αξαρλιάν. Έχεις όμως  τη νομική παιδεία να καταλάβεις τη διαφορά μεταξύ δόλου, ενδεχόμενου δόλου, και αμέλειας»… Μάλιστα. Προφανώς ο Αξαρλιάν ήταν μια αμέλεια…

Σημείωση: Αν υπάρχει το ερώτημα γιατί σχολιάζουμε την επιστολή ενός ιδιώτη, η απάντηση είναι ότι ο ιδιώτης αυτός είναι δημόσιο πρόσωπο, ότι αντανακλά τον τρόπο σκέψης ενός μεγάλου  τμήματος τη Αριστεράς, ότι η επιστολή ήταν δημόσια, και ότι ο εν λόγω απευθυνόταν σε αρμόδιο θεσμικό πρόσωπο με αφορμή θέμα πανελληνίου ενδιαφέροντος.

Την ίδια παλαιολιθική άποψη εξέφρασε και ο Δρίτσας. Δεν αναφερόμαστε  στις δηλώσεις  καφενείου, ότι κανείς δεν τρομοκρατήθηκε από τη δράση  της 17Ν (μην κοροϊδευόμαστε. Τον καιρό που δρούσε η 17Ν ήταν κοινός  τόπος αυτό. Η περιρρέουσα η άποψη ήταν πως «κάτι θα έχουν κάνει» τα θύματα. Ώσπου ήρθε η δολοφονία Μπακογιάννη και άρχισε η «απονομιμοποίησή» της). 

Το εμβληματικό του Δρίτσα ήταν πως αναφερόμενος στη 17Ν, που κανείς δεν έχει  τρομοκρατηθεί, είπε ότι η κυβέρνηση θα αναβιώσει μια συζήτηση «για τη δράση του ένοπλου (αγώνα)  και της τρομοκρατίας, όπως λέγεται»!

Δεν ηθικολογούμε στα πολιτικά ζητήματα. Δεν τον δαιμονοποιούμε για την έκφραση. Διαπίστωση κάνουμε. Ο άνθρωπος έχει μείνει στη δεκαετία των 70s, τότε  που στην καθημερινή φιλολογία των αμφιθεάτρων και της βραδινής ταβέρνας, με υπόκρουση αντάρτικα τραγούδια και γεύση καπνού  από άφιλτρα τσιγάρα, οι  ορολογίες αυτές  ήταν το μενού  των συζητήσεων.

Αλλά από τότε  πέρασαν 40+ χρόνια. Γεωπολιτικές σταθερές έχουν αλλάξει, συστήματα έχουν καταρρεύσει, νέος πολυπολιτικός κόσμος  αναδύεται, η τεχνολογία έχει ήδη αλλάξει τις εργασιακές σχέσεις, σε λίγο θα βρεθούμε στην επικράτεια του 5G  και της εικονικής πραγματικότητας, και ο σύντροφος, χωρίς να έχει αποτινάξει τις αράχνες, μιλάει ακόμη για «συζήτηση ένοπλου και τα τρομοκρατίας όπως λέγεται»

Και δεν φταίει η ηλικία. Τα ίδια λένε και οι νέοι. Τα επιχειρήματα στα social media είναι μόνο αναφορές στο παρελθόν, στον Μελιγαλά όπου «δεν έγινε ολοκληρωμένη δουλειά»,  στους φασίστες και στη χούντα. Και αυτά τα λένε νέα παιδιά! Και στην  περίπτωση που  αναφερθούν το σήμερα, θα το κάνουν πάλι με εχθρικό επιθετικό λόγο που αποκλείει την αντίθετη άποψη. Και θα προβάλουν μόνο τον  επιδερμικό δικαιωματισμό και διεθνισμό τους  (όλοι οι μετανάστες μέσα στη χώρα, και όποιος δεν συμφωνεί είναι φασίστας) .

Δεν φταίει η ηλικία. Φταίει η πολιτισμική υστέρηση και η ιδεολογική τεμπελιά. Γιατί όταν επαναπαύεσαι σε  ωραιοποιημένους  μύθους, γιατί να βρεις απαντήσεις για το σήμερα; 

——————–

Σ. Νικολάου: Κανείς κρατούμενος δεν μπορεί να μεταφερθεί στον Κορυδαλλό, εκτός αν είναι υπόδικος

Στις εξελίξεις στην υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα αναφέρθηκε η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, τονίζοντας πως κανένας κρατούμενος δεν μπορεί να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, εκτός αν είναι υπόδικος, ενώ παράλληλα σημείωσε πως ο απεργός πείνας αποδέχτηκε τον ορό και η υγεία του επιτηρείται συνεχώς από τους θεράποντες ιατρούς.

