Τσίπρας: Λαφαζάνη μη μιλάς θα μας κάψεις…

Κοινωνία

Νίκος Βούτσης: Ρίξαμε σκόπιμα τον Σαμαρά, αλλά δεν είμασταν έτοιμοι να Κυβερνήσουμε. – Παναγιώτης Λαφαζάνης: Όταν τα έλεγα εγώ, μου έλεγεγε ο Τσίπρας «θα μας κάψεις»

Όταν τα έλεγα εγώ, μου έλεγαν «θα μας κάψεις». «Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν εντελώς ανέτοιμος και απροετοίμαστος για να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας» επανέλαβε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αποκαλύπτοντας ότι τότε «με έπαιρνε τηλέφωνο ο Τσίπρας και μου έλεγε “θα μας κάψεις”, αυτά υπονομεύουν την προοπτική μας».

б索믣骞 ݭ�砦quot;ˡ��紡 – ̝� mᴱﰞot;, 쥠ꥭ��紞 �ñᬬᴝᠠ�Я면骯�ﵫ߯�ŠС�龴砋ᶡ札破筠Н찴砲3 ̡/�19, бﰽ롩ᬠ hޭᮊ(EUROKINISSI/ÉّÏӠʏ͔QɍǓ)

Μιλώντας στο Θέμα 104,6 τόνισε πως «εγώ για να βοηθήσω έκανα αυτές τις δηλώσεις για να αναδείξω μια αλήθεια που έπρεπε ο ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει κεντρικά υπόψιν του γιατί μπαίναμε σε μια φάση που πλησίαζε η διακυβέρνηση της χώρας. Δυστυχώς, τα κατεστημένα κόμματα έχουν μια απίστευτη βουλιμία εξουσίας».

«Το σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν στη λογική εδώ και τώρα κυβέρνηση και έβαζε σε δεύτερη, τρίτη, τέταρτη, μοίρα το πώς θα κυβερνήσει. Είχαμε έναν ΣΥΡΙΖΑ που βάδιζε προς τη διακυβέρνηση και δεν είχε πρόγραμμα με αρχή και μέση, τέλος για το τι θα κάνει στη διακυβέρνηση» συνέχισε ο κ. Λαφαζάνης.

Όπως είπε, μάλιστα, «λέγαμε ότι θα καταργήσουμε τα μνημόνια και δεν είχαμε αναλύσει τις συνέπειες από μια τέτοια κίνηση».

Υπενθυμίζεται πως ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, δήλωσε χτες πως το κόμμα του ήταν πολύ μακριά από το να είναι έτοιμο για διακυβέρνηση, ενώ προχώρησε και στην παραδοχή ότι o ΣΥΡΙΖΑ έριξε την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά με αφορμή την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας.

Νίκος Βούτσης: Εμείς ρίξαμε τον Σαμαρά αλλά δεν ήμασταν έτοιμοι να κυβερνήσουμε

Άκρως αποκαλυπτικός ήταν ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης μιλώντας κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του πρώ ην υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά που κυκλοφορεί με τίτλο «Εντός παρενθέσεως;».

Μέσα στη συγκυρία της αναδιάταξης του ΣΥΡΙΖΑ και του επερχόμενου συνεδρίου που θα καθορίσει τη νέα του φυσιογνωμία, ο Νίκος Βούτσης έκανε τολμηρές αναφορές.

Αφού παραδέχθηκε ότι το 2014 έγινε σε κλειστές συσκέψεις πολύ συζήτηση για το αν θα έπρεπε να ανατρέψουν τον Σαμαρά ενόψει της τότε προεδρικής εκλογής, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ενώ ήμασταν προετοιμασμένοι πάρα πολύ στα τρία χρόνια που ήμασταν αξιωματική αντιπολίτευση σε ψηφίδες προγραμματικές με πρωταγωνιστικό ρόλο του Γιάννη, που τον βλέπω μπροστά μου, αλλά και άλλων συντρόφων για το τι πρέπει να κάνουμε με τις ΕΠΕΚΕ, δεν τις ονομάζαμε τότε έτσι. Και με ένα δυναμικό με νέους συντρόφους που τότε έρχονταν με την εμπειρογνωμοσύνη τους, τα πτυχία τους να βοηθήσουν.

Ενώ ήμασταν έτοιμοι για αυτά, ήμασταν πάρα πολύ μακριά από το να είμαστε έτοιμοι για διακυβέρνηση. Και ήμασταν επίσης μακριά από την οργάνωση της διακυβέρνησης.

Είμαι ευθύς λέω ότι δεν υπήρχε σε κανένα υπουργείο, καμία οργάνωση βάσης ή οργάνωση μελών, όπως τα λέμε τώρα. Πουθενά σε κανένα υπουργείο σε κανένα μαζικό χώρο».

Τέλος, μιλώντας για το σήμερα είπε ότι η αποτίμηση της ήττας του κόμματος πρέπει να γίνει «συντεταγμένα και τολμηρά».

Πηγή: liberal.gr, hellasjournal.com

Tagged