Χαρισματικοί και Δυστυχισμένοι άνθρωποι: Τα 10 χαρακτηριστικά των πρώτων και τα 7+7 των δεύτερων

Ευ Ζην
Χαρισματικοί και Δυστυχισμένοι άνθρωποι

10 χαρακτηριστικά των χαρισματικών ανθρώπων. Ποια είναι, πως αντιδρούν και πως βιώνουν την καθημερινότητά τους

Είναι μερικοί άνθρωποι που από τη φύση τους είναι χαρισματικοί και ακαταμάχητοι. Δεν είναι τόσο αυτό που κάνουν ή λένε, όσο ο αέρας και η ενέργεια που αποπνέουν. Θα τους καταλάβεις όταν μπαίνουν σε ένα δωμάτιο, είναι σαν να το φωτίζουν ή να αλλάζει η ατμόσφαιρά του. Θα τους καταλάβεις από ένα απλό αλλά ζεστό χαμόγελο που θα σου χαρίσουν. Θα τους καταλάβεις, τέλος, από την ευκολία να πετυχαίνουν τους στόχους τους ακτινοβολώντας μια φωτεινή συμπεριφορά και καλοσύνη.

Τα πράγματα που κάνουν οι χαρισματικοί άνθρωποι διαφορετικά:

 1. Συμπεριφέρονται σε όλους με αξιοπρέπεια και σεβασμό. Οι άνθρωποι αυτοί φέρονται σε όλους με τον ίδιο τρόπο. Δεν ξεχωρίζουν τάξεις και κοινωνικά status. Για αυτούς, όλοι μας ανήκουμε στην ίδια φυλή και αξίζουμε να μας συμπεριφέρονται με σεβασμό.
 1. Δεν κουτσομπολεύουν. Οι χαρισματικοί άνθρωποι δεν βρίσκουν ούτε το χρόνο, ούτε και το νόημα να κουτσομπολεύουν τις ζωές των άλλων μόνο και μόνο για να συμμετάσχουν σε μια συζήτηση και να φανούν αρεστοί. Ασχολούνται με το να κάνουν τις ζωές των ίδιων και των γύρω τους, πιο φωτεινές.
 1. Συμπεριφέρονται στους άλλους με τον ίδιο τρόπο που θέλουν να συμπεριφέρονται στους ίδιους. Υπάρχει ένας πολύ σημαντικός κανόνας για την οικοδόμηση των σωστών σχέσεων: Να συμπεριφέρεσαι στους άλλους όπως ακριβώς θέλεις να σου συμπεριφέρονται. Αυτόν τον κανόνα, λοιπόν, ακολουθούν ρητά οι χαρισματικοί άνθρωποι.
 1. Βάζουν υγιή όρια στις σχέσεις τους. Μπορεί να είναι καλοί και συμπονετικοί με τους γύρω τους. Μπορεί να δίνουν σε όλους τον καλύτερό τους εαυτό, αλλά πάντοτε θέτουν τα όρια που πρέπει. Δεν αφήνουν τον εαυτό τους να αλλοιώνεται σε άρρωστες καταστάσεις και ούτε γίνονται το σκυλάκι του καθενός.
 1. Δεν υποκρίνονται. Αυτοί οι άνθρωποι δεν προσποιούνται ότι είναι κάτι άλλο πέρα από αυτό που είναι στην πραγματικότητα. Το γεγονός αυτό, τους γεμίζει με αυτοπεποίθηση και κάνει τους άλλους να τους αγαπούν πραγματικά. Δεν χρειάζεται να είναι απίστευτα όμορφοι ή έξυπνοι, απλά να είναι ο εαυτός τους.
 1. Είναι αξιόπιστοι. Δεν θα δεις αυτούς τους ανθρώπους να λένε ψέματα ή να κρύβονται πίσω από πρόσωπα και καταστάσεις, για να πετύχουν το σκοπό τους. Βασίζονται στην αλήθεια και την αξιοπιστία τους και πορεύονται με αυτά.
 1. Χαμογελούν σε όλους. Θα τους δεις να χαρίζουν ένα αληθινό χαμόγελο σε όλους. Όχι γιατί είναι αναίσθητοι ή δεν έχουν προβλήματα, αλλά γιατί έτσι πολεμούν την αρνητικότητα γύρω τους.
 1. Αγαπούν τη ζωή. Οι ακαταμάχητοι και γοητευτικοί άνθρωποι αγαπούν τη ζωή. Μπορεί να αντιμετωπίζουν δυσκολίες και δοκιμασίες, αλλά ξέρουν και εκτιμούν το γεγονός πως η ζωή είναι ένα θαύμα που έχει δοθεί σε όλους μας και πως πρέπει να ζούμε την κάθε στιγμή.
 1. Αγαπούν τους ανθρώπους. Οι χαρισματικοί άνθρωποι αγαπούν τους ανθρώπους. Αγαπούν να βρίσκονται ανάμεσα σε ανθρώπους και να εμπνέονται από αυτούς. Συνήθως είναι πολύ καλοί συνομιλητές, ακούν πραγματικά τον άλλον και συχνά θα τους δείτε να παίζουν το ρόλο του συνδετικού κρίκου ανάμεσα σε δύο ή περισσότερα άτομα.
 1. Δουλεύουν σκληρά για τους στόχους τους. Μπορεί να τους δείτε να χαμογελούν και να χαίρονται τη ζωή, αλλά γνωρίζουν πολύ καλά πως τίποτα δεν έρχεται αν δεν βάλεις στόχους και δεν εργαστείς σκληρά για να τους πετύχεις.

