«Την Ιστορία γράφουν οι Παρέες» – Ο Μανόλο, η παρέα της Πάρου, ο δικηγόρος-σύμβουλος και οι καταθέσεις του εξωτερικού

Πολιτικά Κόμματα

Οταν η παρέα της Καισαριανής συνάντησε τη παρέα της Πάρου

Σφίγγει ο κλοιός.Βρέθηκαν εκατομμύρια ευρώ σε λογαριασμούς σε Ελβετία-Βρετανία. Oπως όλα δείχνουν ξηλώνεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς το πουλόβερ του Σύριζα. Το ιδιόμορφο συνοθύλευμα της αριστεράς και οι μπίζνες του με επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν ή είχαν δικαστικές εμπλοκές φέρνουν στην επιφάνεια σημεία και τέρατα. Στο μεταξύ καθώς ο Σύριζα καταρρέει ανοίγουν στόματα και λογαριασμοί και το θέμα πλέον είναι εάν θα πάνε πιο σύντομα σε εκλογές ή στο σκαμνί της Δικαιοσύνης. Το Newsbomb αποκαλύπτει σήμερα εκατομμύρια ευρώ στους λογαριασμούς του δικηγόρου της παρέας του Μαξίμου στην Ελβετία και την Βρετανία.

Οι αποκαλύψεις που σχετίζονται με το βίο και την πολιτεία του Μανώλη Πετσίτη έφεραν στο προσκήνιο και άλλο ένα πρόσωπο που βρίσκεται κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου, το δικηγόρο Νικό Ανδρικόπουλο που φέρεται να είναι πολύ κοντά στο περιβάλλον του Μαξίμου και να παρουσιάζει οικονομική ευρωστία επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ

Όπως αποκάλυψε το Newsbomb.gr o Ανδρικόπουλος ήταν εκείνος που μίσθωνε την περίφημη «βίλα Πετσίτη» στη Βαρυμπόμπη ως παρένθετος ενοικιαστής, αντί του ποσού των 1.850 ευρώ τον μήνα.

Την ίδια περίοδο ο κ. Ανδρικόπουλος λάμβανε υψηλές αμοιβές για να παρέχει συμβουλές στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΠΑ Θόδωρο Κιτσάκο, τον οποίο ο Μανώλης Πετσίτης συναντούσε τακτικά στο γραφείο του στην επιχείρηση αερίου ως «εκπρόσωπος» του Μεγάρου Μαξίμου.

Σύμφωνα με τους γνωρίζοντες τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ οι Πετσίτης και Κιτσάκος, μαζί με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά αποτελούν την περίφημη «παρέα της Καισαριανής». Κατά τις ίδιες πηγές ο Νίκος Ανδρικόπουλος εντάχθηκε σε αυτή την παρέα. Ο ίδιος όμως απετέλεσε και τον συνδετικό κρίκο της παρέας της Καισαριανής με την λεγόμενη «παρέα της Πάρου». Στην παρέα της Πάρου ανήκουν ο ηθοποιός Λάκης Λαζόπουλος και ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογηρού, οι οποίοι είναι επιστήθιοι φίλοι του Νίκου Ανδρικόπουλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αποκάλυψη που έκανε το Newsbomb.gr την Τρίτη 2 Απριλίου 2019 έχει προκαλέσει τεράστια αναστάτωση στο Μέγαρο Μαξίμου και στο πολιτικό σκηνικό, αφού παρά την προσπάθεια κάποιων να κουκουλωθούν οι θολές διαδρομές των χρημάτων και των σχέσεων του περιβάλλοντος Πετσίτη με την κυβέρνηση, οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας έχουν πάρει διαστάσεις τσουνάμι.

Ήδη μετά τις αποκαλύψεις του Newsbomb.gr κάποιοι έχουν χάσει τον ύπνο τους

Πηγές εντός του κυβερνώντος κόμματος υποστηρίζουν πως με όχημα αυτές τις δύο παρέες (Πάρου-Καισαριανής) ο Νίκος Ανδρικόπουλος έχει κάνει χρυσές δουλειές στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που άλλωστε προκύπτει από τα ανθηρά οικονομικά μεγέθη τόσο της δικηγορικής εταιρείας Νικόλαος Α. Ανδρικόπουλος και Συνεργάτες, όσο και της εισπρακτικής εταιρείας (εταιρεία διαχείρισης από δάνεια και πιστώσεις) NPA Servicing, της οποίας είναι δικαιούχος.

Σε αυτές της δουλειές περιλαμβάνονται η είσπραξη οφειλών πελατών της ΔΕΗ, η εξαγορά της εταιρείας ενέργειας των Σκοπίων (EDS) από τη ΔΕΗ, κ.α…

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Ανδρικόπουλος συνεργαζόταν ήδη προ ΣΥΡΙΖΑ και με τους Δημήτρη Κοντομηνά και Δημήτρη Κοπελούζου, με τους οποίους διατηρεί αγαστή σχέση. Ο ίδιος φέρεται να έχει και συνεργασίες με τον Λάκη Λαζόπουλο – πέραν του καλλιτεχνικού αντικειμένου-, οι οποίες έχουν αποδειχθεί προσοδοφόρες για τον ηθοποιό.

Ήδη η γκρίνια στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για όλες αυτές τις διαδρομές γύρω από τη δράση του Πετσίτη και των διαφόρων δικηγόρων και υπουργών, έχει δημιουργήσει εσωτερικές αναταράξεις στο κυβερνών κόμμα.

Πληροφορίες από κυπριακές πηγές φέρουν τον Νίκο Ανδρικόπουλο να συνδέεται με τον Αρτέμη Αρτεμίου, τον Κύπριο δικηγόρο τον offshore, ο οποίος διατηρεί πολύχρονη γνωριμία με τον Νίκο Παππά και ο οποίος έχει εκπροσωπήσει εταιρείες συμφερόντων του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, η δημοσιοποίηση της σχέσης του με τον Μανώλη Πετσίτη και κυρίως η συσχέτισή του με πολλές από τις «σκοτεινές» δραστηριότητες του στενού φίλου του Νίκου Παππά, έχει φέρει το Νίκο Ανδρικόπουλο σε δύσκολη θέση.

Εν μέσω της αρνητικής δημοσιότητας προσπάθησε «κυριολεκτικά» να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να παρουσιάσει ως τυπική τη σχέση αυτή. Όπως ο ίδιος έχει αναφέρει σε συνομιλητές του, ο Πετσίτης ήταν μια «ευχάριστη παρέα στη διασκέδαση», καθώς εξασφάλιζε πρόσβαση στα πρώτα τραπέζια σε όλες τις μεγάλες πίστες και πλήρωνε πάντα το λογαριασμό. Ωστόσο, ο «διασκεδαστικός» Πετσίτης και ο ντόρος γύρω από τα πεπραγμένα του, έβαλαν το Νίκο Ανδρικόπουλο στο στόχαστρο ερευνών.

Εταιρεία στην Κύπρο – λογαριασμοί στην Ελβετία

Πληροφορίες αναφέρουν πως από τον έλεγχο που διενεργήθηκε, αρμοδίως, ο δικηγόρος βρέθηκε να έχει δύο εταιρείες εκτός Ελλάδος (Κύπρο και Βουλγαρία), ενώ την προσοχή τράβηξαν και οι μεταφορές χρημάτων σε λογαριασμούς του στο εξωτερικό (Ελβετία και Βρετανία).

Από τους εν λόγω ελέγχους αποδεικνύεται ότι «στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ» ο Ανδρικόπουλος καβάλησε το κύμα της επιτυχίας. Είναι ενδεικτικό πως το 2016 ο Ανδρικόπουλος δήλωσε συνολικό ατομικό εισόδημα 1,25 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 1,1 εκατ. ευρώ από μερίσματα ημεδαπής και αλλοδαπής προέλευσης, 86.626 ευρώ από μισθωτή εργασία, 15.260,80 ευρώ από τόκους καταθέσεων αλλοδαπής προέλευσης, 4.679,89 ευρώ από αυτοτελή φορολογητέα ποσά, 570 ευρώ από ακίνητη περιουσία και 32 ευρώ από τόκους καταθέσεων ημεδαπής.

Το 2017 τα ατομικά του εισοδήματα εκτινάχθηκαν, καθώς αυξήθηκαν κατά 55% σε ετήσια βάση. Έτσι, δήλωσε συνολικό ατομικό εισόδημα 1,94 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 1,7 εκατ. ευρώ από μερίσματα ημεδαπής και αλλοδαπής προέλευσης, 120.951 ευρώ από αυτοτελή φορολογητέα ποσά, 49.475 ευρώ από μισθωτή εργασία, 2.170,04 ευρώ από τόκους καταθέσεων εξωτερικού, 954,94 ευρώ από επιχειρηματική δραστηριότητα και 7,41 ευρώ από τόκους καταθέσεων ημεδαπής.

Η εισοδηματική ευρωστία του Ανδρικόπουλου είναι απότοκο της μεγάλης αύξησης των εσόδων της δικηγορικής του εταιρείας Νικόλαος Α. Ανδρικόπουλος και Συνεργάτες στο διάστημα 2016-2017. Η εταιρεία το 2016, δήλωσε ακαθάριστα έσοδα χρήσης 6,65 εκατ. ευρώ και κέρδη 1,793 εκατ. ευρώ, ενώ το 2017 δήλωσε ακαθάριστα έσοδα χρήσης 9 εκατ. ευρώ και κέρδη 2,7 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 2014 και το 2015 ο Ανδρικόπουλος είχε βρεθεί με οφειλές στο ΙΚΑ πολύ μεγάλου ύψους, για τις οποίες το ασφαλιστικό ταμείο προχώρησε -δύο φορές – σε κατασχέσεις λογαριασμών του, οι οποίες όμως άρθηκαν. Την πρώτη φορά, στις 9 Δεκεμβρίου 2014 του κατασχέθηκαν 1,2 εκατ. ευρώ τα οποία αποδεσμεύτηκαν στις 17 Δεκεμβρίου 2014, ενώ στις 5 Μαΐου 2015 του επεβλήθη ξανά κατάσχεση ύψους 1,6 εκατ. ευρώ, η οποία άρθηκε στις 22 Ιουνίου 2015.

Πληροφορίες από το τραπεζικό σύστημα αναφέρουν πως το χρονικό διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου 2013 και Φεβρουαρίου 2019 στον τραπεζικό λογαριασμό του Νίκου Ανδρικόπουλου έχει πιστωθεί αθροιστικά ένα ποσό ύψους 6,8 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 5,2 εκατ. ευρώ έχουν προέλθει από μεταφορές από τους εταιρικούς του λογαριασμούς και 1,13 εκατ. ευρώ από εμβάσματα από λογαριασμό που διαθέτει στην Κύπρο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, από τα 6,8 εκατ. ευρώ των καταθέσεων του Νίκου Ανδρικόπουλου μεγάλα ποσά έχουν μεταφερθεί σε λογαριασμούς του σε Ελβετία και Βρετανία, κάποια κεφάλαια έχουν πάει σε λογαριασμούς των εταιρειών στις οποίες μετέχει, ενώ έχει προχωρήσει και σε μεγάλες αναλήψεις μετρητών. Άλλωστε ο ίδιος διατηρεί αρκετές θυρίδες σε συγκεκριμένη τράπεζα (σε διαφορετικά καταστήματα).

Έλεγχοι που είναι σε προκαταρκτικά στάδια εστιάζουν στο φορολογικό προφίλ του δικηγόρου και στο εάν έχει φορολογηθεί για το σύνολο των καταθέσεων του και ειδικά για εκείνες που έστειλε στο εξωτερικό. Ο ίδιος πάντως φέρεται να γνωρίζει πως ελέγχεται από συγκεκριμένες αρχές. Αυτό προκύπτει από κινήσεις του το τελευταίο διάστημα, περίοδο που έχει κάνει συνεχόμενα ταξίδια στη Κύπρο, στα οποία τεκμαίρεται πως έχει συναντήσει και τον «διασκεδαστικό» Μανώλη Πετσίτη.

Πάντως, η δημοσιότητα που έχει συγκεντρώσει το τελευταίο τετράμηνο δεν κάνει τον δικηγόρο να αισθάνεται άνετα. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως του έχει παρασχέθηκε αστυνομική φύλαξη, κάτι που έγινε με τη μεσολάβηση του Μιχάλη Καλογήρου.

Πηγή: kourdistoportocali.com

Tagged