«Δεν μπορεί με τίποτα κανείς κρατούμενος να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, εκτός αν είναι υπόδικος. Το αίτημα του κάθε κρατουμένου εξετάζεται από το αρμόδιο όργανο: την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών» ξεκαθάρισε η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

Παράλληλα, η κ. Νικολάου σημείωσε πως «ελάχιστοι καταδικασμένοι της 17Ν έχουν μείνει στον Κορυδαλλό και θα φύγουν το αμέσως επόμενο διάστημα, όταν το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες», προσθέτοντάς πως το εν λόγω σωφρονιστικό ίδρυμα παραμένει κλειστό λόγω κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται πως το αίτημα που κατέθεσε η υπερασπιστική γραμμή του Δημήτρη Κουφοντίνα για διακοπή ή αναβολή της έκτισης ποινής του, δεν εγκρίθηκε, ενώ χθες το πρωί έγινε γνωστό πως ο αρχιεκτελεστής της 17Ν υπέστη νεφρική ανεπάρκεια και οι γιατροί προχώρησαν σε ανάνηψή του, σε συμφωνία με την εισαγγελική εντολή προς αυτή την κατεύθυνση.

————————

 «Καταδικασμένοι από άλλες φυλακές δεν μεταφέρονται στον Κορυδαλλό»

Ξεκάθαρη θέση για την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα και το αίτημά του για μεταγωγή στον Κορυδαλλό πήρε η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου.

 «Δεν μπορεί με τίποτα κανείς κρατούμενος να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού εκτός αν είναι υπόδικος. Το αίτημά του κάθε κρατούμενο εξετάζεται από το αρμόδιο όργανο. Την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών» σημείωσε η κ. Νικολάου σήμερα το πρωί στο Mega.

 «Ελάχιστοι καταδικασμένοι της ”17Ν” έχουν μείνει στον Κορυδαλλό και θα φύγουν το αμέσως επόμενο διάστημα όταν το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες. Ο Κορυδαλλός είναι κλειστός λόγω covid. Στην κατηγορία που εμπίπτει και ο Κουφοντίνας, καταδικασμένοι από άλλες φυλακές δεν μπαίνουν στον Κορυδαλλό. Κάναμε 1000 έκτακτες μεταγωγές βαρυποινιτών από τον Κορυδαλλό το τελευταίο διάστημα. Και όσοι απέμειναν θα φύγουν προσεχώς. Δεν ξεχωρίζουμε κρατούμενους, η γραμματεία μας είναι για όλους» πρόσθεσε με νόημα.

Σε ότι αφορά στο πώς κινείται η πλευρά Κουφοντίνα, δήλωσε ότι «από την αρχή δείξαμε τον δρόμο στον Κουφοντίνα δια της συνηγόρου του, ότι ο δρόμος για να δούμε να αν οι ενέργειες που έγιναν είναι νόμιμες είναι η δικαστική οδός. Κινήθηκε δικαστικά αυτή την εβδομάδα, έχουμε αποφάσεις δικαστηρίων, ακολουθούν κι άλλες. Δεν μπορούμε να προδικάζουμε αποφάσεις δικαστηρίων. Θα κριθούν όλα από το δικαστήριο».

Η κ. Νικολάου, επανέλαβε, ότι τα αιτήματα για μεταγωγές εξετάζονται από την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών (ΚΕΜ). Επισήμανε μάλιστα, ότι η συνήγορός του Δημήτρη Κουφοντίνα επικαλείται πλέον οικογενειακούς λόγους για την μεταφορά του στον Κορυδαλλό. «Κάτι τέτοιο δεν ίσχυε όταν ήταν στις φυλακές της Κασσαβετείας. Μη τα χρησιμοποιούμε όλα όπως μας συμφέρει»

Σχετικά με την πορεία της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα, η Σοφία Νικολάου, υπογράμμισε ότι «είναι σοβαρή η κατάστασή της υγείας του εδώ και μέρες. Από τη στιγμή που ξεκίνησε απεργία πείνας και δίψας η ζωή του είναι σε κίνδυνο. Αλλά οι γιατροί είναι από πάνω του. Φροντίζουν να μη φτάσουμε σε άλλες καταστάσεις».

————————

«Οταν ο συνήγορος ψεύδεται πρέπει να λάβει ανάλογες απαντήσεις»

Τι απαντά η γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής στην Κούρτοβικ για τον Κουφοντίνα

Απάντηση στη συνήγορο του κρατουμένου Δημήτρη Κουφουντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ, δίνει η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Η Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής απαντώντας στην Ιωάννα Κούρτοβικ, η οποία σε εκτενή ανακοίνωσή της χθες τόνιζε ότι ψεύδονται όσοι αναφέρουν ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας δεν έχει ασκήσει τις νόμιμες διαδικασίες για τη μεταφορά του στον Κορυδαλλό, δηλώνει τα εξής:

«Ο συνήγορος υπεράσπισης ενός κρατουμένου, ακόμη κι αν αυτός έχει καταδικαστεί για 11 ειδεχθείς δολοφονίες, είναι απολύτως σεβαστό πρόσωπο στον νομικό μας πολιτισμό.

Όταν, όμως, ο συνήγορος παραπληροφορεί με σκοπό να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, τότε πρέπει να λάβει και ανάλογες απαντήσεις.

Στην περίπτωση της Ιωάννας Κούρτοβικ, δικηγόρου υπεράσπισης του πολυϊσοβίτη Δημήτρη Κουφοντίνα, απαντάμε με στοιχεία, προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια που διαστρεβλώνεται σκοπίμως.

Επαναλαμβάνουμε ότι η μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα από τις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας στο Κ.Κ. Δομοκού έγινε με απόλυτη τήρηση των διαδικασιών.

Θυμίζουμε ότι στις 21-12-2020 η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών αποφάσισε (αρ. πρωτ. 1617/21-12-2020) τη μεταγωγή του Κουφοντίνα και άλλων 6 κρατουμένων από το Κ.Κ. Κασσαβέτειας, βάσει του άρθρου 3 του Ν.4760/2020.

Στις 21-12-2020 η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής αποφασίζει (αρ. πρωτ. 18159/21-12-2020) τη μεταγωγή του Κουφοντίνα στον Δομοκό.

Η απόφαση ελήφθη για λόγους έκτακτης ανάγκης καθώς υπήρχε γενικό απαγορευτικό φυλακίσεων στον Κορυδαλλό, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού, ήδη από τις 17-12-2020 (Σχετικά: 8915/17-12-2020 έγγραφο ΓΓΑΠ και 125/21-12-2020 έγγραφο του Κορυδαλλού).

Στις 4-1-2021 η ΚΕΜ επικύρωσε την απόφαση της ΓΓΑΠ για την έκτακτη μεταγωγή του Κουφοντίνα στο Δομοκό.

Η απόφαση για τη μη μεταγωγή του στον Κορυδαλλό ελήφθη επίσης, διότι το ΚΚ Κορυδαλλού είναι τύπου Α΄ και σε αυτό κρατούνται υπόδικοι, κατάδικοι για χρέη και κατάδικοι σε ποινή φυλάκισης, σε αντίθεση με το ΚΚ Δομοκού που έχει μετατραπεί σε φυλακή για βαρυποινίτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον τελευταίο χρόνο έχουν μεταχθεί από τον Κορυδαλλό περισσότεροι από 1.000 βαρυποινίτες και προβλέπεται η μεταγωγή και όλων των υπολοίπων καταδικασθέντων για βαριά εγκλήματα.

Γίνεται, επομένως σαφές ότι τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες ως προς τη μεταγωγή του κρατουμένου.

Αναφορικά με τις αιτιάσεις της συνηγόρου του Κουφοντίνα περί μη χορήγησης αντιγράφων των αποφάσεων, απαντούμε ότι είναι απολύτως ψευδείς και πρόκειται για μια παρελκυστική τακτική από την πλευρά της.

  • Στις 28-12-2020 ο κρατούμενος υπέβαλε αίτημα για τη χορήγηση αντιγράφων των αποφάσεων που αφορούν την μεταγωγή του.
  • Στις 17-01-2021, ο Κουφοντίνας, διά της συνηγόρου του, επανυποβάλλει το αίτημα για χορήγηση των αντιγράφων.
  • Στις 18-02-2021, και παρά το γεγονός ότι ο Σωφρονιστικός Κώδικας δεν προβλέπει τέτοια υποχρέωση της Διοίκησης, παρά μόνον όταν αυτές αφορούν σε απόρριψη αιτήσεων κρατουμένου για τη μεταγωγή του σε άλλο Κατάστημα Κράτησης, κοινοποιούνται στον Κουφοντίνα, διά της συνηγόρου του:

α. η απόφαση της ΚΕΜ για τη μεταγωγή του από τις αγροτικές φυλακές του Βόλου στον Κορυδαλλό.