Οι 7 βασικές συνήθειες των δυστυχισμένων ανθρώπων

Πολλές φορές οι άνθρωποι έχουν την τάση να κάνουν τη ζωή τους μίζερη. Η ευτυχισμένη ή δυστυχισμένη ζωή καθορίζεται από τον τρόπο που ζει κανείς, καθώς και από τις συνήθειες που υιοθετεί και εφαρμόζει στην καθημερινότητά του. Αυτές οι ψυχολογικές συνήθειες μπορεί είτε να οδηγήσουν σε μεγάλη ευτυχία είτε σε τεράστιο στρες και γι’ αυτό οι άνθρωποι πρέπει να προσπαθήσουν να τις εξαλείψουν από τη ζωή τους έτσι ώστε να απολαμβάνουν μια ευτυχισμένη ζωή χωρίς συναισθήματα θλίψης.

Οι 7 βασικές ενέργειες και συνήθειες των ανθρώπων που χαρακτηρίζονται ως «δυστυχισμένοι» 

 1. Το παιχνίδι της επίρριψης ευθυνών. Οι δυστυχισμένοι άνθρωποι πάντα σκέφτονται ότι είναι τέλειοι και δεν κάνουν κανένα λάθος. Δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη για τις λανθασμένες επιλογές τους και έχουν πάντα την τάση να κατηγορούν τους άλλους για τις αποτυχίες τους. Επικρίνουν και κρίνουν εύκολα τους άλλους κι ενώ οι ίδιοι είναι η πηγή του λάθους, δεν το αναγνωρίζουν.
 1. Συνεχής γκρίνια. Αν κάποιος είναι ευτυχισμένος, σπανίως θα τον ακούσετε να γκρινιάζει. Από την άλλη πλευρά, οι άνθρωποι που νιώθουν δυστυχισμένοι πάντα θα διαμαρτύρονται, μάλιστα σχεδόν καθημερινά. Θεωρούν τα προβλήματά τους βουνά και αντί να βρουν λύσεις το μόνο που κάνουν είναι να γκρινιάζουν.
 1. Μοιρολατρία. Οι επιθυμίες μας αποτελούν ένα μεγάλο μέρος της ζωής μας και με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχουμε ανάγκη να τις πραγματοποιήσουμε. Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι πάντα ακολουθούν και ολοκληρώνουν τις επιθυμίες τους. Αντιθέτως οι δυστυχισμένοι εγκαταλείπουν τα όνειρα, τις επιθυμίες αλλά και τον εαυτό τους. Σκέφτονται αρνητικά και νιώθουν ότι δεν μπορούν να επηρεάσουν θετικά ούτε τη ζωή τους ούτε τον κόσμο. Η αλήθεια είναι ότι εμείς καθορίζουμε τη μοίρα μας και πρέπει να ακολουθήσουμε τον δύσκολο δρόμο προκειμένου να πραγματοποιήσουμε τα θέλω μας.
 1. Έλλειψη εκτίμησης του παρόντος. Η ζωή μας απαρτίζεται από το παρελθόν, το μέλλον και το παρόν. Το παρελθόν είναι πίσω μας, ενώ το μέλλον είναι μπροστά μας και το παρόν είναι η στιγμή που ζούμε και έχει τη μεγαλύτερη σημασία. Συχνά οι δυστυχισμένοι άνθρωποι αγωνιούν για οτιδήποτε ήταν και θα είναι αντίθετο με τις προσδοκίες τους ενώ ζουν στο παρόν. Ως χαρούμενοι άνθρωποι, θα πρέπει να απολαμβάνουμε τη στιγμή που ζούμε, το τώρα, και να εκμεταλλευόμαστε την κάθε στιγμή στο έπακρο αναζητώντας την ευτυχία αντί να γεμίζουμε με θλίψη εξαιτίας του παρελθόντος και ενός άγνωστου μέλλοντος.
