kenta.gr: Η start-up της Θεσσαλονίκης που κάνει «κέντα» στην ανακύκλωση

Οικολογία
Μοιραστείτε το:

Η κέντα είναι ένας από τους πιο δυνατούς και κερδοφόρους συνδυασμούς φύλλων που μπορεί κάποιος να σχηματίσει στο Πόκερ, το γνωστό παιγνίδι με τράπουλα. Εξίσου δυναμική και κερδοφόρα για τους πελάτες της φιλοδοξεί να γίνει και μία νεοφυής, καινοτόμος επιχείρηση με έδρα τη Θεσσαλονίκη, αυτή τη φορά, όμως, στην… τσόχα της ανακύκλωσης. Το όνομά της; ΚΕΝΤΑ, που είναι τα αρχικά τού, πρωτοποριακού για τη χώρα μας, «Κέντρου Ενημέρωσης Τιμών Ανακύκλωσης».

Το ΚΕΝΤΑ, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας kenta.gr, έρχεται να δώσει την ευκαιρία και τη δυνατότητα σε όποιον επιθυμεί να ανακυκλώσει απορρίμματα που έχει συλλέξει να εντοπίσει την καλύτερη τιμή στην αγορά της Ελλάδας με μόλις τρία κλικ, όπως, άλλωστε, είναι το σλόγκαν του Κέντρου. Υλικό, ποσότητα και περιοχή αρκούν για να βρει ο καθένας, είτε είναι ιδιώτης είτε επιχείρηση, είτε ακόμη και ΟΤΑ, την πλέον συμφέρουσα οικονομική προσφορά για το ανακυκλώσιμο υλικό που θέλει να πωλήσει και να μεγιστοποιήσει το κέρδος του.

Στο Πόκερ η κέντα σχηματίζεται όταν ο παίκτης έχει στο χέρι του πέντε χαρτιά σε αριθμητική σειρά (π.χ. 6, 7, 8, 9, 10). Το ΚΕΝΤΑ βασίζεται σε επίσης πέντε «δυνατά χαρτιά», πέντε ρεύματα ανακύκλωσης: το χαρτί, το πλαστικό, το μέταλλο, τα έλαια και τα ελαστικά.

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Voria.gr, οι κατηγορίες και οι υποκατηγορίες ανακυκλώσιμων υλικών που αξιοποιούνται μέσω του kenta.gr είναι οι εξής:

  • Έλαια: Λάδια μηχανών, τηγανέλαιο
  • Ελαστικά
  • Μέταλλα: Ακάθαρτα, αλουμίνιο (σκληρό και μαλακό), αλουμίνιο προφίλ, ανοιξείδωτο, καλώδια, λαμαρίνα, λιθογραφεία, μολύβι, μοτέρ, μπαταρία, ορείχαλκος, σερπαντίνα, σίδηρος, χαλκός (Α, Β και Γ)
  • Χαρτί: Χαρτί, χαρτόνια, περιοδικό
  • Πλαστικό: Πλαστικό, PVC

Η μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης τιμών ανακύκλωσης kenta.gr απευθύνεται σε δύο πλευρές: αφενός στους ιδιώτες που θέλουν να καρπωθούν το μέγιστο δυνατό κέρδος από τα υλικά που θα ανακυκλώσουν και αφετέρου στους επιχειρηματίες που θέλουν να προβάλλουν την εκάστοτε εταιρεία συλλογής και μεταφοράς ανακυκλώσιμων υλικών, να παραμείνουν μέσα στον ανταγωνισμό του κλάδου, να διευρύνουν το πελατολόγιό τους και, συνεπακόλουθα, να αυξήσουν τα έσοδά τους.

Το ΚΕΝΤΑ συνεργάζεται αυστηρά και αποκλειστικά με εταιρείες ανά την επικράτεια που υποχρεωτικά διαθέτουν άδεια συλλογής και μεταφοράς αποβλήτων. Επιχειρήσεις, δηλαδή, που είναι αδειοδοτημένες από την Πολιτεία και όχι… παλιατζήδες. Εξάλλου, η ομάδα υποστήριξης του Κέντρου απαρτίζεται από πρόσωπα έμπειρα στον κλάδο της ανακύκλωσης, ενώ ο ιδρυτής του είναι απόφοιτος του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Ήδη, μέσα σε λίγες ημέρες, στο Κέντρο έχουν εγγραφεί περισσότερες από 60 επιχειρήσεις συλλογής και μεταφοράς αποβλήτων, καλύπτοντας όλο το γεωγραφικό εύρος της χώρας, από την Αλεξανδρούπολη έως την Πελοπόννησο.

Πώς βρίσκεις την πιο συμφέρουσα τιμή

Κάθε ενδιαφερόμενος εισέρχεται εντελώς δωρεάν και υπό πλήρη ανωνυμία στο kenta.gr. Δηλώνει το υλικό που θέλει να ανακυκλώσει, την ενδεικτική ποσότητα του υλικού αυτού και την περιοχή στην οποία βρίσκεται. Άμεσα εμφανίζονται μπροστά του όλες οι εταιρείες ανακύκλωσης που ενδιαφέρονται για το συγκεκριμένο ανακυκλώσιμο υλικό, με σειρά σύμφωνα με την τιμή που προσφέρουν, από την υψηλότερη προς τη χαμηλότερη. Έτσι, μπορεί καθένας να γνωρίζει ποια εταιρεία συλλογής και μεταφοράς τού προσφέρει την καλύτερη τιμή και μεγιστοποιεί το κέρδος του.

Στις εικόνες που ακολουθούν παρουσιάζονται τα τρία στάδια για τον χρήστη, που, πατώντας το πεδίο της αναζήτησης, επιστρέφουν σε αυτόν όλα τα αποτελέσματα με σειρά κατάταξης τιμών:

  • Περιοχή

  • Υλικό

  • Ποσότητα

Η εταιρεία που θα επιλέξει τελικά ο χρήστης αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου το κόστος μεταφοράς των ανακυκλώσιμων στις εγκαταστάσεις της. Για να ενταχθεί μία επιχείρηση συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών στο δίκτυο συνεργατών του ΚΕΝΤΑ καταβάλλει κόστος εγγραφής σε αυτό, ανά τρίμηνο.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι το ΚΕΝΤΑ δίνει βάση και στην καθημερινή ενημέρωση των επισκεπτών της πλατφόρμας και των συνεργαζόμενων εταιρειών, με έμφαση στους δημόσιους διαγωνισμούς που αφορούν τη διαχείριση αποβλήτων.

Πηγή: greenagenda.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged