Χαίρε Καισάρισσα (Ζαχαράκη), οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν…

Επαγγελματική

Κυρία Υφυπουργέ,

Για άλλη μια χρονιά οι μελλοθάνατοι (μαθητές, καθηγητές και σχολεία ολόκληρα) περιμένουν από εσάς  την ΚΑΤΑ ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΗ …………  έγκριση, για το σχολικό έτος 2019-2020,  λειτουργίας των ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΩΝ ολιγομελών τμημάτων ΕΠΑ.Λ. και ολιγομελών τμημάτων ομάδων μαθημάτων προσανατολισμού  ΓΕ.Λ.

Ίδη με την πρώτη Υ.Α. για τα ΓΕ.Λ. και τα ΕΠΑ.Λ. αρκετοί μελλοθάνατοι προς το παρόν (για φέτος), γλίτωσαν. Κάποιοι άλλοι, περιμένοντας την 1η , 2η …..  συμπληρωματική Υ.Α.,  κάθονται σ’ αναμμένα κάρβουνα ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ.

Ως προς τι, κυρία  Υφυπουργέ, όλη αυτή η αναστάτωση; Γιατί δεν δώσατε την  δυνατότητα σε αυτά τα τμήματα να συμπληρωθούν, αφήνοντας ανοιχτό το σύστημα τουλάχιστον έως τις 11/09/2019, έτσι ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα τα παιδιά μας τις δηλώσεις προτίμησης-εγγραφές;

Μήπως θέλετε:

  • να έχετε όλους τους εμπλεκόμενους υποχείρια, όπως και οι προηγούμενοι;
  • να αποπροσανατολίσετε όλους τους εμπλεκόμενους, επειδή τους διακατέχει  το περιβόητο «δημιουργικό άγχος»;
  • στη λογική του πελατειακού συστήματος να ικανοποιηθούν «τα αιτήματα», των τοπικών βουλευτών και άλλων παραγόντων, ώστε  να μαζεύουν από τώρα ψηφαλάκια για  τις επόμενες εκλογές;

Ό,τι και να ισχύει απ’ όλα αυτά ένα είναι το σίγουρο, ότι  τη νύφη  την πληρώνουν από την μια  τα παιδιά μας με κίνδυνο να υποστούν μορφωτικό αποκλεισμό και από την άλλη οι συνάδελφοι που δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει.

Για να μετριαστεί τουλάχιστον το πρόβλημα, κυρία Υφυπουργέ, θα πρέπει πάραυτα να δρομολογήσετε αλλαγή της υπάρχουσας νομοθεσίας «περί ολιγομελών», διότι δεν αξίζει σε κανέναν αυτή η μεταχείριση. Άλλωστε,  δε ζούμε πια στην εποχή της Καισάρισσας.

Τέλος, περιμένουμε να γίνει πράξη η πρόσφατη  δήλωσή σας, στην  οποία αναφέρατε ότι: «στόχος μας είναι, να δώσουμε σε όλους τους μαθητές ίσες ευκαιρίες με ποιοτική δημόσια εκπαίδευση».

16/9/2019   

Αποστολόπουλος  Δημήτριος

Tagged