 1. Αρνητικός ανταγωνισμός. Οι άνθρωποι είναι βαθύτατα κοινωνικά όντα και αντλούν χαρά από την επικοινωνία και τη συνεργασία με τους συνανθρώπους τους. Εκείνοι που είναι δυστυχισμένοι όμως δεν το συνειδητοποιούν αυτό και παρασύρονται στον ανταγωνισμό προσπαθώντας να ξεπεράσουν τους άλλους με σκοπό να αισθάνονται οι ίδιοι καλύτερα. Το μόνο που επιτυγχάνουν όμως είναι μια μίζερη και αγχώδη ζωή, αφού δεν συμμετέχουν σε έναν θετικό ανταγωνισμό ακολουθώντας έτσι μια ευτυχισμένη πορεία στη ζωή τους.
 1. Προβλήματα εμπιστοσύνης. Η εμπιστοσύνη είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τη δημιουργία φιλικών σχέσεων, όπως ακριβώς και μια ανοιχτή, ζεστή καρδιά. Οι δυστυχισμένοι άνθρωποι δεν εμπιστεύονται εύκολα τους άλλους διότι ζουν μονίμως με τον φόβο της απογοήτευσης και της ανασφάλειας, τα οποία όμως υπάρχουν μόνο στο δικό τους μυαλό. Αυτό τους κάνει ακοινώνητους και τείνουν να μην βάζουν ανθρώπους στη ζωή τους περνώντας μοναχικά και γεμάτοι συναισθήματα θλίψης.
 1. Έλλειψη ελευθερίας δράσης. Οι χαρούμενοι άνθρωποι δεν αισθάνονται την ανάγκη να πάρουν την άδεια για να κάνουν ό,τι επιθυμεί η καρδιά τους ή ό,τι τους αρέσει. Για τους άλλους, αυτό αποτελεί μέρος της ζωής τους. Νιώθουν την ανάγκη να τους δοθεί η έγκριση για να κάνουν αυτό που αγαπούν. Δεν δίνουν σημασία στις επιθυμίες τους αλλά και στην περίπτωση που αυτό συμβεί, θα είναι επειδή ακολουθούν τις επιθυμίες κάποιου άλλου ατόμου που προσπαθούν να ικανοποιήσουν. Αυτό δεν τους αφήνει καμία ευκαιρία να απολαμβάνουν τη ζωή με αποτέλεσμα να νιώθουν συνέχεια δυσάρεστα.

7 σημάδια που δείχνουν ότι είστε ασυνείδητα δυστυχισμένοι

Από τους δισεκατομμύρια ανθρώπους που υπάρχουν στον πλανήτη μας, κάποιοι είναι πραγματικά ευτυχισμένοι. Οι υπόλοιποι παραπαίουμε μεταξύ ευτυχίας και δυστυχίας, αναλόγως των περιστάσεων. Γνωρίζω ότι υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά και συνήθειες που υιοθετούν οι μακροχρόνια δυστυχισμένοι άνθρωποι. Όλοι περνάμε άσχημες ημέρες, ακόμα και εβδομάδες – όπως κι εγώ άλλωστε – όταν αποτυγχάνουμε σε όλους τους τομείς της ζωής μας.

Η διαφορά ανάμεσα σε μια ευτυχισμένη και δυστυχισμένη ζωή είναι το πόσο συχνά και για πόσο καιρό παραμένουμε σε αυτή την κατάσταση. Παρακάτω  τα 7 χαρακτηριστικά των μονίμως δυστυχισμένων ανθρώπων.

 1. Πιστεύετε ότι η ζωή είναι σκληρή

Οι χαρούμενοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι η ζωή είναι δύσκολη αλλά ξεπερνούν τις δύσκολες στιγμές στοχεύοντας να μάθουν από αυτές κι όχι κρατώντας στάση θύματος. Αναλαμβάνουν οι ίδιοι την ευθύνη όταν βρίσκονται σε μια δυσάρεστη κατάσταση και επικεντρώνονται στο πώς θα βγουν από αυτή το συντομότερο δυνατόν.

Η επιμονή κι όχι η γκρίνια είναι ένα χαρακτηριστικό των ευτυχισμένων ανθρώπων. Οι δυστυχισμένοι άνθρωποι βλέπουν τον εαυτό τους ως θύμα της ζωής και μένουν κολλημένοι σε μια απαισιόδοξη στάση αντί να βρουν έναν τρόπο για να βελτιώσουν την κατάστασή τους.

 1. Πιστεύετε ότι δεν μπορείτε να εμπιστευτείτε τους περισσότερους ανθρώπους

Φυσικά, η διάκριση είναι σημαντική, αλλά οι περισσότεροι ευτυχισμένοι άνθρωποι δείχνουν εμπιστοσύνη στους συνανθρώπους τους. Πιστεύουν στο καλό που υπάρχει μέσα στους ανθρώπους και δεν θεωρούν ότι όλοι το μόνο που θέλουν ένα να τους εξαπατήσουν. Γενικώς οι χαρούμενοι άνθρωποι είναι ανοιχτοί και φιλικοί προς τους άλλους, ενισχύουν την αίσθηση της κοινότητας γύρω τους και είναι εγκάρδιοι όταν συναντούν καινούριους ανθρώπους.

Οι δυστυχισμένοι άνθρωποι είναι δύσπιστοι απέναντι στους άλλους και θεωρούν ότι δεν μπορούν να εμπιστευτούν αυτούς που δεν γνωρίζουν. Δυστυχώς, αυτή η συμπεριφορά αρχίζει σιγά-σιγά να εμποδίζει νέες γνωριμίες και να μην αφήνει καμία πιθανότητα να κάνετε καινούριους φίλους.

 1. Εστιάζετε σε εκείνα που είναι λάθος σε αυτόν τον κόσμο κι όχι στο τι είναι σωστό

Υπάρχουν πολλά πράγματα που είναι λάθος στον κόσμο, αυτό είναι σίγουρο, αλλά οι δυστυχισμένοι άνθρωποι φαίνεται να αγνοούν τα σωστά και αντιθέτως επικεντρώνονται στα λάθος. Μπορείτε να τους εντοπίσετε από μίλια μακριά – είναι εκείνοι που γκρινιάζουν και σε οτιδήποτε θετικό βρίσκουν πάντα την αρνητική πλευρά.

Οι χαρούμενοι άνθρωποι είναι ενημερωμένοι για τα θέματα που αφορούν όλο τον κόσμο, αλλά ενδιαφέρονται να μάθουν ποιό είναι το σωστό. Να κρατάτε τα μάτια σας ανοιχτά. Οι δυστυχισμένοι συνήθως κλείνουν το ένα τους μάτι σε κάτι καλό επειδή φοβούνται ότι η προσοχή τους μπορεί να αποσπαστεί από ό,τι είναι λάθος. Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι ξέρουν ότι ο κόσμος μας έχει προβλήματα και βλέπουν επίσης τι είναι σωστό.

 1. Συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους άλλους και νιώθετε ζήλια

Οι δυστυχισμένοι πιστεύουν ότι κάποιοι άλλοι κλέβουν τη δική τους καλή τύχη. Πιστεύουν ότι δεν υπάρχει αρκετή τιμιότητα στον κόσμο και συνεχώς συγκρίνουν τη δική σας με τη δική τους. Αυτό οδηγεί σε ζήλια και αρνητικά συναισθήματα.

Οι χαρούμενοι άνθρωποι ξέρουν ότι η καλή τύχη και οι συνθήκες είναι απλώς σημάδια του ότι έχουν τη δυνατότητα να αγωνίζονται να επιτύχουν. Θεωρούν ότι διαθέτουν ένα μοναδικό σχέδιο που δεν μπορεί να το αντιγράψει ή να κλέψει οποιοσδήποτε άλλος στον πλανήτη. Πιστεύουν στην ύπαρξη απεριορίστων δυνατοτήτων και δεν σκέφτονται ότι η καλή τύχη ενός ατόμου εμποδίζει τη δική τους πορεία στη ζωή.

 1. Προσπαθείτε να ελέγξετε τη ζωή σας

Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στον έλεγχο και την προσπάθεια για την επίτευξη των στόχων. Οι χαρούμενοι άνθρωποι κάνουν βήματα καθημερινά προκειμένου να επιτύχουν τους στόχους τους, αλλά συνειδητοποιούν στο τέλος ότι έχουν πολύ λίγο έλεγχο σε αυτά που η ζωή φέρνει στον δρόμο τους.

Οι δυστυχισμένοι συνήθως προσπαθούν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο όλων των πραγμάτων και καταρρέουν κυριολεκτικά όταν η ζωή φέρνει εμπόδια στα σχέδιά τους. Οι χαρούμενοι άνθρωποι είναι εξίσου επικεντρωμένοι στον σκοπό τους, αλλά εξακολουθούν να έχουν τη δυνατότητα να ακολουθούν τη ροή των πραγμάτων και να μην απογοητεύονται όταν παρουσιάζονται προβλήματα.

Το κλειδί εδώ είναι να εστιάζετε στον στόχο σας αλλά να αφήνετε και περιθώρια αν τυχόν κάτι πάει στραβά χωρίς να καταρρέετε όταν χαλούν τα σχέδιά σας, επειδή κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανό. Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι ακολουθούν τη ροή των πραγμάτων κι αυτό αποτελεί το εναλλακτικό σχέδιό τους.

 1. Ατενίζετε το μέλλον σας με ανησυχία και φόβο

Οι δυστυχισμένοι άνθρωποι γεμίζουν τη σκέψη τους μόνο με οτιδήποτε θα μπορούσε να πάει στραβά. Οι χαρούμενοι άνθρωποι διαθέτουν μια υγιή δόση «αυταπάτης» και επιτρέπουν στον εαυτό τους να ονειροπολεί για το πώς θα ήθελαν τη ζωή τους. Αντιθέτως, οι άνθρωποι που ανήκουν στην άλλη κατηγορία γεμίζουν το κεφάλι τους με συνεχή ανησυχία και φόβο.

Φυσικά, και οι χαρούμενοι άνθρωποι νιώθουν φόβο και ανησυχία, αλλά κάνουν διάκριση ανάμεσα σε αυτό που νιώθουν και σε αυτό που ζουν. Προσπαθούν δηλαδή να βρουν κάποια λύση προκειμένου να μην επικρατήσει ο φόβος τους (λειτουργούν ξανά με υπευθυνότητα). Σε αντίθετη περίπτωση, μετριάζουν τον φόβο τους.

 1. Κουτσομπολεύετε και παραπονιέστε συνέχεια

Οι δυστυχισμένοι άνθρωποι θέλουν να ζουν μόνο στο παρελθόν τους. Τα όσα τους συνέβησαν και οι δυσκολίες της ζωής είναι το αγαπημένο θέμα συζήτησης. Όταν το θέμα αυτό εξαντληθεί, θ’ αρχίσουν να κουτσομπολεύουν τη ζωή των άλλων.

Οι χαρούμενοι ζουν το παρόν και κάνουν όνειρα για το μέλλον. Μπορείτε να αισθανθείτε τη θετική τους αύρα στην ατμόσφαιρα. Είναι ενθουσιασμένοι για οτιδήποτε αναλαμβάνουν, ευγνώμονες για ό,τι έχουν και ονειρεύονται τις δυνατότητες που μπορεί να τους προσφέρει η ζωή.

Πηγή: enallaktikidrasi.com

Tagged