β. Η απόφαση της ΓΓΑΠ για την μεταγωγή του από τον Κορυδαλλό στον Δομοκό.

γ. Η προγενέστερη της μεταγωγής απόφαση της ΓΓΑΠ περί απαγορεύσεως φυλακίσεων στον Κορυδαλλό, λόγω έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού.

δ. Το έγγραφο της διεύθυνσης του Κ.Κ. Κορυδαλλού, διά του οποίου δηλώνεται η αδυναμία παραλαβής των δύο κρατουμένων που προορίζονταν για τον Κορυδαλλό.

ε. Η απόφαση της ΚΕΜ που επικύρωσε την απόφαση μεταγωγής. Χορηγήθηκε μέχρι και απόσπασμα του ΦΕΚ, με τον νόμο 4760/2020!

Παρ’ ότι, λοιπόν, δεν προβλέπεται εκ του νόμου η χορήγηση εγγράφων, εντός εύλογου διαστήματος δόθηκαν όλα τα σχετικά έγγραφα. Επομένως, η κυρία Κούρτοβικ έχει στα χέρια της όλα τα αντίγραφα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 28-2-2021, ο Κουφοντίνας δια της συνηγόρου του, υπέβαλε αίτημα για τη χορήγηση επικυρωμένων εγγράφων υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να προσφύγει με ανεπικύρωτα έγγραφα.

Και αυτό είναι απολύτως ψευδές. Από τη στιγμή που αποδεικνύεται ότι η διοίκηση παρείχε αυτά τα έγγραφα, αυτόματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για οιαδήποτε προσφυγή θέλει να κάνει ο κρατούμενος.

Σε ό,τι αφορά τις αιτιάσεις της συνηγόρου του κ. Κουφοντίνα σχετικά με τη δυνατότητα του κατηγορουμένου να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για τη μεταγωγή του, επισημαίνουμε τα εξής:

Δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί η κ. Κούρτοβικ μάς υπενθυμίζει ότι για να προσφύγει ένας κρατούμενος στη Δικαιοσύνη κατά απόφασης μεταγωγής πρέπει πρώτα να έχει λάβει δύο αρνητικές αποφάσεις στην αίτησή του. Γιατί χρησιμοποιεί ως επιχείρημα μια διαδικασία που ασφαλώς ο Κουφοντίνας δεν μπορεί να προτάξει καθώς ακόμη δεν έχει λάβει απορριπτικές αποφάσεις;

Είναι προφανές ότι γίνεται για λόγους στοχοποίησης της διοίκησης και για σκόπιμη αποφυγή της προσφυγής στη Δικαιοσύνη. Διότι ο Κουφοντίνας θα μπορούσε να προσφύγει κατά της απόφασης της ΚΕΜ για τη μεταγωγή του κατ’ αναλογική εφαρμογή, όμως, άλλων, αντίστοιχων διατάξεων του Σωφρονιστικού Κώδικα.

Στο άρθρο 6 του Σ.Κ. αναφέρει ότι επιτρέπεται η αναφορά στο Συμβούλιο της φυλακής κάθε παράνομης ενέργειας σε βάρος κάθε κρατούμενου και σε περίπτωση αρνήσεως ή μη απαντήσεως, χορηγείται η δυνατότητα προσφυγής στο Δικαστήριο εκτέλεσης ποινών (Συμβούλιο Πλημμελειοδικών).

Γιατί ο Κουφοντίνας δεν επέλεξε αυτή τη διαδικασία παρά το γεγονός ότι η απόφαση έχει κοινοποιηθεί στον ίδιο από τις 18-2-2021;

Τέλος, δεν θα θέλαμε να σχολιάσουμε τις υποτιμητικές δηλώσεις της κ. Κούρτοβικ ότι τα διοικητικά δικαστήρια και οι διοικητικοί δικαστές έχουν πλήρη άγνοια του σωφρονιστικού κώδικα.

Το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι γιατί ο Κουφοντίνας και η συνήγορός του επιλέγουν να αποκρύψουν την αλήθεια ή να διαστρεβλώσουν αυτήν. Και γιατί ο κρατούμενος επέλεξε αντί της προσφυγής στη Δικαιοσύνη την απεργία πείνας ως μέσο άσκησης πίεσης στην Πολιτεία, παρά το γεγονός ότι τηρήθηκαν χωρίς καμιά παρέκκλιση οι νόμοι;».

Πηγή: iefimerida.gr /liberal.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged