Το Χρηματιστήριο ακόμη πληρώνει – Συνελήφθει στην Αθήνα ο διαβόητος φυγάς απατεώνας χρηματιστής Πώλ Παπαδόπουλος

Τράπεζες
Μοιραστείτε το:

Συνελήφθη στην Αθήνα ο χρηματιστής Πωλ Παπαδόπουλος για απάτες και πλαστογραφίες κατ’ εξακολούθηση

Ο χρηματιστής Πωλ Παπαδόπουλος που «μεσουράνησε» στη φούσκα του Χρηματιστηρίου τη δεκαετία του 90

Συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας από αστυνομικούς του τμήματος Ασφάλειας Αμαρουσίου ο μέχρι σήμερα άφαντος και διαβόητος στους χρηματιστηριακούς αλλά και άλλους επιχειρηματικούς κύκλους Παύλος (Πωλ) Παπαδόπουλος, καθώς, σύμφωνα με πηγές, εκκρεμούν σε βάρος του εντάλματα και καταδίκη για απάτες και πλαστογραφίες.

Ο συλληφθείς, που σύμφωνα με πληροφορίες έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις αρχές και τελευταία για το σκάνδαλο της χρηματιστηριακής απάτης της Avenir (πρώην Ζήνων), είχε διαφύγει για ένα διάστημα στο εξωτερικό και εντοπίστηκε κρυπτόμενος στην Ελλάδα.

Πληροφορίες θέλουν τον Κύπριο ψευτοεπιχειρηματία να έχει εμπλοκή και σε σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων κατά της υπό την εκκαθάριση της PQH Proton Bank, από την οποία κατάφερε να αντλήσει πολλά εκατομμύρια (27 εκατ. ευρώ) για να χρηματοδοτήσει τα σκιώδη σχέδιά του, μέσω της Avenir, χρησιμοποιώντας κατά την προσφιλή του τακτική παρένθετα πρόσωπα.

Στο σκάνδαλο της πτωχευμένης Avenir εμπλέκονται, εκτός από τον βασικό πρωταγωνιστή που συνελήφθη, και πολλά άλλα πρόσωπα, μεγαλοψευτομέτοχοι και μέλη του διοικητικού της συμβουλίου που ανακοίνωσαν στη χρηματιστηριακή αγορά μία ψευδή αύξηση ύψους 50 εκατ. ευρώ και πλημμύρισαν την αγορά αντίστοιχης αξίας μετοχές που δεν είχαν κανένα αντίκρισμα, μεγάλο μέρος των οποίων δόθηκαν και ως εξασφάλιση για τη λήψη της χρηματοδότησης από την Proton Bank. Όπως επίσης εμπλέκονται και οι ορκωτοί ελεγκτές, σε μία υπόθεση που έχει πολλά κοινά με αυτή των επίορκων ορκωτών της Folie Folie.

Η υπόθεση της Avenir από πληροφορίες μας βρίσκεται ήδη υπό καθυστερημένη διερεύνηση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αλλά και στην ποινική δικαιοσύνη και η σύλληψη του Παπαδόπουλου μπορεί να σημάνει ραγδαίες εξελίξεις σε μια υπόθεση που είχε μείνει στη σκιά για περίπου μία δεκαετία. Ομως «ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον» και τα 50 εκατομμύρια δεν είναι λίγα.

Αναμένουμε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, τον εισαγγελέα που έχει επιληφθεί, καθώς και την PQH να κάνουν τη δουλειά τους, ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω ολιγωρία, όπως αυτή που είδαμε στη Folie Folie, στην εξασφάλιση των αποδείξεων και τον εντοπισμό των ενόχων.

Τον συνέλαβαν στο Κουκάκι αστυνομικοί από το τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφορίας αστυνομικοί από το τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου εντόπισαν στο Κουκάκι τον Πωλ Παπαδόπουλο το απόγευμα της Τρίτης και τον προσήγαγαν.

Όπως προέκυψε από την εξακρίβωση των στοιχείων του, σε βάρος του εκκρεμούσαν τα κάτωθι διωκτικά έγγραφα:

α) υπ’ αριθ. 2869/2020 από 17/09/2020, Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημ/κών Αθηνών το οποίο διατάσσει τη διατήρηση της ισχύος του υπ’ αριθ: 21/2019 Εντάλματος σύλληψης του 19ου Τακτικού Ανακριτικού Τμήματος Πλημ/κών Αθηνών, που αφορά πλαστογραφία που το συνολικό περιουσιακό όφελος και η συνολική περιουσιακή ζημία υπερβαίνει τα #120.000# ευρώ.

Β) υπ’ αριθ. 23/18 από 14/06/2018, Ένταλμα Σύλληψης του 23ου Τακτικού Ανακριτού Τμήματος Πλημ/κων Αθηνών που αφορά πλαστογραφία μετά χρήσεως, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση με σκοπούμενο περιουσιακό όφελος και ζημία που υπερβαίνουν συνολικά το ποσό των #120.000# ευρώ και για απάτη κατά συναυτουργία με περιουσιακό όφελος και ζημία άνω των #120.000# ευρώ.

Γ) υπ’ αριθ. 21/18 από 07/06/2018, Ένταλμα Σύλληψης του 23ου Τακτικού Ανακριτού Τμήματος Πλημ/κων Αθηνών που αφορά πλαστογραφία μετά χρήσεως, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση με σκοπούμενο περιουσιακό όφελος και ζημία που υπερβαίνουν συνολικά το ποσό των #120.000# ευρώ και για απάτη κατά συναυτουργία με περιουσιακό όφελος και ζημία άνω των #120.000# ευρώ.

Δ) υπ’ αριθ. ΒΜ397/2019 από 29/01/2019, απόφαση του Μονομελούς Πλημ/κειου Πειραιώς σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δέκα οχτώ (18) μηνών για παράβαση των άρθρων 1,13Γ,14,26παρ1Α, 27παρ.1,79,94παρ.1, 216παρ1,386 παρ1Α Π.Κ.

Κατόπιν αυτών, το πρωί της Τετάρτης ο Πωλ Παπαδόπουλος οδηγήθηκε ενώπιον της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών/Τμήμα Εκτελέσεως Αποφάσεων και Βουλευμάτων και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών/Τμήμα Εκτελέσεως Αποφάσεων όπου παραγγέλθηκε η φυλάκισή του στο Κ.Κ. Ναυπλίου καθώς και η επαναπροσαγωγή του ενώπιον του 23ου Ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί.

Πώς εντόπισαν και συνέλαβαν τον Πωλ Παπαδόπουλο οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου

Αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου είχαν στη διάθεση τους πληροφορίες για τις κινήσεις του χρηματιστή Πωλ Παπαδόπουλου και αφού τις αξιοποίησαν τον εντόπισαν στο Κουκάκι το απόγευμα της Τρίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο χρηματιστής τους τελευταίους 2-3 μήνες λειτουργούσε ως «φαντομάς», καθώς άλλαζε συνεχώς σπίτια ενοικιάζοντας τα μέσω βραχυχρόνιας μίσθωσης, ενώ για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούσε υπηρεσίες μεταφοράς VIP. Μάλιστα φρόντιζε να κάθεται πάντα στο πίσω δεξιά μέρος του οχήματος προκειμένου να μην κινεί υποψίες και να μην εντοπιστεί σε κάποιο έλεγχο σε μπλόκο της αστυνομίας στο δρόμο.

Οι πληροφορίες όμως που έφτασαν στα χέρια του τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου βοήθησαν τους αστυνομικούς να τον εντοπίσουν στο Κουκάκι. Μετά από τις προβλεπόμενες διαδικασίες εξακρίβωσης των στοιχείων του, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του Πωλ Παπαδοπουλου εκκρεμούσαν τέσσερα διωκτικά έγγραφα για απάτες και πλαστογραφίες με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου να τον συλλάβουν.

Στη συνέχεια το πρωί της Τετάρτης ο Πωλ Παπαδόπουλος οδηγήθηκε ενώπιον της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών/Τμήμα Εκτελέσεως Αποφάσεων και Βουλευμάτων και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών/Τμήμα Εκτελέσεως Αποφάσεων όπου παραγγέλθηκε η φυλάκισή του στο Κ.Κ. Ναυπλίου καθώς και η επαναπροσαγωγή του ενώπιον του 23ου Ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί.

Πηγή: iefimerida.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged