Υπηρεσία Δόμησης Περιστερίου: Ζητούνται απαντήσεις για τα αυθαίρετα στο Αμαξοστάσιο του Δήμου

Περιστέρι
Μοιραστείτε το:

Ο επίμονος πολίτης, η Υπηρεσία Δόμησης Περιστερίου που αρνείται να απαντήσει, οι μηνύσεις του Δασαρχείου Αιγάλεω και η Επιθεώρηση Περιβάλλοντος Νοτίου Ελλάδος

Καλοκαιρινός «μποναμάς» για την Υπηρεσία Δόμησης (Πολεοδομία) Περιστερίου, που μέσα στο κατακαλόκαιρο καλείται να δώσει απαντήσεις για την «νομιμοποίηση» αυθαιρέτων κατασκευών μέσα στο Αμαξοστάσιο του Δήμου Περιστερίου.

Όλα έχουν ξεκινήσει από την εμονή και επιμονή πολίτη που ζητά την κατεδάφιση κάθε αυθαίρετης κατασκευής μέσα στους χώρους πρασίνου του Δήμου Περιστερίου. Υπενδθυμίζεται ότι το πολεοδομικό τετράγωνο που περικλείεται από τους οδούς Αναπαύσεως, Λάρνακος,Αγίου Βασιλείου και Δωδεκανήσου, μέσα στο οποίο βρίσκεται και το Αμαξοστάσιο του Δήμου, είναι χαρακτηρισμένο ως προστατευόμενο κοινόχρηστο πράσινο, από το 1981 με σχετικό Προεδρική Διάταγμα που μέχρι σήεμρα δεν έχει τροποποιηθεί ή ακυρωθεί.

Στα σχτικά αιτήματα του ενδιαφερόμενου πολίτη, για τον αν υπάρχουν αυθαίρετες κατασκευές μέσα στο Αμαξοστάσιο του Δήμου, αν αυτές έχουν ελεχθεί από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης (Πολεοδομία) του Δήμου και αν έχουν συνταχθεί πρωτόκολλα αυτοψίας και κατεδάφισης, για όσα τυχόν υπάρχουν μέσα στον συγκεκριμένο χώρο, η ΥΔ δεν έχει απαντήσει σε κανένα έγγραφο ερώτημα-αίτημά του.

Απάντηση, όμως, στα συγκεκριμένα ερωτήματα που ο πολίτης έχει καταθέσει, όχι προς αυτόν αλλά προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής που ζήτησε με την σειρά της εξηγήσεις για το συγκεκριμένο θέμα, έδωσε η Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Τμήματος Καθαριότητας, που με έγγραφό της βεβαιώνει ότι όλες οι αυθαίρετες κατασκευές που υπήρχαν μέσα στο Αμαξοστάσιο του Δήμου, νομιμοποιήθηκαν με βάση τις διαρτάξεις του νόμου «περί αυθαιρέτων».

Να σημειώσουμε εδώ, ότι δύο κατασκευές μέσα το Αμαξοστάσιο του Δήμου, το λεγόνεο και Πράσινο Σπίτι, που είναι ορατό από την Αγίου Βσιλείου και το τερατώδες δομικό στοιχείο στο οποίο εδράζεται και λειτουργεί ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) του δήμου, -αναφέρεται από τις υπηρεσίες του ως Λειοτεμαχιστής-, έχουν κυργηχθεί με τελεσίδικες αποφάσεις των ποινικών δικαστηρίων και του ΣτΕ ως αυθαίρετες κατασκευές.

Επίσης πολύ πρόσφατα ο Δήμος Περιστερίου, προχώρησε στην τοποθέτηση μεταλλικού στεγάστρου στις εγκαταστάσεις του ΣΜΑ, που σύμφωνα με όσα ανάφεραν στο δημοτικό συμβούλιο της Πόλης, οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι θεωρείται «κινητή κατασκευή»!!!

Στο θέμα επανήλθε με έγγραφό της η Επιθεώρηση Περιβάλλοντος Νοτίου Ελλάδος, με τοοποίο ζητά από την Υπηρεσία Δόμησης (Πολεοδομία) του Δήμου να προχωρήσει σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες για την ύπαρξη αυθαιρέτων κατασκευών μέσα στο Αμαξοστάσιο και αν αυτά έχουν υπαχθεί στις πρόνοιες του σχετικού νόμου για τη τακτοποίησή τους ή κρίνονται κατεδαφιστέα. Ειδικότερα στο σχετικό έγγραφο αναφέρονται τα εξής:

«Σας διαβιβάζουμε την (7) σχετική αίτηση και παρακαλούμε να εξετάσετε τα διαλαμβανόμενα σε αυτή, λόγω αρμοδιότητας,προβαίνοντας στις απαιτούμενες ενέργειες σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Ν. 4495/2017, ως ισχύει με τη (2) σχετική Εγκύκλιο.

Ειδικότερα παρακαλούμε όπως ελέγξετε εάν για τις αυθαίρετες κατασκευές στις οποίες αναφέρεται η (7) σχετική αίτηση είναι δυνατή η υπαγωγή στο Ν.4178/2013, λαμβανομένων υπόψη:

α) Των περιορισμών της παρ.2 στ) του άρθρου 2 του Ν.4178/2013, «Δεν υπάγονται στις διατάξεις του παρόντος νόμου… αυθαίρετες κατασκευές ή αυθαίρετες αλλαγές χρήσεις… σε δάσος, σε δασική ή αναδασωτέα έκταση.».

β) Των περιορισμών του άρθρου 8 του Ν.4178/2013, ως προς τη δυνατότητα ένταξης των αυθαιρέτων κατασκευών στο Ν. 4178/2013, σύμφωνα με τις επιτρεπόμενες χρήσεις και τους όρους και περιορισμούς δόμησης της περιοχής

Σύμφωνα με πληροφορίες, για το Αμαξοστάσιο του Δήμου και το Άλσος Περιστερίου και την προστασία τους ως κοινόχρηστο πράσινο, έχουν υποβληθεί από το Δασαρχείο Αιγάλεω μηνύσεις κατά του Δήμου Περιστερίου, για παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας (κοπή δένδρων, κλπ), όπως και για αυθαίρετη αλλαγή όρων χρήσης της γης στις συγκεκριμένες εκτάσεις, χωρίς την έγγραφη συναίνεση των υπηρεσιών του κατά τις προβλέψεις της ισχύουσας νομοθεσίας.

Η στήλη έχει ασχοληθεί κατ’ επανάληψη με το θέμα του ΣΜΑ και του Αμαξοστασίου του Δήμου Περιστερίου και θα συνεχίσει να είναι παρούσα παρακολουθώντας τις εξελίξεις. Για ότι νέο θα υπάρξει άμεση ενημέρωση των αναγνωστών.

Διαβάστε στην συνέχεια τα μέχρι σήμερα άρθρα που έχουν δημοσιευθεί από την στήλη για το θέμα και δείτε ακόμη τα δύο πολύ κατατοπιστικά βίντεο που περιγράφουν όσα συμβαίνουν μέσα στο Αμαξοστάσιο του Δήμου.

«Διογένης, ο Κρατών και τον Φανόν»

Peristeri.org

Διαβάστε ακόμη τα άρθρα και δείτε τα βίντεο: 

Μοιραστείτε το:
Tagged